Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:00 16.11.24 
Запознанства
   >> Ева и Ева
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема ЗА и ПРОТИВ 8-ми март?нови  
Автор Markizata (яхнала метлата)
Публикувано07.03.06 18:34

Драги другарки, другари и другарчета,
седя си тука, гледам си на Милен Цветков тъпото предаване по Нова и ...какво си мислите?...сеирджийстват умните глави на тема "отживелица или необходимост е 8-ми март?"
Та, понеже полемиката на общочовешка тематика ме влече някак си...отвътре, така.... и естествено си имам мнение по въпросам но ми е интересно да разбера и Вашето!
Та, драги другарки, какво е вашето отношение към този ден? Ден на жената, ден на майката, ден на незадоволената жена, която си има един ден в годината, на който някой да й подари цвете, ден на дружинната ръководителка...или?
Приготвили ли сте на нежната половинка някое червилце, я парфюмче, я зюмбюлче?
Стягате ли се за някое постсоциалистическо банкетче?
Имате ли нужда от този ден, за да се чувствате "повече жени" или да получавате "повече внимание"? И ако изобщо има нужда от ден на жената, не е ли по-логично той да е Благовещение или Коледа?

И едно процдурно предложение: мислите ли , че можем да го трансформираме тоя 8-ми март в ден на лесбийката?
Кво са, 2-ри февруари си е Петльовден, демек, ден на гейовете
Изобщо, нужни ли са ни специални, измислени дати, за да купонясваме и да ни е гот?

На всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие

Тема Re:нови [re: Markizata]  
Автор Kultivirana ()
Публикувано07.03.06 18:39

"червилце" звучи много бляк, бе

Иначе, всеки ден може да е празник...

"8-ми Март е ден на мама".
Така са ни учили, така го въприемам аз.

Иначе нищо по-специално от другите дни като цяло.
Да.

Тема Re: ЗА и ПРОТИВ 8-ми март?нови [re: Markizata]  
Автор dexter_sum (Bladerunner)
Публикувано07.03.06 18:57

Глупав прави този празник факта, че много често единствено на него доста хора се сещат за жените си, което си е пълна тъпня.

Иначе е хубаво да има ден, в който една жена да се почерпи с приятелки (поне ние изкарвахме едни наши хетеро приятелки на ресторант и джамбуре предните години), но през останалото време трябва да получава уважение от околните непрестанно (тук сигурно прозвучах като статия от Жената днес:)))

И не, нямам нужда от празник, за да се чувствам пълноценна жена :)

Което ме подсеща как преди много години бяха раздавали на майка ми и нейни колежки зюмбюли срещу подпис в някаква ведомост, гнях...
Абе доста се е компроментирал 8ми март, но често е един от малкото поводи една жена да поизлезе малко, аз поне наблюдавам колежки, на които единственото им излизане на служебните банкети и как тръпнат в очакване с медеци преди това и си купуват тоалети... Тъжно, някак си...

Автор8-mi (Нерегистриран)
Публикувано07.03.06 20:37

Che ti vidiala li si lezbiika da prilicha na jena!

Тема Re: ЗА и ПРОТИВ 8-ми март?нови [re: 8-mi]  
Автор dexter_sum (Bladerunner)
Публикувано07.03.06 20:48

А правописен речник на българския език има в книжарницата.

Тема Re: ЗА и ПРОТИВ 8-ми март?нови [re: dexter_sum]  
Автор8mi (Нерегистриран)
Публикувано07.03.06 21:10

се разчекнах от една статия за либерализма, уморително е , имам мускулна треска от напрежение вече, съжалявам и това се случва понякога, и на най-перфектните българистки - лаптопа ми няма отпечатани букви. Така че не е до Програмката, а до самата клавиатура, секскюзми, но правото на мнение е по-важно от от смисло-носителя - буквите.

комбенезон
комбинизон
комбенизон
комбинезон

Пробвай да познаеш и после се свери с речника, ако го имаш - и двуезичен щи свърши работа. Ако познаеш, те черпя шоколадово бонбонче

Та правописен речник на мен не ми трябва, както се казва в един виц - сичко е тука, тука .....в гъжъ - (реплика на студент от Африка, следващ в БГ)

Тема Re: ЗА и ПРОТИВ 8-ми март?нови [re: 8mi]  
Автор8mi (Нерегистриран)
Публикувано07.03.06 21:12

Да поясня за не знаещите вица, оня си сочи главата, се едно не беше смешно, но няма знач.

Автор Koпpивeнa мeтлa (lutomsky)
Публикувано07.03.06 21:15

Следва бан.

Vade retro, Satana

Редактирано от So_HaPpY на 08.03.06 11:22.

Тема Re: ЗА и ПРОТИВ 8-ми март?нови [re: Koпpивeнa мeтлa]  
Автор Sperantza (Santa)
Публикувано07.03.06 21:21

Рождения ден на Хитлер е бил на 21-ви април,ако не се лъжа.
А,ти как мислиш,в този клуб има ли модератори?....щото май няма...

Автор php* (ангелче)
Публикувано07.03.06 22:02

Другарке,
съгласна съм, че разни комитети на жените, женотдели или женсъвети и прочие по времето на комунизма, са нямали никакво отношение към реалните проблеми на жените, но би било добре, преди да празнуваш деня на "дружинната ръководителка", да се запознаеш малко и с фактите от историята на празника:

Първата масова проява на жени - работнички се е състояла в Ню Йорк на 8 март 1857 г.
На 8 март 1890 г. с груба сила е разпръсната женска демонстрация в Чикаго.
На 8 март 1908 г. в Манхатън се провежда демонстрация на жени, с искания за увеличаване на заплатите, подобряване на условията на труд и въвеждене на избирателни права за жените.
През 1909 г. Американската социалистическа партия провъзгласила 28 февруари за Национален ден на жената.
През 1910 г. на Втората международна конференция на работещите жени в Копенхаген е взето решение за учредяване на ”Ден на жената”, който да се отбелязва ежегодно. В резултат на това решение Международният ден на жената се чества за първи път през 1911 г. в Австрия, Германия, Швейцария и Дания.
През 1913г. 8 март за пръв път се отбелязва като международен ден на жената и във Франция.
От 1914 г. отбелязването на празника в различните страни е на датата 8 март.
През 1975 г. 8 март е включен в списъка с официално признатите от ООН празници.

В Русия за пръв път е отбелязан през 1913 г. и е "внесен отвън".
Първото публично честване в България - 1915г.

- „Изключително важно е жените да се ползват със същите възможности, каквито имат и мъжете”.

Та, в заключение, за мен, 8 март е по-скоро празник на либералния феминизъм, отколкото на традиционния марксизъм.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.