|
|
|
Тема
|
Колибри?
|
|
| Автор |
jentalmena (минаващ) |
| Публикувано | 02.10.08 14:50 |
|
|
Здравейте,
Преди 2 седмици в с. Боженци видях малко, около 3-4 см. шарено и летящо птиче, което имаше дълга и тънка човка, с която пиеше нектар от цветовете, махаше с крилца изключително бързо и много ми заприлича на колибри. В момента, в който посегнах към фотоапарата то се стрелна и изчезна, за съжаление не успях да го снимам.
Въпроса ми е: Има ли в България колибри?
Искам да съм там!
| |
|
|
|
Не знам дали си чувал, но колибрите мигрират хиляди километри. Така, че колибрата която си видял не e задължително да е с българско гражганство. Тук, където живея, всяка пролет и есен виждам много колибри и даже поставям хранилка за колибри, пълна с течен нектар. Те мигрират за и от Канада (даже Аляска) до и от някъде на юг, нямам си понятие. Някои са толкова малки, че веднаж видях една голяма богомолка да яде колибра. Беше в/у едни цветя, кават им зинии, а колибрите много ги обичат, защото са с ярки цветове. Оная отвратителна твар дебне неподвижна върху цветовете. Опекох я с пропановата горелка.
| |
|
|
|
Това което ти е заприличало на колибри най-вероятно е било "Гълъбова опашка" - вид пеперуда която много прилича на колибри и е доста разпространена в България.
| |
|
|
|
eee значи и аз съм виждала такова " колибри"
| |
|
|
|
|