Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:52 17.07.25 
Запознанства
   >> Ева и Ева
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Новата freecards кампания на Джемининови  
АвторFreeCards (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 15:30

Кажете си тежката дума за новата кампания с картички на БГО Джемини, пък после ще ви кажа как реагират хора извън т.нар. гей общност на тези картички:

Първата картичка от серията:

Втората картичка от серията:

През декември ще излезе последната, трета, картичка.

Тема Re: Новата freecards кампания на Джемининови [re: FreeCards]  
Автор SVETl (Obichashta)
Публикувано30.10.07 15:43

A ne6to za jenite?

ВИНАГИ СЪЩЕСТВУВА НЯКОЙ,КОЙТО ЖЕЛАЕ СЪВСЕМ СЪЩОТО,KOETO ИСКАШ И ТИ!

Тема Re: Новата freecards кампания на Джемини [re: FreeCards]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 16:14

Агресивно послание, шокират, мен поне, но на други им харесват. Имат ли желания ефект към таргет аудиторията или?

(представям си каква е третата)

Автор MEHTA (някоя си)
Публикувано30.10.07 16:59

Прекалено са агресивни, не мисля, че това е начинът да се защитаваме от общественото мнение.
Между другото имаше преди години една картичка в сайта на Елия - две скали и пропаст между тях, на едната скала има едно момиче, което написва бележка и я хвърля към другата скала, вятърът отнася бележката до едно момченце, което, като се приближи "камерата", се оказва, че е момиче. От много време не съм я виждала, ако някой я има или знае къде да я намеря, ще съм му благодарна.
Такъв тип картички, според мен, са по-подходящи за антихомофобска кампания.

Малкият принц или Мечо Пух? Това е въпросът ...

Тема Re: Новата freecards кампания на Джемининови [re: SVETl]  
Публикувано30.10.07 18:40

Тази кампания е основно насочена към ненавистта към гей мъжете, заради редица ограничения за случването на кампанията (като финансови примерно). Освен това наблюденията ни в Джемини са, че като цяло отношението към гей мъжете е далеч по-негативно, отколкото към жените. Не че към лесбийките се отнасят по-добре, просто няма толкова жестока ненавист към тях.

През януари планираме да пуснем визия с женско лице или поне кампания за отношението към лесбийките.

Авторlsis. (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 18:53

Мисля, че посланията малко куцат. Ако ми връчат първата картичка, ще си помисля, че е поредния флайър за черно парти, а другата малко ми напомня как си отговаряхме като се заяждахме в детската градина.

Има хиляди конкретни проблеми, които можете да поставите на тези картички, защото съм сигурна, че много от 'хомофобите' даже и не се замислят за неща като:

-ами ако някой мой приятел или роднина е 'обратен'
-през какъв ад минават такива деца (да си гей в училище не е лесно)
-през какъв ад минават въобще такива хора (семейство, работа, приятели и тн.)

и много такива неща, дето за останалите са си даденост и много много не се замислят.

Тема Посланиетонови [re: FreeCards]  
АвторMeisterFranz (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 19:46

е агресивно, примитивно, конфликтно. Не ми става ясно с такъв подход решава ли се или се усилва проблем.

Автор MEHTA (някоя си)
Публикувано30.10.07 22:41

Мен ако питате, въобще не трябва да се върви в посока "да си гей е ужасно, ние сме аутсайдери, защото не ни разбирате и вече се разгневихме и ще ви натрием носовете с някакви пискливи плакати". Напротив - сложете един гей да се разхожда по улицата и да се радва на хубавото време, като всички останали; сложете един гей в класната стая, който вдига ръка, защото не е малоумник и си знае урока, като всички останали, който яде банички в стола, като всички останали; един гей, който ходи на работа, който си плаща данъците, който участва в събранията на блока, защото разваленият асансьор е част и от неговото ежедневие, както и на всички останали.
Покажете на обществото, че да си гей не те различава с нищо от "нормалните", че си ни повече, ни по-малко човек, гражданин, колега, комшия и прочие.

Малкият принц или Мечо Пух? Това е въпросът ...

Авторчoчe (Нерегистриран)
Публикувано30.10.07 22:52

според мен, първата ще направи гадно впечатление на хората, щото...ами,представете си някой на улицата в бързината да ви бутне картичка и 5 метра по-късно, четете на хартийката пише "ТИ СИ МОРУК"или както е там"КВО СЕ ПУЛИШ БЕ, ПЕДАЛ"..пффф,плюс това "педал" е думичка,дето хората не употребяват в смисъл на "гей",колкото и странно да е.Има статут на универсална обида и картичката няма да доведе хората до мисълта,че трябва да са по-толерантни към гей общността.
Това ми е мнението за първата, а втората,много искх да харесам поне втората,честна дума...ама...класифицирам я като наивно-смотана.

Публикувано31.10.07 12:37

Целта да задам този въпрос не е да коментирам реакциите на хората, нито да се опитвам да ги оправдавам или да обяснявам. Именно това искахме да разберем - вие като видите картичките, какво мислите?

На тази кампания има четири, абсолютно различни, реакции. Някои хора изобщо нямат реакция, просто нямат мнение и им е все едно. Други (основно жени) реагираха положително и казаха, че е супер проактивна и много готина кампания. Голяма част от гей мъжете казаха, че не им харесва, защото е много агресивна и че ще подбуди агресия към гей мъжете, а и не смятат, че от това послание (особено второто) може да има ефект.

На мен ми е най-интересна реакцията на хетеросексуалните (широката общественост:). ВСИЧКИ хетеросексуални, които видяха двете картички, казват, че това е една от най-добрите социални реклами на Джемини досега и че е много прогресивна. Сега да видим какво ще мислят за последната, трета, картичка.

Картичките бяха пуснати по мрежата на Fame Cards в клубове, ресторатни и заведения в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас и Велико Търново. Първата беше пусната в началото на октомври и буквално изчезна от стелажите за 2-3 дни. Втората визия беше пусната по мрежата вчера, така че може би ще я видите в някое заведение, където има стелаж на Fame. Третата визия ще излезе на 6 декември.

Мерсаж, че споделихте

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.