Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:47 07.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво се промени?  
Автор Blixa (непознат )
Публикувано30.08.13 16:49

Отварям темата защото ме човърка от вътре един въпрос: къде са всички и какво се случва в 'сцената'?

Та, как сте, къде сте по житейския си път, как е качеството?
Аз лично преминах от тъмната страна и сега съм предимно на алкохол. От време на време си позволявам спийд, преди да ударят по 'онзи' магазин за който се пускаха напоследък някекви теми си зимах оттам някаква параноична вдигачка, която бая закачаше.. и бая проблемчета си създадах..ама ги преебааха та от май месец не съм играл.

матерЯл боцках 2-3 пъти преди месеци смело и безотговорно. припомних си младините но не беще съшщото. па и се стреснах...

а вие?!

Тема Re: Какво се промени?нови [re: Blixa]  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано25.10.13 07:33

то и аз я минах тая фаза вече, май май близо 4 години ще станат..

барам чат пат инцидентно, ама... не стаа вече.
дип че дрогата ми е достъпна както никога преди.

в резултат дали живота ми е станал по-лесен, по-успешен, дали съм по-доволен от себе си и т.н.... еми не, даже може би обратното. ама то дале ше е черно или бело се си е майката ебало. и колкото повече опит трупам, толкова повече заключвам, че човек е ама напълно оправдан да си избере да се друса и да е наркоман за живот, и никой няма право да ти пили на главата и да ти дудне да 'избереш живота'... кат някой беше добавил с маркер под един трафопост "опасност за живота" - то един живот..

основно пия, да.
превръщам се, ако даже вече не съм, в алкохолик.
сиреч не пия за кеф, нито се напивам като гъз, ама постоянно поддържам някви elevated blood alcohol levels, да се поддържам да не мисля много много, че е вредно.

а тук дрогата е crystal meth, с дълга традиция още от комунистическо.
всички са на meth, всички го бодат, и всички знаят как да готвят.
минеш покрай централна гара, понякога даже можеш да станеш свидетел на shake'n'bake-a - мангалите го готвят по улиците в стъклени бутилки.
и честно, тая сцена на мен ми е много по-зловеща от хероиновата... наркоманите поне оперират в рамките на някъв ритъм - ставаш, търсиш, опрааш се, и т.н... сиреч предсказуеми са, и като си в кюпа и ти, знаеш кво да очакваш, и не дементираш с времето. тук е друг филма - с времето все повече необратимо се сриваш психически, и въобще са гледки дето не щеш да знаеш. качеството обикновенно е top notch. химикалите лесно достъпни - в разните химснабове свободно се продава оцетен анхидрид, фенилоцетна киселина, борохидриди... сякви schedule I прекурсори и следени химикали. тука даже до към 2000-ната не е било нелегално, не изненадващо за мен след 2 години тук и давайки си сметка как работят нещата в тая държава - всеки гледа да прави пари, ченгетата са яко корумпирани и работата им основно е да поддържат публичния ред и екосистемата в хармония, с наркотици никой ти се не занимава, освен ако ги не натиснат от EU или немците не почнат да пищят за трафика от чехия. но пък са учтиви и спазват етикет, за това имам няква степен респект към органите на реда тук (те баш такива се падат, просто поддържат реда, хах).

чат пат веднъж в месеца взимам и аз, и обикновенно после съжалявам и имам да наваксвам 3-4 загубени дни. до ден днешен почти всичко като взимам, го взимам венозно, old habits die hard.

като цяло вече ми се повръща от европа. тук пак що годе се ядва, чехите макар да са копеленца (кво получаваш като омешаш еврейн и славянин, а?), поне знаеш кво да очакваш.

със или без дрога ситуацията е доста шит, и ще става по-зле още дълго, преди да започне да става по-добре, така че buckle up your seat belt dorothy.

аз вече, макар и с погнуса, си търся редовна работа...

he who packs your capsules controls your destiny.

Тема Re: Какво се промени?нови [re: Blixa]  
Автор MM13 ( lonesome)
Публикувано27.10.13 00:06

Да, на мен също ми е интересно къде какво се случва и къде по дяволите се дянаха хората от тоя форум...
Предполагам, че на повечето не им се занимава да пишат, а и то к'во да се пише?!??
Лично аз от месец и половина не взимам нищо почти - като изключим, че чат пат пуша коз

Спрях метадона, на който бях близо година и сега се чувствам СТРАХОТНО, все едно се преродих! Метадона, лично за мен е нещо отвратително (мое мнение), много по-гадно от добрия стар хероин.
Та, да, опитах се да взема 2-3 пъти херц, ама то ... к'во да ти кажа - не е като преди (поне за мен). И дори това, което ми дадоха за хероин - извинявай, ама саамо лееко се доближаваше до хероин, така че отебах тая идея и повече не съм си взимала.
А за синтетиките - не са моя тип
Еми т'ва е, което мога да споделя, е така набързо.
Иначе има к'во да се говори, ама темата е по-скоро за ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ЖИВОТА. И тя е доста обхватна, ако искате някой ден може да я отворим

Тема Re: Какво се промени?нови [re: MM13]  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано27.10.13 00:35

godspeed bro.

he who packs your capsules controls your destiny.

Тема Re: Какво се промени?нови [re: diamorph]  
Автор MM13 ( lonesome)
Публикувано28.10.13 11:34

Мисля си за това, което казваш, че хората са напълно оправдани да се друсат до живот....
Понякога и аз мисля така, НО после се сещам, че има едни малки разлики в обстоятелствата (ако мога така да се изразя). Най-общо:
Ако взимаш наркотици и развиваш себе си в някаква посока, в смисъл прогресираш по няк'ъв начин - that's ok, no problem!
Ама обикновено когато живота ти е скапан, да се друсаш няма да ти помогне за дълго, 'щото след определен период от време, живота ти става доста по-скапан! И почваш да пропадаш много бързо (при някои хора, не всички!).
И аз в такъв момент си мисля: "Fuck this shits, they're not helpful to me"
Мисълта ми е, че хората трябва да прогресират, а не да регресират!

Автор JStyle ()
Публикувано28.10.13 23:57

Поздравления за метадона ММ13

Аз лятото се алкохолизирах, матерял рядко, 2-3 пъти в седмицата спортувах. Са от 2 месеца без грам срам пак съм на матерял като поддържам некъв по-нисък толеранс и знам че по-някое време ще трябва да се спра, а кога, и аз не съм сигурен. Навремето още преди метадона, се друсах с чувство за вина, сега от известно време съм стигнал до същия извод като Диаморф.

Често влизам във форума, предполагам доста хора са така, просто няма много кво да се пише.

Тема Re: Какво се промени?нови [re: JStyle]  
Автор MM13 ( lonesome)
Публикувано29.10.13 11:58

Еми според мен, да се друсаш с хероин е в пъти по-добре, отколкото да взимаш метадон и да си мислиш, че си ок

Някой ден, когато (ако изобщо) си готов, може да спреш хероина!
Аз след спирането на меда се убедих, че да спреш херото не е толкова трудно
А иначе, за чувството за вина - няма да изпитваш чувство за вина, ако другите ти неща вървят, ама ако дрогата ти пречи на останалото и ти създава проблеми - нормално е да не си ок. И нормално е в такъв момент да спреш!
Де да знам, така си мисла аз ...

Поздрав!

Редактирано от MM13 на 29.10.13 12:32.

Автор Sarfa (freeman)
Публикувано30.10.13 08:48

Аз не се сещам за наркоман дето нещата да са му ОК.Познавал съм доста наркомани,някои наистина с големи възможности,изобщо не се получаваше да друсат и да си движат нещата.Най-малкото,започваха да заспиват,закъсняват,пропускат бизнес-срещи и тръгваха надолу.А щом партньорите им разберяха причините за тези инциденти вече отказваха да работят с тях.Естествено,може да има изключения,но те не са много и определено не са "представителна извадка".

Тема Re: Какво се промени?нови [re: Sarfa]  
Автор MM13 ( lonesome)
Публикувано30.10.13 10:46

Напълно съм съгласна с теб.
Поставих го така въпроса, за да се замислят хората - колко от наркоманите са наистина добре и се чувстват ок с т'ва ?!!
Понеже нали едно от най-важните неща е да се чувстваш удовлетворен от себе си (най-важното лично според мен)...
И ми писна да се чувствам зле, опа не, по-скоро писна ми да НЕ чувствам нищо - все едно постоянно си безразличен и студен, писна ми да НЕ мисля за друго, освен за наркотици и изобщо постоянно ме преследва някакво кофти чувство за доста загубено време и малко оставащо такова, в което мога да реализирам себе си по някк'ъв начин... щото няма да живея вечно и все си мисля, че нещо от мен трябва да остане - нещо положително, нещо добро...

Не знам, понякога си мисля, че полудявам!

Автор DAfaq (наивняк)
Публикувано29.01.14 17:13

Като гледам масово тенденцията е алкохол. И аз изкарах алкохолно лято и тревоманска есен, а сега съм на зимна бистра вода. Свикнах да ми е студено през 99% от времето. Да не спя по повече от 4-5 часа и да ме удрят старите нервози, Ще излъжа ако кажа , че не ми се друса... Но не си струва, стреса, парите, куките , районното и тн.... Ако имам отнякъде безвъзмезден, безплатен и безкраен източник, бих изкарал живота си така . На мен херото ми помагаше в социалния живот и от него получавах повече градеж, под формата на трудоспособност и тн. И сега бачкам,но по-бавно стават нещата и се разсейвам. Обадиха се и стари селф харм проблеми и хранителни драми и рестрикции. Сякаш не мога да живея без няква порочна мания. Ако не е хероина, то да е себеунищожението по други начини... Въпрос явно на хора... Иначе нищо друго не се променило. Пишех отдавна тук, но поради ред причини не ми се иска да казвам кой съм... Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.