|
Тема
|
Кабел-преходник S-Video <-> чинч?
|
|
Автор |
Wireless (LAN-аджия) |
Публикувано | 11.01.03 01:27 |
|
Здравейте, в кой магазин в София със сигурност мога да намеря преходник S-Video (стандартен 4-пинов) към RCA (чинч)? Трябва ми за видеото на компютъра...
Мерси
Редактирано от Wireless на 11.01.03 01:31.
| |
Тема
|
Re: Кабел-преходник S-Video <-> чинч?
[re: Wireless]
|
|
Автор | Jerry P. (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.03 23:25 |
|
Conrad.
(Pone v Germany go ima v Conrad i az ot tam si go kupih)
| |
Тема
|
[re: Jerry P.]
|
|
Автор | Цeцo (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.03 11:18 |
|
Добре бе, ама аз ли не съм наясно или какво. На S-video-то не са ли му разделени цветовете. Ако просто с някакъв си кабел се прави прехода защо само на скъпите телевизори го има тоя вход? Що само кабела S-video, S-Video(марков) струва 15 кинта? А и доколкото съм чел S-video-то е с подобрено качество на пренос спрямо стандартния композиран сигнал. По скоро тука китаеца пак се е изхитрил и вместо да слага два отделни куплунга на видеокартата, е вкарал композирания сигнал в куплунга за s-video. И после ти си мисли че гледаш s-video.
| |
Тема
|
|
|
Автор | bsb_2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.03 15:57 |
|
Тая работа няма да стане баш така - освен ако видеоплатката ти не е с някакво допълнително управление. "Чинч"-ът прекарва композитен видеосигнал по един кабел, докато S-Video се води също така и Y/C - т.е. по единия кабел върви яркостният сигнал, по другия - за цветовете (не знам точно как се образува). Та ако твоята видеоплатка е винаги Y/C, най-много да гледаш черно-бяло изображение. Виж, ако в даден момент може да се превключи съответните изводи да получават композитно видео, тогава може и да стане.
Боян
| |
Тема
|
[re: Цeцo]
|
|
Автор |
Niky (AquariaBG) |
Публикувано | 13.01.03 16:08 |
|
Не знам колко си наясно с разликата, но тук :http://tvtool.info/english/cablefaq_e.htm със сигурност ще видиш как да си направиш кабела :))
| |
Тема
|
|
|
Автор |
master Joda (jedi trainer) |
Публикувано | 15.01.03 13:20 |
|
Zdravei, ot vaprosa ti za kabel za s-video predpolojih 4e ima6 TV tuner. Znam 4e ne mu e miastoto tuk, no ne namerih po-podhodia6t club.
Az naskoro si vzeh i iskam da te pitam za nekolko problema.
tunera mi e MSI TV @nywhere, stereo, bez FM.
1. Osnovnia mi problem e 4e kato go nastroia za region Bulgaria ne moje da hvane vsi4ki kanali.
2. Naglasih go na United Kingdom i hvana 65 kanala, no dosta ot BG programite ne gi namer (bTv), a drugi, kato MM, Kanal1, planeta sa bez zvuk.
3. A nito edin kanal ne moga da go hvana stereo.
Mnogo 6te sam ti blagodaren ako mi dade6 nekoi savet.
Moje da mi pi6e6 na email: master_joda@abv.bg
May the force be with you. . . Always
| |
Тема
|
Мерси, изясних си нещата горе, долу
[re: Niky]
|
|
Публикувано | 15.01.03 19:23 |
|
Извода е, че от монитор по-добър телевизор нема. Освен ако не си шеф на Газпром, та тия с цени от 2 хилки нагоре да ти се струват нормални.
| |
Тема
|
[re: master Joda]
|
|
Автор | ToHu (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.03 09:07 |
|
Споко, няма такова нещо, S-Video се преобразува към композитен, но с загуба на качество, пак си гледаш зветно, масово вече видеокартите са с S-Video изход. Тези прходници дето се продават връъзват направо накъсо 3 и 4-то краче на куплунка, т.е. Y/C, а е добре на 4 да се сложи кондензатор 470 pF.
| |
Тема
|
И кое
[re: ToHu]
|
|
Публикувано | 16.01.03 11:46 |
|
влошава качеството при тая постановка. Явно има нещо щом евтините телевизори нямат С-видео вход. А трудно ли се прави преобразувател -RGB - композиран сигнал? Енкодер ли трябва, що ли?
| |
|
|
|
|