Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:59 17.07.25 
Запознанства
   >> Ева и Ева
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Френски филми по тематанови  
Автор Ellen De Generes (lovely)
Публикувано16.02.05 12:27

Във Франция се снимат също филми с хомосексуална тематика,не с цел подигравка,а точно обратното: опитват се да обрисуват реалния живот на хомосексуалистите там. Лично аз оценявам тези филми като реалистични,излъчват се по кината и дори по телевизията.В това отношение там няма цензура. Някоя от вас гледала ли е или чувала за филми като "Gazon maudit" с Жозиан Баласко, "Chouchou" с Гад Елмалех или "Pedale douce", "Recto-Verso"?
Искам да попитам също франкофонките в клуба които са на около 28-32 години говори ли им нещо заглавието "Mujer contra mujer" или на френски "Une femme avec une femme"???

Редактирано от Ellen De Generes на 16.02.05 12:28.

Тема Re: Френски филми по тематанови [re: Ellen De Generes]  
Автор dexter_sum (Bladerunner)
Публикувано16.02.05 13:20

Скоро гледах "Pourqoui pas moi", много хубав филм...

"Pedale douce" го даваха по кабеларките, под заглавието "Почти обратен", и той ми хареса много, а "Recto-verso" го имаше по видеотеките.

В момента свалям "Gazon maudit", и както бях споменавала, бих си разменяла филми, ако има желаещи.

Une femme avec une femme свързвам само и единствено с Мекано, а миналата година излезе много симпатичен кавър, доста го въртяха по MCM, и клипа си беше тематичен.

...most girls are straight until they're not...

Публикувано16.02.05 17:19

Сега видях, че в Gazon Maudit (Сезар за най-добър сценарии, уау) играе Виктория Абрил...
Тя скоро направи много добра роля в 101Рейкявик (във филма е лесбийка).

101Рейкявик го има по българските сървъри, включително в

Тема Re: Френски филми по темата [re: dexter_sum]  
Публикувано16.02.05 17:28

А гледала ли си "People Jet Set II" с Рупърт Евърет който нашумя миналото лято във Франция?

Публикувано16.02.05 17:29

мне, защото не живея във Франция, но ще си го дръпна.

Автор K. (quidam)
Публикувано16.02.05 18:04

hot pocket in the 40's преди време спомена за някакъв сравнително нов френски филм, "amour de femme". не мога да го намеря никъде в нета, а тук скоро няма да дойде. ще трябва повече търпение май. :)

so don't give me respect, don't give me a piece of your preciousness...

Автор Aristipos (цинико-сиренаик)
Публикувано16.02.05 21:26

Гледал съм Gazon maudit (и ми хареса за комедия, и Баласко и Абрил си ме кефят много), но все пак, като изключим Виктория Абрил, останалите героини лесбийки имаха малко карикатурален образ. Жозиан Баласко, си беше типичен образ на "la camioneusе" Останалите в дискотеката в края на филма бяха всичките карикатури.
Знам че цитираните филми не са злонамерени и се ситуират в линията на La cage aux folles (- тази френска класика в жанра) но все пак, не ги намирам реалистични. Това са филми за гей и върху гей, ама направени от хетеро.
Тези филми са доста комерсиални и гей и лесб. образите отговарят на клишетата, която редовата хетеро публиката си е изградила за тях. Показват ги по хиперкомерсиалната TF1
Но филмите които аз намирам за реалистични и правдоподобни ги виждам само по АRTE (доста по- рядко по националните France 2 и France 3) и в медиатеките. имам предвид филмите например на Chereau, Techine, Ozon
и доста други
За "pedale douce"- не съм гледал но съм чувал по-скоро добри неща. Но миналата година излезе продължението "pedale dure" и там гей-приятелите ми, които го гледаха ми казаха ужасни неща от рода: като видиш този филм и просто нямаш никакво желание да си гей, или ти идва да се самоубиеш като видиш така представени гей. и подобни коментари

За френски филм на лесб тематика съм чувал страшно добри неща за

(надявам се че не бъркам с някой друг филм) като видиш този филм имаш просто желание да прегърнеш и разцелуваш всички лесбийки- коментар от един гей приятел

а "SCUM manifesto" говори ли ви нещо?

Тема Re: Френски филми по тематанови [re: Aristipos]  
Авторtramell (Нерегистриран)
Публикувано17.02.05 09:17

гледам нещо като викторина гледам се е заформила тук

Society for Cutting Up Men by Valerie Solanas

спомням си едно филмче с Лили Тейлър по темата

Тема Re: Френски филми по тематанови [re: Epoussette]  
Публикувано17.02.05 10:11

Аз пък страшно харесах Амира Касар:)))

А Жюли Гайе играе и в La turbulence des fluides, който също се води тематичен, но и него още не съм го дръпнала, ох...

Изобщо, франкофоните в България трябва да се спасяват чрез какви ли не еквилибристики, а работното време на Френския Център е направо нелепо.

Тема Re: Френски филми по тематанови [re: Aristipos]  
Публикувано17.02.05 11:19

Удоволствие ми прави, когато виждам, че има българи, които познават отлично френската действителност и филми."Cage aux folles" 1 и 2 са страхотни френски класически комедии, лошото е, че рядко ги излъчват по френската телевизия. Познаваш ли е Zazie? Има едно нейно парче-Adam et Yves...което изразява хомосекуалната любов между двама мъже.Та, същата тази Zazie е хетеросексуална и в песента си не осмива никого.
Поздрави

Редактирано от Ellen De Generes на 17.02.05 12:03.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.