|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
Да поговорим...
|
|
Автор |
Aby (®) |
Публикувано | 12.11.02 02:05 |
|
Да поговорим за хората и техните взаимоотношения. Разликата на същите в реалното и нета и защо се получава тази разлика, ако въобще я има.
Някой беше казал, че хората тук рано или късно, си показват същността и скрито-покрито не остава.
Основните разлики в общуването и приемането тук, според мен са, че мнимата анонимност ни предразполага към повече споделяне, а от друга страна, същата тя, ни дава увереност, че можем да се покажем такива каквито бихме желали да сме.
Разбира се има адски много подробности и всичко е индивидуално в някаква степен, но има и прекалено често повтарящи се действия.
Интрижки които не се изясняват…
Скарване през трети човек - и то не се изяснява…
Печелене на игнор от близък - без никакво обяснение…
Много ми е интересно дали това не е строго специфична черта на мрежата.
Нормално ли е, ако е възникнал въпрос, проблем, недоразумение или нещо подобно хората да не се изяснят, да не говорят един с друг? Всеки знае, че инфото минало през няколко човека е изкривено, защо тогава сме склонни да му вярваме до такава степен, че дори да не искаме разговор?
Блъскайки се в безброй противоречия от този род, стигнах до извода, че всичко зависи от самият човек.
Добре, а що за човек трябва да си, за да повярваш напълно безрезервно на трето лице, да не те интересува защо се държат така с теб и да се криеш всячески? Какво може да ви накара да повярвате, че ваш близък ви е предал по някакъв начин?
И как реагирате, когато трето лице ви поднася информация за приятелите ви?
Път след път, пътища много...
| |
Тема
|
Re: Да поговорим...
[re: Aby]
|
|
Автор |
dete (копеле) |
Публикувано | 12.11.02 02:20 |
|
Мдааааа....интересна тема и доста обширна. това го казвам за стотен път(не в клуба, а на разни хора) - аз се доверявам на инстинктите си за човека и те не ме лъжат. тези инстинкти доста ми помагат, то без тях, аз нямаше да мога да преценя никой. ако пък не са верни и съм се натварила без причина на някой, разбирам бързо(и това става). разминаването между виртуален и реален става, ако нямаш добри усещания, макар и през мрежата, но също така, ако срещу теб наистина е застанал някой зъл гений. някои са си патили и сега се страхуват да разказват много за себе си....но в нета съм провеждала едни от най-прекрасните разговори, доста неща научих и разбрах. сега с тези хора се познавам наживо, виждаме се, разминаване няма....понякога го има и това, в различни моменти да научаваш различни неща за човека, с който говориш...понякога е гадно. Хубава тема, Аби, май не ти се спи, а!
Аз знам какво е да изпиташ върху себе си "празен поглед приятелски"...тя ми го показа.
| |
Тема
|
[re: dete]
|
|
Автор |
Aby (®) |
Публикувано | 12.11.02 02:47 |
|
Че кога ми се е спало по това време?
Благодаря, не знам колко е хубава, но темата ме вълнува.
Ти казваш инстинкт, аз казвам усещане...май имаме предвид едно и също. Обаче усещането е добро, човекът е в реала ти, отношения има някакви, после други, общуване...и сега ми отговори на въпросите от темата?!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dete (копеле) |
Публикувано | 12.11.02 03:16 |
|
Аз лично не съм имала такъв случай, някой, или аз да издаде инфо за някой мой приятел, но се случи на едно момиче...а какви хора ли...или гадняри, или влюбени, това е според моя опит :) а за "Обаче усещането е добро, човекът е в реала ти, отношения има някакви" - почнали сме виртуално, не се виждаме чак толкова често, с някои веднуж-два, с други малко повече...трудно е и от човека зависи.
Аз знам какво е да изпиташ върху себе си "празен поглед приятелски"...тя ми го показа.
| |
Тема
|
[re: dete]
|
|
Автор |
Aby (®) |
Публикувано | 12.11.02 03:30 |
|
Ти на колко години си, горе-долу ми кажи, ако не ти се споменава точната цифричка?
Да кажем, че месеци се виждате непрекъснато...давай.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dete (копеле) |
Публикувано | 12.11.02 03:34 |
|
Ами аз съм казвала годините си, на 17 съм...."little" съм ти онлайн на кю-то в момента, ако не си ме изтрила :))) а за месеците и виждането нещо не разбрах, я пак!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
geminiled (24 h /d...) |
Публикувано | 12.11.02 03:56 |
|
За мен и в живия живот, и в Мрежата БИ ТРЯБВАЛО да важи едно и също правило: всеки отговаря сам за себе си - и само за себе си. Ако правилото е в сила, чак толкова сериозно разминаване между реалния и виртуалния "аз" не би могло да има... И в двете реалности ми е еднакво криво или съм в добро настроение. И двете реалности дават възможност настроението ми да се промени. И в двете реалности си имам любими хора и такива, които не понасям. Хората, които са ми харесали в Мрежата, на живо също ми харесват.
Ако Мрежата се схваща обаче само като огромно поле за безотговорност и анонимност... то какъв е проблема да бъде скаран който и да е с когото и да е... Само малко фантазия и постоянство се иска. После - кеф ти интрижка, кеф ти скарване през трети, кеф ти игнор от близък. А човекът гледа сеир... Като има "луди", които да му дават "зелник"...
А съмнението и "базисното недоверие" са си типични черти на човека. Винаги на лошото повече ухо се дава. И лошото по-лесно се приема за "чиста монета". Което се пренася в Мрежата от живия живот. Идеята е - Мрежата е следствие...
Вярвам само на собственото си усещане за хората и нещата. Ако приятелят сам по себе си не ме е усъмнил, трето лице няма такъв шанс. Иначе нямам нищо против да изслушам всекиго... това си е вид информация. Защо да я губя?
За приятел, който е "чист"... трети лица живи няма :)))
Аз съм трийсет угарки на нощ.
Аз съм разрошен перчем.
| |
Тема
|
[re: geminiled]
|
|
Автор |
Aby (®) |
Публикувано | 12.11.02 04:16 |
|
Права си за всичко...
Ако за твой приятел има трети лица, ако той е с трети лица примерно...простимо ли е това според теб и до колко?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
geminiled (24 h /d...) |
Публикувано | 12.11.02 04:51 |
|
Ако за мой приятел има трети лица...
Какъв приятел ми е тогава?!?
Аз съм трийсет угарки на нощ.
Аз съм разрошен перчем.
| |
Тема
|
|
|
Автор | iva_g (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.02 06:01 |
|
Присъединявяам се към мнението на geminiled, че грешката на хората е, че дават ухо на думи от трети лица...дали държиш на даден човек или не глупаво е да приемаш думите на трето лице в отношенията, с когото и да било. Разбира се всеки човек трябва да си има едно на ум, но информацията трябва да я получиш лично - очи в очи. Аз например никога не казвам нещо, което би ме било срам или ще се разсърдя, ако получилият информацията я използва и сподели с когото и да било - така и аз се предпазвам от недоразумения, които често се получават в общуването, защото имам шанс засегнат от мен човек да се обърне към мен и да се избистри всичко...ако някой ти каже "дрън-дрън-дрън, ама не й/му казвай, че съм ти казала" не приемай тези думи за истина - в повечето случаи не е. Интриганти винаги ще има, но от нас си зависи дали ще се нагазим в помията.
И няма по-гнусно нещо от това някой да ти обърне гръб и да не ти каже защо, когато ти настойчиво искаш да знаеш и показваш, че ти пука или да не криеш, че те наранява...такива хора са най-гадния вирус в човешките отношения...съдейки по себе си, сблъсквайки се с такива хора няколкократно, накрая получаваш имунитет...или си съсипваш здравето накрая
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|