Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:58 07.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Закона за ел. търговия?!
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Престъпление ли е това? (клонирана от клуб Право)  
АвторFor Safety Reasons (Нерегистриран)
Публикувано13.01.06 09:42

Наскоро безмалко да стана жертва на американски измамници, ловящи шарани из интернет. Въпросът ми е престъпление ли би било аз да копирам тяхната схема и да се възползвам от подготовката, която те са направили. Ако в България това деяние не е наказуемо, възможно ли е, ако ужиля някой чужденец, да бъда подведен под отговорност в неговата държава?
Схемата е подобна:
Пуска се обява за продажба на стоки на привлекателно ниски цени в интернет от името на измислена фирма. Евентуалните жертви се свързват с мен по и-мейл и евентуално правят поръчка. Уговорката е, че ще се използва за доставка фирма, която първо взема стоката от мен, после клиентът, след потвърждение от нейна страна, изпраща парите на неин сътрудник, после фирмата доставя стоката и чак ако клиентът е доволен, фирмата ми дава парите. Иначе, ако клиентът не е доволен, стоката ми се връща, а клиентът си получава парите обратно.
Всъщност фирмата за доставки не съществува, интернет сайтът й също е с цел заблуда (той е направен от тези, които се опитаха да измамят мен). "Сътрудникът", на когото се изпращат парите, съм аз със своето истинско име и адрес. Стока няма. Цялата комуникация се извършва чрез и-мейл, аз не подписвам нищо.
Та в правен смисъл аз измамник ли съм или добросъвестен получател на няколкостотин долара?

[url="http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=pravo&Number=1945026471&page=0&view=collapsed&sb=5=5&part="]Cъщата тема в клуб "Право"[/url]

Тема Re: Престъпление ли е това? (клонирана от клуб Право)нови [re: For Safety Reasons]  
АвторSafety (Нерегистриран)
Публикувано13.01.06 09:44

Нещо не се справих с метаезика...

Тема Re: Престъпление ли е това? (клонирана от клуб Право)нови [re: For Safety Reasons]  
АвторSafety (Нерегистриран)
Публикувано13.01.06 10:42

Да поясня. Информацията ми трябва, за да разтълкувъм един свой сън в съновника. Нямам намерение да прилагам каквито и да било схеми. Просто ме интересува казусът.

Тема Re: Престъпление ли е това? (клонирана от клуб Пранови [re: For Safety Reasons]  
Автор БOЛbШAЯ ЧEPHAЯ MAШИHA (ЗИЛ-41047)
Публикувано05.05.06 12:46

Измама си е от всякъде

[16:40] <Jair> i am always online, but noone ever needs me :(

Тема ти болен ли си нещо или четеш още хари потарнови [re: БOЛbШAЯ ЧEPHAЯ MAШИH]  
Автор1O 1OO1 1O1O (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 03:01

Измамата е измама независимо как е направена или къде се прави. Току що попадна в списака на кибер полицаите. Вместо да се занимаваш с глупости помисли как да продадеш реален продукт за да изкараш пари.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.