Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:31 03.07.25 
Запознанства
   >> Ева и Ева
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Тема за интригитенови  
Автор Vanilllaa (L)
Публикувано25.03.11 10:57

Как бихте реагирали, ако някой (в случая някоя де) започне да говори кофти за жените, с които сте били, подиграва се на онези, които сте харесвали, и в същото време се опитва да забива бившите ви? Въобще намесва се по всякакъв негативен начин в емоционалния ви живот, малко като слон в стъкларски магазин. Как бихте реагирали, ако изпотроши почти всичко там? Трябва ли да сме благодарни на подобни личности за специално обърнатото внимание? Или като имаш приятели и хора, с които излизаш те трябва да са на пълно разположение на всичките ти бивши, да ги е*, обиждат и преценяват кое става и кое не (най-често нищо не става, защото ти трябва да си сам, а те с твоите жени, нали)

Смятате ли, че това е случайно и несъзнателно (тоест от глупост), полу-съзнателно (тоест гаднярщина) или абсолютно нарочно (професионално занимание)

или се дължи на прикрита (скрита, скрита, колко да е скрита) простотия и липса на такт? Или може би има жени, които толкова са го закъсали, че ги е яд на другите около тях (съмнявам се, понякога лесбийките не са толкова взискателни, така че този вариант е почти невъзможен)

И как хора смятащи се (хм) за интелигентни постъпват по този начин и после на всичкото отгоре са недоволни, когато вече ти на свой ред си изразил своето недоволство?

Има ли такова нещо като емоционална култура? Или има хора, които не могат да преценяват реално собствените си постъпки? И това често ли се случва или само на мен така?

Редактирано от Vanilllaa на 25.03.11 10:58.

Тема Re: Тема за интригитенови [re: Vanilllaa]  
Автор ur4e69 (баба Вихронрав)
Публикувано25.03.11 20:37

за твоя утеха да споделя, че същото ми се случи. но им се върна. каквото посееш това жънеш

Автор Sann ()
Публикувано25.03.11 23:15

Много ми е интересно с какъв акъл някой ще започне да говори глупости за мое бивше гадже пред мен.
Каквото и да е станало между мен и момичето, за да се разделим, ние сме се обичали, щом въобще сме били заедно. На подигравките и клеветите към бившите ми (особено в тяхно отсъствие) реагирам, както бих реагирала на директно отправени към мен. Ако въпросната мацка държи на компанията ми, веднага ще спре да говори простотии за момичето, което съм обичала (и може би още обичам като приятелка). Ако по някаква причина трябва да остана, гарантирано ще защитя бившата си от нападките и глупостите, изказани по неин адрес. И ще запомня коя (и какво) е приказвала.
Независимо, че може да съм скарана с бившата си и да имаме много негативни емоции една към друга, ще я защитя, когато я клеветят.
Аз защитавам момичета, с които тепърва сме се запознали, ако реша, че има нужда, какво остава за човек, който е бил в сърцето ми...

Но ако става въпрос за нещо вярно, няма да го правя на въпрос. Ако някой каже, че бившата ми не преценява последствията от действията си, и аз знам, че е така, няма да кажа нищо - нито е обидно, нито е подигравка, просто се констатира факт, който аз като нейно гадже съм наблюдавала много пъти. И обичам нещата да се наричат с истинските им имена.
Но ако някой има предвид "зле с преценката", но каже за бившата ми, че е тъпа, патка, проста, лекомислена, то тогава ще го отрека и ще кажа директно на човека, че не искам да слушам простотии за нея. Ако държи да продължи, аз ще си тръгна, няма проблем.

Трябва да имаме етично отношение към хората, които в един или друг момент от живота ни са били до нас, обичали са ни и ние сме ги обичали.

Следващата идея в темата не ми стана съвсем ясна. Мацката говори простотии за бившите ти, но същевременно ги сваля? Много странно.

Простотията, липсата на такт и завистта са много често срещани и винаги са неприятни. Не се занимавай с хора, които ти тровят живота с глупости и особено с такива, които не уважават теб и личния ти живот.
Обикновено злобните жени не са го закъсали в този смисъл (че никой не ги иска), но са забелязали, че ти си по-добре от тях в някакво отношение, в което и те искат да са на ниво. Но като видят, че не става, се озлобяват и избиват комплекса, опитвайки се да те накарат да се чувстваш гадно. Като ще си по-добре в едно отношение (вероятно и повече от едно), нека поне емоционално да ти е зле. Велика логика... Не разбрах, защо се занимаваш с такива душици? Всеки сам избира с какви хора да общува. Ще разкажеш ли по-подробно случая? :-)

Автор amarilisМодератор (непознат)
Публикувано30.03.11 23:25

Ако някой/я тръгне да одумва бивши мои жени и да плете интриги, определено бих го възприела зле. Ако усетя професионална слонска намеса в живота си – много повече;)

Благодарна съм, че не привличам простаци.

Ребята, давайте жить дружно!

Тема Re: Тема за интригитенови [re: amarilis]  
Автор Vanilllaa (L)
Публикувано31.03.11 03:10

явно не общуваш с хора, щом не привличаш простаци

Автор Sann ()
Публикувано31.03.11 11:42

Да, и на мен това ми стана интересно. Аз привличам всякакви, буквално всякакви. Простаците са една огромна част на фона на свестните. За да не привличам и простаци, трябва да се затворя вкъщи.
Може би Амарилис има предвид, че не толерира простаци и като видят, че не става, сами й се махат от главата. Или че се старае да не им обръща внимание и страни от тях.

Тема Re: Тема за интригитенови [re: amarilis]  
Автор Sann ()
Публикувано31.03.11 11:45

А като го възприемеш зле, правиш ли нещо? Или си го възприемаш зле и дотук с реакцията? Би ли защитила своя бивша от клевети и нападки? Или своя настояща приятелка? Или уважаваш правото на всеки да говори каквото си иска за когото си иска, и не реагираш?

Автор mariam33 ()
Публикувано31.03.11 12:04

Комплекси са това.И желание да се докаже пред себе си и теб с тези опити да "забие" бившите ти.Недостиг на самочувствие и внимание.
А изпадала ли си в ситуацията някой да оплюва пред теб всичките си бивши,до една,до степен да се запиташ Какво си правила с тях тогава?На мен това ми се случи.И след 4-тата среща си плюх на петите.Не исках да стана част от "отбора" един ден :)
Не позволявам пред мен да се говори лошо за бивши,независимо от причината за раздялата,а също и за приятели,на които се знае,че много държа.Мога да изслушам мнението,но ще отреагирам,ако е грубо или е просто чисто заяждане.
Накрая ще споделя и за едно мое лично решение,продукт на опита ми с годините(приглаждам посребрели коси на това място,хихихи) -никога не говоря пред настоящата за бившите-нито добро,нито лошо.Никоя жена не обича да слуша за предхождащите я,дори когато изказването не е ласкаво.Изброяването на положителни,но и отрицателни качества само предизвиква смут и съмнения,особено,ако сте съвсем в началото на отношенията си.Подклажда несигурност.Ако новото момиче има въпроси-отговарям отговарям честно.Но аз не подхващам темата.Мен също не ме интересуват жените преди мен.

Редактирано от mariam33 на 31.03.11 12:07.

Тема Re: Тема за интригитенови [re: Sann]  
Автор Vanilllaa (L)
Публикувано31.03.11 13:04

Не само, че привличам простаци, но при това и много големи простаци, но за тях дори не пиша.

Редактирано от Vanilllaa на 31.03.11 13:05.

Тема Re: Тема за интригитенови [re: mariam33]  
Автор Vanilllaa (L)
Публикувано31.03.11 13:17

Ами и да не съм споделила, ако реакцията е спонтанна, не се чувствам много по-добре от това.

Не става дума за гаджета, то ако беше така сигурно още по-недоволна тема щях да напиша.

- Мен също не ме интересуват жените преди мен.

Е мен пък ме интересуват , мисля че така разбирам повече за човека, какво представлява, и не мисля, че съм много ревнива в това отношение, не мога да ревнувам неща от детската градина или нещо от сорта, даже ми е интересно

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.