Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:51 18.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема юзерите четат ли книги?нови  
Автор purist realist (новак)
Публикувано26.01.01 23:44

питам този въпрос защото наскоро прочетох някои книги на Ървин Уелш и ми направи впечатление, че въпреки че героите са отрепки които живеят от доза за доза, все пак четат доста и при това качествена литература.

примери:

* Марк Рентън от Трейнспотинг краде научни трудове от библиотеката не за да ги продава, а за да ги чете. е сигурно после ги продава

* Главният герой на 'Отвореното Копеле' (новелата в сборника 'Есид Хаус') не пропуска доза и работи долнопробна работа, но постоянно чете биографии на известни личности.

Доколкото си спомням докато взимах разни работи изобщо не ми беше до четене на каквото и да е било. Веднъж четох Кастанеда напушен и веднъж трактати за карма йога на трип, но като бях трезвен изобщо нищо не пипвах, освен малко интернет от време на време.

Ще е интересно ако тези от вас които юзват или са юзвали споделят как това се е отразило на отношението ви към книгите. Повлияло ли е това колко четете, какво четете, каква полза извличате от това което четете. А пробвали ли сте да четете когато сте били на нещо?

(и тук изстрелвам голямата тесла)
Честно и откровенно, кое ви харесва повече, да четете или да си 'махате главите'?

WARNING: Да се чете на трип е тъпа идея, буквите се замъгляват, редовете шават нагоре надолу, главата боли, нищо не се помни на другия ден. Освен това се чете много бавно. Това за да не каже някой че подтиквам към злоупотреби.... :)

реалист пурист

"...a plague rages in all our hearts..."
Napalm Death

Редактирано от purist realist на 26.01.01 23:47.

Тема Отг: юзерите четат ли книги?нови [re: purist realist]  
Автор Frusciante (новак)
Публикувано27.01.01 01:41

lichno az cheta mnogo knigi - i kogato sum zimala i kogato sum chista,nqma znachenie.To si zavisi ot choveka,ako obichash da chetesh nqma znachenie dali vzimash ili ne...
A inache kak nqmoi moje da sravnqva cheteneto s "mahane na glavite"(kakto ti si se izrazil???),che da kaje koe poveche my haresva.Nemojesh da sravnqvash dvete neshta brato...
PEACE,LOVE & RHCP

"One day you`ll face
days you never saw..."
JOHN FRUSCIANTE

Trippin`

Автор !\/a (ентусиаст)
Публикувано27.01.01 07:58

4etat 4etat ama ima li smisyl da 4ete6 ako si pod vliqnie na ne6to...po-dobre da sy4inqva6 ne6to .
az 4eta i sy4inqvam

Green Honey

Автор SadLittleRasta (непознат )
Публикувано27.01.01 19:33

Хехе, "на трип" е най-яко да се чете нещо което много те кефи и вече си го чел 10 пъти. Така е и с филмите. Сигурно 20 пъти съм гледал "Недопечен". Ае, добрувайте....

Peace: SLR

Автор Rama (член)
Публикувано29.01.01 01:01

Прости невежеството ми, но...какво е "трип"?

Тема Oh,milata tia !!!!нови [re: Rama]  
Автор Skeletor (член)
Публикувано30.01.01 11:30

Ti mai viarno sus obrazovatelna cel pose6tavash clubs.dir.bg
:)))))))))))))))))))))

Тема Малко Лингвистика :]]]]нови [re: Rama]  
Автор SadLittleRasta (непознат )
Публикувано30.01.01 16:36

"Трип" идва от Анг. "Тrip" , което ще да рече "пътуване" и е просто по не-вулгарен начин да се каже "надрусване".

Peace: SLR

Тема Re: юзерите четат ли книги?нови [re: purist realist]  
Автор Джeйн (стар клубар)
Публикувано31.01.01 22:25

да, до някое време обаче(((

с развитето и напредването на зависимостта, започва и деградация на личността - е, тогава и четенето започва да се редуцира...

извинявай за прозаичния, даже суховат отговор - но това са голите факти((

IMAGINE...

Тема малко уточнениенови [re: SadLittleRasta]  
Автор Джeйн (стар клубар)
Публикувано31.01.01 22:30

"trip" - което значи просто "пътуване, пътешествие" - първоначално се употребява САМО за надрусване с халюциногени - ЛСД, мескалин, псилосцибин etc.

сериозните наркомани и учените и до днес го употребяват само в този смисъл....

но и юзърите/наркоманите взеха да изпростяват - майтап, бе :)

IMAGINE...

Тема тесла номер 2нови [re: Джeйн]  
Автор purist realist (новак)
Публикувано01.02.01 23:19

хе хе, знаех че така ще ми отговорите...

обаче имам още по-голяма тесла за мятане. Въпрос към по-младите:

Кое ви кефи повече, да друсате или да играете на компютри?
не приемам отговори като *да играя надрусан*

(ако пушилистите се засягате от думата *надрусан*, сменете я с *напушен*)

"...a plague rages in all our hearts..."
Napalm Death

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.