|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Минало ... настояще ... бъдеще
|
|
Автор |
fasyl (непознат
) |
Публикувано | 14.10.08 15:43 |
|
Реших да споделя с вас какво ми се случи скоро, ако иска някой да даде съвет или мнение. Преди около 11-12 години бях луда по една жена, първата в която се влюбих, нищо не стана естествено, дори и тя не разбра. Мина време и я забравих, колкото и да ми беше трудно, понякога се сещах за нея, но с времето и това отмина. Преди 2 седмици обаче я срещнах отново и сега се виждаме, почти всеки ден, но само професионално, обаче аз просто се сринах и луднах отново. Сякаш не са минали 12 години и всичките чуства и емоции, желания и страст ме връхлетяха отново и то сякаш по-силни от преди. Никога не съм се чуствала по този начин спрямо някой, дори и в сегашната ми връзка. Дръжа се с нея неадекватно и се чудя на себре си. Не знам какво да правя. Само като я видях, като поговорих с нея и като ми се усмихна полудях,онемях и сякаква защита падна. Не мога да си позволя да ме отнесат тези чуства, имам 4г връзка и то щастлива, но не съм на себе си. Само за нея си мисля и просто . Не е женена, не знам дали има връзка, идва ми лудата идея да я поканя на кафе и да разбера дали имам шанс, ако не да направя всичко за да я забравя и да не я виждам повече. Просто съм объркана, не искам да наранявам жената с която сега съм, но това е толкова по-силно от мен. Какво да направя? Дайте съвет или идея.
| |
|
Мммдааа, диагнозата е "Неизживяна любов". Само не знам дали си готова да платиш цената на "лечението", а и ще нараниш и други хора, но най-вероятно и най-много - себе си.
Ако можеш - направи всичко възможно да изживееш неизживяното. Но преди това трябва да си прекъснеш настоящата връзка. Иначе си подлец. Рискуваш нищо да не се получи или да те отхвърлят, но поне ще си опитала. После ще те боли и ще съжаляваш , но в пъти по-малко отколкото ако никога не опиташ.
Само мисли за жената, която е в момента до теб, защото ако някой ще страда - то това не трябва да е тя. Честността е добро начало. Може пък тя да прояви разбиране...
| |
|
Нека първо опита, защо да къса със сегашната й приятелка. Все пак на сегашната първо ще и дойде като гръм от ясно небе и второ цял живот ще се пита "къде сгреших и защо не бях достатъчно добра". Плюс това девойката каза, че едва ли не са колежки, да измислят някво сносно оправдание от рода на командировка, обучение и да заминат някъде само двете. Щом има възможност да я вижда идейте сами ще си дойдат а и от там развръзката.
| |
Тема
|
Re: Минало ... настояще ... бъдеще
[re: fasyl]
|
|
Автор |
Starpoznat (познат) |
Публикувано | 14.10.08 20:30 |
|
Аз пък казвам да си махнеш тези бръмбари в главата и да си живееш и радваш на настоящата си връзка. Миналото си е минало.Стегни се и не се занимавай с това.Остави я в миналото. И ако е за командировки вземи си, остани сама и се постарай да приключиш с това минало несбъднато. Или отпуск си вземи и изчезни с жената, която те обича сега а не в неясното бъдеще. Не прави тази грешка да изневеряваш, да изоставяш. А ако си решила вече, преди да опитваш каквото и да било, първо разкажи на настоящата всичко и тогава тръгни от нея завинаги. Тръгни без да знаеш дали ще се получи новата връзка. Това е според мен почтеното решение. А не иди ми дойди ми, пък ако имам шанс. Шанса ти е сега да избереш и да е завинаги. Иначе е много обидно ако не се получи тогава да останеш.
| |
|
Никоя нормална девойка няма да се пита цял живот "Къде сгреших". Този въпрос би бил логичен и в двата варианта, всъщност. Просто в единият вариант девойката (сериозната) ще има избора сама да реши какво, кога и как да предприеме - дали да си отиде, да остане, да чака и т.н. Както и преди казах - честността е добро начало, ноооо...някои неща не се променят, нали?
| |
|
Не прави тази грешка да изневеряваш, да изоставяш. А ако си решила вече, преди да опитваш каквото и да било, първо разкажи на настоящата всичко и тогава тръгни от нея завинаги. Тръгни без да знаеш дали ще се получи новата връзка. Това е според мен почтеното решение
И аз това имах предвид.
| |
|
Авторката на постинга мисля, че има нужда от съвет, защото и тя самата е объркана. Едва ли иска да чува за морал и честност. Вие я съветвате неправилно, защото всяка подсъзнателно се поставя в ролята на нищонеподозиращата девойка. Единственият начин е да опита и с двете без да има наранени и тогава да избере. А това как ще го направи си е нейно вдъхновение.
| |
|
Аз съм била и в двете роли - и на натрапницата, и на пренебрегнатата. Знаеш ли какво ми остана от тази връзка ? Всъшност знаеш, но все пак ще го повторя. Остана ми угризението, че се набърках някъде, където не ми беше мястото, че индиректно разбих сърцето на момиче, което не познавам, което може би бих харесала, момиче, което просто обичаше. Също като мен. Ако навремето и двете знаехме истината, нещата щяха да са различни - за мен и за нея. Не за теб. Надявам се да съм разбрана правило, не бих искала да обидя никого.
| |
Тема
|
Re: Минало ... настояще ... бъдеще
[re: fasyl]
|
|
Автор |
~quo vadis () |
Публикувано | 15.10.08 08:01 |
|
Ами,покани я на кафе,както си решила...ако искаш съвет,най-добре послушай сърцето си.
| |
|
Прекрасно! Бих искала да живея с мислеща като теб
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|