|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Френски филми по темата
|
|
Автор |
Ellen De Generes (lovely) |
Публикувано | 16.02.05 12:27 |
|
Във Франция се снимат също филми с хомосексуална тематика,не с цел подигравка,а точно обратното: опитват се да обрисуват реалния живот на хомосексуалистите там. Лично аз оценявам тези филми като реалистични,излъчват се по кината и дори по телевизията.В това отношение там няма цензура. Някоя от вас гледала ли е или чувала за филми като "Gazon maudit" с Жозиан Баласко, "Chouchou" с Гад Елмалех или "Pedale douce", "Recto-Verso"?
Искам да попитам също франкофонките в клуба които са на около 28-32 години говори ли им нещо заглавието "Mujer contra mujer" или на френски "Une femme avec une femme"???
Редактирано от Ellen De Generes на 16.02.05 12:28.
| |
|
Скоро гледах "Pourqoui pas moi", много хубав филм...
"Pedale douce" го даваха по кабеларките, под заглавието "Почти обратен", и той ми хареса много, а "Recto-verso" го имаше по видеотеките.
В момента свалям "Gazon maudit", и както бях споменавала, бих си разменяла филми, ако има желаещи.
Une femme avec une femme свързвам само и единствено с Мекано, а миналата година излезе много симпатичен кавър, доста го въртяха по MCM, и клипа си беше тематичен .
...most girls are straight until they're not...
| |
|
Сега видях, че в Gazon Maudit (Сезар за най-добър сценарии, уау) играе Виктория Абрил ...
Тя скоро направи много добра роля в 101Рейкявик (във филма е лесбийка).
101Рейкявик го има по българските сървъри, включително в
| |
|
А гледала ли си "People Jet Set II" с Рупърт Евърет който нашумя миналото лято във Франция?
| |
|
мне, защото не живея във Франция, но ще си го дръпна .
| |
|
hot pocket in the 40's преди време спомена за някакъв сравнително нов френски филм, "amour de femme". не мога да го намеря никъде в нета, а тук скоро няма да дойде. ще трябва повече търпение май. :)
so don't give me respect, don't give me a piece of your preciousness...
| |
|
Гледал съм Gazon maudit (и ми хареса за комедия, и Баласко и Абрил си ме кефят много), но все пак, като изключим Виктория Абрил, останалите героини лесбийки имаха малко карикатурален образ. Жозиан Баласко, си беше типичен образ на "la camioneusе" Останалите в дискотеката в края на филма бяха всичките карикатури.
Знам че цитираните филми не са злонамерени и се ситуират в линията на La cage aux folles (- тази френска класика в жанра) но все пак, не ги намирам реалистични. Това са филми за гей и върху гей, ама направени от хетеро.
Тези филми са доста комерсиални и гей и лесб. образите отговарят на клишетата, която редовата хетеро публиката си е изградила за тях. Показват ги по хиперкомерсиалната TF1
Но филмите които аз намирам за реалистични и правдоподобни ги виждам само по АRTE (доста по- рядко по националните France 2 и France 3) и в медиатеките. имам предвид филмите например на Chereau, Techine, Ozon
и доста други
За "pedale douce"- не съм гледал но съм чувал по-скоро добри неща. Но миналата година излезе продължението "pedale dure" и там гей-приятелите ми, които го гледаха ми казаха ужасни неща от рода: като видиш този филм и просто нямаш никакво желание да си гей, или ти идва да се самоубиеш като видиш така представени гей. и подобни коментари
За френски филм на лесб тематика съм чувал страшно добри неща за (надявам се че не бъркам с някой друг филм) като видиш този филм имаш просто желание да прегърнеш и разцелуваш всички лесбийки- коментар от един гей приятел
а "SCUM manifesto" говори ли ви нещо?
| |
Тема
|
Re: Френски филми по темата
[re: Aristipos]
|
|
Автор | tramell (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.02.05 09:17 |
|
гледам нещо като викторина гледам се е заформила тук
Society for Cutting Up Men by Valerie Solanas
спомням си едно филмче с Лили Тейлър по темата
| |
|
Аз пък страшно харесах Амира Касар:)))
А Жюли Гайе играе и в La turbulence des fluides, който също се води тематичен, но и него още не съм го дръпнала, ох...
Изобщо, франкофоните в България трябва да се спасяват чрез какви ли не еквилибристики, а работното време на Френския Център е направо нелепо .
| |
|
Удоволствие ми прави, когато виждам, че има българи, които познават отлично френската действителност и филми."Cage aux folles" 1 и 2 са страхотни френски класически комедии, лошото е, че рядко ги излъчват по френската телевизия. Познаваш ли е Zazie? Има едно нейно парче-Adam et Yves...което изразява хомосекуалната любов между двама мъже.Та, същата тази Zazie е хетеросексуална и в песента си не осмива никого.
Поздрави
Редактирано от Ellen De Generes на 17.02.05 12:03.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|