|
Тема
|
Салвия
|
|
Автор |
dimseka (непознат
) |
Публикувано | 23.11.12 22:32 |
|
Пичове, ще помогнете ли искам да си намеря растение salvia divinorum, видях един сайт но пише изчерпани количества, друго място в БГ да знаете къде може да се намери? И исках да попитам, видях че има екстракти с различна сила, примерно растението може ли да се подсили по някакъв начин?
| |
|
салвията я забраниха, човек. миналата година е минала поправката.
| |
|
Оу, незнаех, кофти. Преди време се намираше тук там някой коз, и исках да пробвам някой трип в последствие, та ето сега се присетих че може да пробвам та затова питах. Жалко, добре, четох за някаква хавайска роза, нещо да знаете по въпроса отде? Или пък нещо друго ако имате опита ще се радвам :)
Редактирано от dimseka на 24.11.12 02:18.
| |
|
Никой ли не ползва билки?
| |
|
От това, което прочетох в Наредбата със забранените вещества, разбрах, че е забранен Салвинорин А - активната съставка в Салвия дивинорум, а не самото растение. По същия начин е забранен мескалинът, но не и кактусът пейот.
За щастие, не ми се е налагало да търся къде се продава салвия. От това, което знам за нея, има много гадни странични ефекти.
| |
|
факт е, че сайтове, които продаваха легално неща като салвия, кратом и други билки, затвориха, sally-d.com примерно, имаше и подобен за продаване на спори за гъби... псилоцибин.
при гъбите беше пак така, активната им съставка беше забранена, но гъбата сама по себе си не е.
наскоро тук постнаха, статия в, която пишеше, че човек свързван с продажба на гъби по интернет го съдиха.
може да е бил и собственика на сайта, който в момента ми обягва името, но който продаваше спори/губи.
искам да кажа, че закона е хлъзгав, ясно.
и още повече, странно защо затвориха и - sally-d сравнително скоро. някак си промените в закона отчетливо-крещящо се синхронизират с цялата история...
| |
|
Да, явно е някаква патова ситуацията, хем растението не е забранено, но пък съставките му са забранени типично по български де...
Ок, някакви алтернативи или пък да имате представа дори и от горепосочените растения да се намират? nikodine@abv.bg- това ми е имейла ако някой се притеснява да пише в форума. Все пак де да ги знам нашите държавници кво ли ще измислят, да не изгорим все пак.
| |
|
|
|
|