|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Нива
|
|
Автор |
fireballl (все същия) |
Публикувано | 28.04.08 04:33 |
|
девойки, всички знаем, че една наша връзка се гради на три нива...: Емоционално, интелектуално и сексуално.... та...имам въпрос към вас.... възможна ли е връзка, ако едното от нивата липсва.... и кое според вас е най-важното ниво, ако има такова....???????? Пример: Емоции и секс без интелектуалната част...... интелект и емоции без сексуалната.... и т.н.
| |
|
За приятелство- всяко едно поотделно става. Емоции и интелектуална част без секс-пак става.
Ако ги има и трите- направо си ставайте гаджета, не го мислете много-много.
Всички нива са важни, но го има и това, че човек се привързва към различните хора по различен начин. Нещата са много индивидуални.
Disce quasi semper victurus; vive quasi cras moriturus
| |
|
Би трябвало да има градация някаква ... Примерно сексуално ниво - на това ниво общуването започва далеч преди физическия допир. Вибрациите са специфични и трябва да държиш сметка изключително за всяко свое действие, тъй като има вероятност да упражниш власт върху партньора си, ако той е на по-долно ниво.
Аз бих включила и едно друго ниво ... 4. Четвърто ниво е Съдбата.
Но в съвсем личен план аз съм установила, че ако се спра и вдигна ръце от всички тези възможности и комбинации между "нивата", то все се оказва, че както съм си вдигнала ръцете, неусетно и гащите са ми свалили :-)
Там, където е бръкнала природата и медицината е безсилна!
| |
|
За мен лично и 3-те са важни Ако го има интелектуалното и емоционалното ,но без секс клони към.........за приятелство За мен лично мисля, че първо търся емоция после интелект и секс ,всички са доста важни за една истинска връзка изпълнена с жар,тръпка,секс и т.н. не мога да си представя да имам връзка с човек с който нямам какво да говоря живота не е само секс и емоция все пак
Не е лесно да си идиот,сред такава конкуренция!!!
| |
|
Да,възможна е връзка,защото в повечето случаи едното от нивата липсва. Но,за пълноценна(което не означава перфектна) връзка най-добре е с трите нива.
Редактирано от immortaly на 28.04.08 13:10.
| |
|
Съдбата? Аз лично не съм съгласна с нея и отделно като ниво :)))
Ако сложиш и съдбата няма да има смисъл от другите три нива, защото те са някакви "усилия" вложени във връзката...Ако всичко ти е предначертано предварително,както ти мислиш,те няма да имат значение.
Редактирано от immortaly на 28.04.08 13:08.
| |
|
Не си ме разбрала - има нива на общуване, които са достъпни само за такива, овладели предходните ... Ниво Съдба е като сливане на сродни души, а не предопределеност и пр.
После идва Симбиозата и т.н.
Там, където е бръкнала природата и медицината е безсилна!
| |
|
Така става,но ако има не един,а двама или трима,които са овладели всички нива,за всички ли би казала,че са Съдба?
Преди Симбиозата може би трябва да има Избор. Мисълта ми е,че има полигамни взаимоотношения,в които има двама или трима, които са стигнали до края на третото ниво сравнително по едно и също време.
| |
|
Без сексуалното ниво нищо не става.
ВИНАГИ СЪЩЕСТВУВА НЯКОЙ,КОЙТО ЖЕЛАЕ СЪВСЕМ СЪЩОТО,KOETO ИСКАШ И ТИ!
| |
|
Хехе, прочетох заглавието като "нИва", та се чудех дали имаш да прекопаваш нИва и ни каниш да помогнем
Сега сериозно - за мен има и Духовно ниво. То е различно от Емоционалното или "влюбването от пръв поглед". Духовното е, когато по някакъв интуитивен начин почувстваш човека срещу теб. Усетиш го много близък, много познат и сроден. И много подходящ за теб. Задължителното условие при Духовното е другият/другата да изпитва същото към теб, да имате взаимна невидима близост преди да сте си разменили много думи, преди да сте се влюбили със сърцата си и преди да се е стигнало до секс.
В такива много редки случаи с духовен елемент няма нужда да се обсъждат "нива". Просто всичко си се случва като от само себе си. И двете страни сте в синхрон, "на една вълнА".
Но ако приемаш твърдо само тройния споменат от теб модел, тогава зависи за какво ти "трябва" тази връзка. Ако е само за да си изкараш хубаво лятото - Емоционално + Сексуално ти е достатъчно. Ако искаш да си имаш и споделена Коледа тази година, а и за вбъдеще (защо не) - тогава Емоционално + Интелектуално + Сексуално. Служебно ако е, тогава - Интелектуално + Сексуално.
Редактирано от epoussette на 28.04.08 15:37.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|