Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:49 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Help OSD STV9420/21/25/26!!!нови  
Автор Mircha ()
Публикувано17.04.03 17:24

Много моля, ако някой се е занимавал с някой от тези да даде някякво приложение или съвет. Ако се работи по скапаната документация на ST нищо не се получава.
Благодаря предварително!
P.S. Ако пък някой знае друг чип OSD с кирилица или user знаков генератор на приемлива цена с удоволствие ще тегля майната на този.

Тема Re: Help OSD STV9420/21/25/26!!!нови [re: Mircha]  
Автор Mr.Nqkoj (?!?)
Публикувано17.04.03 21:04

OSD-то ли ти създава проблеми.
Много са чуствителни към H и V импулсите.
Има и други с OSD например серията TMP47C на TOSHIBA.
Но си нямам и ни най малка представа от каде ще ги купиш.
Philips произвеждат и те такива процесори.някой от по старите им са на базата на 8051.

Автор Илko ()
Публикувано18.04.03 14:24

Аз работя с STV5730 и досега не съм имал никакъв проблем, а 9420 е доста по елементарен от него. Кажи точно какъв проблем имаш - може да помогна ...

Тема Re: Help OSD STV9420/21/25/26!!!нови [re: Илko]  
Автор Mircha ()
Публикувано18.04.03 17:13

Проблема е, че ми трябва кирилица, а повечето нямат. Този е единствения който намерих на пазара, но не мога да се оправя с управлението по I2C. Така както е описано в документацията не се получава нищо. Изпращам му всички дескриптори, получава ги,но ефекта е нулев.
Другото е, че не съм много добър в телевизията и не съм сигурен, че смесителя, както е нарисуван в примерната схема от дейташита, работи правилно.
Благодаря за предложението за STV5730, но той няма кирилица, а за мен това е съществено.

Автор Илko ()
Публикувано20.04.03 18:15

Аз не виждам никакъв смесител там.
Я обясни по подробно как си го закачил.

Тема Re: Help OSD STV9420/21/25/26!!! [re: Илko]  
Автор Mircha ()
Публикувано21.04.03 13:36

Вързал съм го по схемата

на стр.14. Транзисторите Т1-3 не играят ли ролята на някякъв смесител, или аз не разбирам схемата? Ако съм се оцапал, моля поясни. Проблема обаче в момента не е точно това. Записвам в паметта му 2222h, а чета ВВ00h. Тоест имам някакъв проблем със зареждането на данните.

АвторRC (Нерегистриран)
Публикувано21.04.03 13:58

T1-T3 са драйверните транзистори към трите цвята.

Тема Благодаря на всичкинови [re: Mircha]  
Автор Mircha ()
Публикувано21.04.03 18:15

Благодаря на всички за отзивчивостта.
Проблема е решен. Проклетия чип тръгна! Отчасти проблема му беше с комуникацията, отчасти с мен. Остава вярно твърдението: "Един час в библиотеката спестява дни усилен труд".
Отново благодаря на всички!

Автор Илko ()
Публикувано21.04.03 18:20

Видях че вече са ти отговорили.

Най добре поясни точно как си го включил (или дай схема).
Провери поредността LSB, MSB на адресите и данните. От къде пращаш командите ? Виж в интернет за софтуер за РС за емулиране на I2C шина - така ще избегнеш евентуалните грешки при имплементацията на протокола в хоста.
Те хората предлагат и развоен кит ама не е ясно колко струва ...
Все пак погледни тук

Тема Re: Help OSD STV9420/21/25/26!!!нови [re: Илko]  
Автор Mircha ()
Публикувано22.04.03 09:09

Точно формата на LSB/MSB(Intel format) се оказа единия проблем. Другия беше със закъсненията. Просто нещата не са описани много ясно в документацията и който не се е занимавал с това - като мен, се обърква.
Колкото за І2С - направихме контролер сериен канал към І2С(просто имахме подобна платка с PIC) и тогава работата тръгна.
Сега остава да напиша кирилицата и съм шест!

Благодаря отново на всички!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.