Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:06 10.10.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Тема Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови  
Автор Iv_POP (непознат )
Публикувано17.07.15 16:59

Дискусионно: "Компанията" в градинката на "Пиротска" може ли да има положителен ефект за социума?

Влиза изцяло в ролята на отрицателния пример.

Родители могат да водят децата си да видят до къде се стига става при употреба.

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови [re: Iv_POP]  
Автор 4598 (квантов обект)
Публикувано18.07.15 20:45

Отдава ти се, да правиш повърхностни заключения по картинка,стига картинката да не си ти. Въобще някой запитва ли се, какво в живота е принудило тези хора да стигнат до там? Това са хора, не експонати в зоопарк, както се опитваш да ги оприличиш. Кой ти дава право да лепиш етикети, и да ги надписваш според бегла та ти представа за житейски опит.Наркоманията като цяло е крайния резултат от допуснати грешки, грешни решения , лоша стратегия за справяне с нещастните ситуации, и моменти в живота.За какъв пример говориш, ако не познаваш човека от близо. Ти употребявал ли си някога?

На лайната краката са къси

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови [re: 4598]  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано19.07.15 22:26

мммм.... аз като бил там, бил зависим и интимно запознат с градинката, типажите и психологията на наркоманията, мога да ти кажа, че на тях най-малко им пука и със сигурност дори биха позирали в зоопарк за 5-10лв.
за 'социалната полза' от цялата работа - не знам, не ме интересува и като цяло не ми пука.

но се сещам как един дебил с който живеех в младост преди години - плъх и стереотип джанка до гротеска, един хубав ден пускам TV и кво да видя, по канал 1 някаква програма за вредата от дрогата и разбитите животи, и го гледам него - със замъглените очи нали, да остане анонимен (аз го разпознах веднага), как се пънка и заеква да приказва колко са му преебали живота наркотиците и как ако не били те щял да, ъммм... направи с живота си.... ъъъъъ.... (буквално това беше сценката)....

наркоманията е като майката природа - безскрупулно опортюнистка и безмозъчно инстинктивна.
та мисълта ми е - съжалението и 'политическата коректност' тук са малко не на място.

he who packs your capsules controls your destiny.

Редактирано от diamorph на 19.07.15 22:27.

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови [re: 4598]  
Автор Iv_POP (непознат )
Публикувано20.07.15 11:52

Явно съм се изразил дебелашки. Идеята да пусна подобна тема бе да се движи по ръба на абсурда. Много съм далеч от раздаването на оценки и нямам каквито и да било претенции да представям някакви заключения или да демонстрирам неуважение.

Абсурдът в тая история обаче съвсем по Виан-ски може да отвори различни гледни точки, които да се движат от двете страни на разделителната линия.

Иначе, не можеш да очакваш, че обществената представа за подобни маргинализирани групи (нямам предвид само частния случай) може да се движи в полето на личностните особености и тежките житейски завои, които са ги вкарали в настоящата им ситуация.

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!? [re: Iv_POP]  
Автор SeoKungFu (новак)
Публикувано22.07.15 14:10

Освен това, всеки божи син или дъщеричка може да се докара до това, но не всеки може да напише велика поезия, да нарисува запленяваща картина, да изсвири разтърсваща музика или да създаде каквото и да е красиво и впечатлително заради това, че е бил под въздействие на нещо си там и музата му е била свободна и отприщена като волна хала.

Просто го споделям ни в клин, ни в ръкав, базисно off-topic, просто щото от тъпи наркомани ми е и на мен до гуша, но пък онези - малцината и рядкото, които творят- о, Боже, та те са ВЕЛИКИ.

DEAL WITH IT !

NinJah

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови [re: diamorph]  
Автор R3ptil3 (непознат )
Публикувано28.09.15 23:11

Здравей diamorph :) На скоро гледах филма Invisible и така да се каже ме впечатли. Видях, че темата е доста старичка и бая е писано по нея. Но никой не дава по конкретна информация за героите от филма

. Направи ми впечатление, че никой например не е писал какво става с Диана. Би ли ми дал малко повече информация за всичките герои.Живи ли са ? С какво се занимават ? Спрели ли са материала ? Ще съм благодарен ако ме светнеш. :) :) :)

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови [re: R3ptil3]  
Автор ArtCore (paranoidandroid)
Публикувано09.03.16 12:03

Аз ще ти кажа само, че Тошо Вазата е поп, ама той си беше завършил семинарията, има си семейство човека, забравил е буквално за всичко.
Реми последните години го засичах на Иракли и подобни места, обираше татула от брега и вареше ли вареше вечери наред, но от 1-2 години не съм го засичал там, преди беше редовен, след рекичката една от 1-вите палатки си беше неговата, че нататък бая ходене иначе :) чух , че бил във Франция, но до там.
Иначе до колкото знам 1-2 от тях,че дори и повече със сигурност са се оправили.Това е, което мога да кажа от лични впечатления и познати.

use me,don`t abuse me !

Тема Re: Градинката на "Пиротска" като социален плюс!?нови [re: Iv_POP]  
Автор screwdriver666 (непознат)
Публикувано23.03.16 08:58

сигурно може.А след това посещение в психиатрията....и в затвора.Вход за възрастни 2лв.,за деца-безплатно

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.