Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:19 14.07.25 
Запознанства
   >> Ева и Ева
*Кратък преглед

Тема Самоубийство!нови  
Автор Aneta ()
Публикувано07.09.00 17:35

Искам да ви пиша за нещо, което е доста разпространено, особено сред младите хора. Е, това е самоубийството. Нищо на този свят не си заслужава за да сложиш край на живота си, чувате ли? Всички поводи са си само извинение. Мисля, че хората, които са склонни към това са прекалено слаби и не умеят да се борят с живота. Както и да му се наслаждават. Примерно защото гаджето те напуснало! Е,и? То не те е заслужавало или просто не е било достатъчно добро. Това не е причина да се нагълтваш с хапчета. Светът е пълен с много добри хора и те могат да ти помогнат. Или заради кавги сред семейство. Така няма да се решат, още повече ще се задълбочат. Не се предавайте пред това, колкото и зле да се чувствате. А знаете ли кой е най-абсурдния повод? Двойка в бележника! Само заради някаква си несполука не трябва да слагате край на живота си. Ще учите повече и ще я поправите. Затова недейте да слагате край! Това не е изход! Няма смисъл. Борете се за своя живот. Живейте напук на враговете си и се наслаждавайте на живота!

Тема Самоубийство! [re: Aneta]  
Автор geishata ()
Публикувано07.09.00 17:43

Nameri mi edin chovek zaradi koto si struva da giveesh? Gena sled gena,ot kofti po-kofti,i s kakvo da se uspokojavash?! Sam ne varvi da se naslagdavash na kakvoto i da bilo! Slogi si na masata sveshti,vecherjai sama i tova neka da e permanentnoto ti sastojanie,e ,j sega kagi dali e priatno?! chakam mila otgovor,kak beshe vecherjata?!

Тема Самоубийство!нови [re: Aneta]  
Автор :( ()
Публикувано07.09.00 20:54

Самоубийството е много сложна тема,Анета. Дали наистина суицида ( самоубийството ) е право на избор или липса такъв?

Автор Ivo ()
Публикувано07.09.00 22:05

Мама му стара, май ще ме върнете в тоя клуб... Тежка тема.... Знаете ли какво казва Шопенхауер за самоубийството, аз го приемам почти изцяло: Самоубийците са хора, които най-много и най-силно обичат живота, и затова не го приемат в конкретната му форма, която ги заобикаля в момента, т.е. актът на самоубийство не е отричане, а напротив, утвърждаване на живота. И още нещо, това вече са си мои впечатления - не е вярно, че самоубийците са слаби хора, о не, в никакъв случай! Спомнете си Петя, Петя, Петя....................................................

Тема Самоубийство!нови [re: Ivo]  
Автор едно ку-ку ()
Публикувано07.09.00 22:24

това е много спорна тема макар така както си го казал да е вярно, то вярно е и другото- самоубийците са слаби и не могат да се преборят с проблема, който ги кара да страдат.

Тема Иво!нови [re: Ivo]  
Автор ангелче ()
Публикувано07.09.00 23:49

Много, много се радвам, че се върна!!! :) Здравей! Как си? Наистина ли смяташе да ни напуснеш? Колкото по темата...И аз като потърпешва от възрастта си, съм си мислила често за такива работи, може и да не е било насериозно, но съм си мислила. Смятам, че наистина трябва да си много смел, за да направиш подобно нещо. Освен това не мисля, че прекратяването на живота по собствен избор е нещо лошо. Още повече, че аз вярвам, че смъртта не е прекратяване на нещо, а продължаване на същото нещо, само че на друго ниво.... Ейй...ама наистина се радвам, че се върна! :)

Тема i az sam tukнови [re: Aneta]  
Автор Andre ()
Публикувано08.09.00 04:02

Az lichno sam iskal da go napravya. Mnogokratno. Ne znam dali e slabost, glupost, sila ili madrost. Fakt e, obache, che oshte sam tuk i tryabva da priznaya, che sega prichinata za zhelanieto mi da se razdelya s zhivota predi vreme, mi se vizhda poveche ot glupava. Estestveno - edna razdyala. Togava obache moyata lyubov beshe vsichko, koeto iskah na tozi svyat - i sled kato ya nyamah, ne iskah i vaprosniya svyat. Lichno po moe mnenie, opitat da go napravish iziskva smelost (smelost kam bolkata ili neizvestnoto, koeto ni chaka, no si e smelost, ne shte i duma). Az, yavno, ya nyamah, ili me sprya neshto drugo. Sashtevremenno, tova pokazva nezhelanie da se borish s trudnostite, koeto e vid slabost i mozhe bi - strah pred borbata (tochno obratnoto na smelost!!!). Ot druga strana obache, da izbyagvash trudnostite e nay-lesniyat nachin da si reshish problemite - i tova se naricha madrost. Eto, che, macheyki se da analiziram neshto takova, neizbezhno se oplitam v koncite na razsazhdeniyata si. Oh, chuvstvam se glupavo - useshtam, che brashtolevya divotii. Vie dali ste mislili za samoubiistvo? Mnogo mi e chudno. Vash Andre

Автор :) ()
Публикувано08.09.00 10:15

Въпрос на личен избор. Казал го е още Шекспир. А аз бих добавила: След вечеринката на живота хората решават да си отидат страхливите се изнизват тихо като сенки а смелите затръшват вратата и нейния екот дълго кънти... А нима не го е казал Смирненски в "Йохан" : " ...По-добре е да умреш вместо да живееш скотски..." Аз уважавам избора на хората. Те трябва да са наясно, че това е невъзвратимо. Мисля се, че ако жените в България изкарват казарма като жените в Израел самоубийствата за глупости щяха да са много по-малко. А за тези от ревност и мъка от раздяла няма лекарство. Човек трябва да ги надживее. Ако не може по-добре да го няма защото тогава е опасен и за другите. Колко хора са убити за такива неща...

Тема samoubiistvoнови [re: Andre]  
Автор almosthappy ()
Публикувано08.09.00 14:13

saglasna sam. men, ako me pitash, sega mislya, che poveche mi se shte da jiveya, vapreki, che jivota mi nikak ne e pesnichka,kakto predpolagam i tvoya, che i na koito i da e. maika mi me spasi, kato byah na 12 godini. prichini:kolkoto shtesh. vsichkite, koito si izbroila plus "greshna" orientacya + vrodena depresiya i kakto kazvashe lekarkata: "prekaleno mnogo mislene za neshtata"...ne si misli, che e slabost da reshish da se samoubiesh. nikak ne e taka. da, razmislih,sega mi se jivee, no nishto ne e samo cherno i samo byalo, mila aneta. hubavo se seti ivo (evala pich!) za Petya... naistina li mislish, che e slabost?... sega, 8 godini sled kato zamalko da se razmaja pred bloka, malko mi se e promenila predstavata za sveta. ne sam koi znae kolko po-shtastliva, prosto gledam po drug nachin na neshtata...a spresh li vednaj da opredelyash neshtata i da im slagash tabelki, kato "tova:da; tova:ne", vsichko stava po-krasivo. s uvajenie, kris

Тема Самоубийството...не е далаверанови [re: Aneta]  
Автор Denis. ()
Публикувано08.09.00 21:51

казано накратко - да си мъртав е адски тъпо и скучно... немисля че като пукнеш става нещо...всичко е едно нищо...голямо черно нищо. понякога ти идва много...прекалено много и искаш да се самоубиеш...за да си починеш...да избягаш от проблемите... е по-добре да му теглиш балтията на всичко...да избягаш някъде и да си починеш като си жив..поне ще си жив след това и има теоритична възможност да ти се случи нещо хубава което си щял да пропуснеш... като си помисля...почти всичките ми приятелки са пробвали... някои и белези за спомен си имат... и затова мисля че жените са по-склонни към самоубийство... познавам/познавах човек който се самоуби...успешно по радиото скоро имаше едно предаване със един самоубиец в студиото (това беше и темата)...пробвал е 4пъти и него знам как не се утрепал досега... на около 40 мисля че беше... каза че тези които се тъпчат с хапчета са глупаци - те неискат да умират...само се правят на интересни. и според мен е така. имаше и статистики...само около 5% успяват с хапчета. най-сигурно е с куршум в главата...гаранция! освен ако не успееш да се нацелиш главата...иначе си сигурен. дадоха и доста идеи за самоубийство... аз несъм пробвал...даже несъм си го и мислел сериозно. първо - не ми стиска. второ - няма смисъл. трето - искам да видя какво ще стане утре да речем... предпочитам да ми падне метеорит на главата. дори да ме згази градския транспорт пак по-добре.. лично на мен големия ми проблем е това че "прекалено много мисля за нещата" както каза Крис... и се депресирам често... и много мисля като съм сам...а не е хубаво и кво да ви кажа...небързайте да мрете...има време!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.