Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:12 14.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема pomosh za 80C51нови  
АвторFlea (Нерегистриран)
Публикувано25.11.02 21:17

iimam 1 shema s microkontroler na intel 80C51 izkam da e napravja taja shema ama ne razbiram ot asembler i tn.. a i njamam programator .. demek dulga i shroka :)
abe naj napred izkam da pitam, a znam 4e ima, analog na 80C51 ama da ne e s eprom ami s flash 4e da moje da se pravi eksperementi, demek da moje da se prezapisva ako purvona4alnija softuer ne raboti 4itavo a i da moje kato se napishe po nov soft da se ka4va i da ne se nalaga da si zimam novi 4ipove.

a i izkam da pitam dali njakoj shte se navie da mi napihse softuera , kato mu dam (estestvenno i info za tva koeto trjabva da se pravi) i estestvenno za kolko pari :))
predvaritelno blagodarja :))))

Тема Re: pomosh za 80C51нови [re: Flea]  
Автор walkman (ами...)
Публикувано26.11.02 05:48

Atmel AT89C51

Тема Re: pomosh za 80C51нови [re: walkman]  
АвторToHu (Нерегистриран)
Публикувано26.11.02 09:00

А щом имаш схемата към нея би трябвало и програма да има. Я дай да видим за какво става въпрос.

Тема za fleaнови [re: ToHu]  
АвторPif $ (Нерегистриран)
Публикувано26.11.02 09:52

a ti zashto ne dadesh napravo na niakoi da ti razraboti ustroistvoto i da go napravi na kakuvto si procesor iska ...
kato ne si v chas zashto ti triabva da se burkash v razrabotkata ???

Тема Re: pomosh za 80C51 [re: Flea]  
Автор CALL-151 ()
Публикувано26.11.02 10:13

ima mnogo procesori s FLASH
nai prosto otivas v COMET i si kupuvas nekav ATMEL 8051!
spored men sa samnitelno skapicki, no za edinicni broiki edva li e problem.
estestvenno sa ti trebva i programator!
zatova nai dopbre e WINDOND W78E516, toi moje da se programira softuerno!
samoce nema otkade da si go kupis!

i nai dobre zemi poproceti malko za 8051! hem sa si svarsis rabotata sam, hem sa ponaucis nesto! hem sa ti e interesno!

Тема Re: pomosh za 80C51нови [re: CALL-151]  
Публикувано26.11.02 15:19

stava duma za slednoto: zna4i izkam da si napravja 1 pedaliera za procesor za kitara . az imam originalnata shema kojato Digitech (firmata na kojato mi e procesora za kitara ) mi pratiha. Opitah se ljubezno da im poizkam i softuera, no uvi kulturno mi kazaha 4e ne moje da mi e pratjat.
shemata predstavljava slednto:
kum tozi 8051 sa vurani butoni, display i pedal (kojto se izpolzva za volume pedal) komunikacijata predstavljava predavane i priemane nadanni po RXD i TXD, butonite se vruzvat kum P1, a display-a kum P0 , obshto vzeto tva e shemata. sushto taka DigiTech sa si dali i komandite s koito si komunikirat 2te ustrojstva (efekta mi za kitara i tazi pedaliera ). mi tova e . obshto vzeto mislja 4e ne e slojno da se realizira :)) no problema mi e softuera za microkontrolera, a shte mi trjabva dosta vreme da razu4a tozi 4ip, i tn.
PS: tazi pedaliera slu4i sa preklju4vane na efekite s kraka. :)

Публикувано26.11.02 16:33

heeeeeeeeeehehehe

ti me grumna ;)
auuu
ia idi si kupi gotovo takova neshto ...
razrabotkata shte ti struva puti poveche i niama da e na polovinata dobra kolkoto originalnoto ...
ti posmurtno ne mojesh da napravish mehanichno zdrawa konstrukcia kolkoto tiahnata ... koiato da izdurji na ritnicite na raziarenite kitaristi po vreme na koncert ;)

Тема Re: pomosh za 80C51нови [re: Pif $]  
АвторToHu (Нерегистриран)
Публикувано26.11.02 19:07

Е ами самото устройство не би трябвало да е много сложно, в предвид че само ще управлява.

Тема Re: pomosh za 80C51нови [re: ToHu]  
Публикувано26.11.02 19:46

abe da ... da si go kupja ama onija bokluci izkat 400 leva :(((((( za neshto za koeto 4astite struvat ne pove4e ot 50 leva :((((
mnogo e be :( ina4e tjahnoto e mnogo krasivo ama 400 kinta ... skupo e za BG standart :(

Публикувано26.11.02 20:40

slushai kvo ti prikazvam
400 sa nishto para ..
za teia 50 lv deto sthe dadesh samo za chasti i pone oshte 100-200 na programista .. a i platka i glavoboliata dokato si go napravish i to niama da raboti ,,

struva si truda ako smiatash da proizvedesh 200 broiki i da gi prodadesh po 200 lv ..
no za 1 broika ... ne si zaslujava

pomisli samo mehanichnata konstrukcia kak shte ia napravish ... ????

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.