Тема
|
postepenno izgasiane na lampa v kola
|
|
Автор | ven (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.03 15:54 |
|
niakoi shte kaze li kak stava postepennoto izgasiane na interiornoto osvetlenie v po novite koli i ako znae kade v neta ima takava shema shte sam blagodaren
|
|
Тема
|
Re: postepenno izgasiane na lampa v kola
[re: ven]
|
|
Автор | Mr.Nqkoj (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.03 17:06 |
|
Ot silno kum slabo
Naj weroqtno s nqkakwa wreme zakusnitelna weriga s kondenzator.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Илko () |
Публикувано | 12.01.03 01:13 |
|
С ШИМ.
Преди доста време един мой познат слагашеаларма на БМВ мисля 5 серия беше та ме викна да му разреша проблема с датчика за вратите. Понеже в този модел няма директен достъп до бутоните по вратите - в тях има контролери и сигнала от всички се движи по шина (пак не съм сигурен но май беше CAN) му препоръчах да вземе сигнал от плафона на тавана. (Сега дали е добра или лоша идеята не знам - той се съгласи)
Решихме да го развържем галванично с едно реле кето е свързано в паралел на лампата и се оказа че при светването и угасването и релето вибрира. Заради ШИМ-а. Е, лесно се оправи с един диод и кондензатор
А изработката на такава схема за регулиране на интензитета при включване и изключване е проста работа.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Machine Head (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.03 08:48 |
|
Преди десетина години имаше проста схема в "Радио телевизия електроника".
Мога да я намеря, но нямам скенер. Ако имаш достъп до стари годишнини на списанието, ще проверя и ще ти кажа за точно кой брой става дума.
|
|
Тема
|
[re: Machine Head]
|
|
Автор |
DrmR (глупак) |
Публикувано | 12.01.03 13:03 |
|
huh towa po fizika sme go prawili s namotka, tuka mnogo slovno go dawate ili towa sa nekfi sywremenni metodi;))
|
|
Тема
|
[re: DrmR]
|
|
Автор |
sheki (жичкаджия) |
Публикувано | 12.01.03 22:05 |
|
towa za lampata ima dosta na4ini samo 4e trqbwa konkretno da se znae na kakwa kola shte se slaga i kliu4a na zadeistwane kakuw e 
просто и лесно
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Цeцo (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.03 11:26 |
|
Само внимавай ако алармата ти е включена към плафона, а не директно към вратите. Да не се окаже, че не можеш да включиш алармата докато не загаснат лампите.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Цeцo (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.03 11:41 |
|
Те ти сега ме амбицира. Като ми остане малко време ще седна да помисля по въпроса (ама едва ли ще да е скоро). Една 508-а да направи шима и един транзистор, май ще да стане. Пък си е много удобно, като влезеш да си намериш дупката за ключовете лесно. Особенно ако не си на твойта кола и бързаш, щото собственика май се е събудил.  
|
|
Тема
|
|
|
Автор | integrator (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.03 13:37 |
|
towa, koeto 6te predloja e moje bi triwialno, no e wse pak naj-ewtinoto re6enie na wyprosa, a imenno s mikrokontroler i izpolzwane nqkoj ot timerite mu kato Pwm generator, samo e neobhodim trgger pulsi, kojto 6te iniciira generaciite.Wyn6nite elementi sa po4ti nikakwi- mos ili bipolqren tranzistor za lampite
|
|
Тема
|
Re: vse pak niakoi da predlozi shema ako iska
|
|
Автор | ven (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.01.03 01:28 |
|
vse pak niakoi da predlozi shema ako iska ste sam blagodaren