Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:35 16.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тревата облекчава кризите. Факт.  
АвторFreeWill (Нерегистриран)
Публикувано09.11.12 15:23

Първо да кажа че бях наркоман 10 години - 6 на матерял и 4 на мед. И хероина и метадона ги взимах венозно докато баща ми не ме надуши и взе да ми прави меда 1:4 с вода. След което го пиех известно време докато стигнах до 2.5к (разредено с много вода) и реших да го спра. През цялото време докато бях в кризи пушех трева (марихуана) и доста ми помагаше. От преди да почна да взимам хероин преди повече от 10г пуша трева и съм си и пушил през всички тея години докато съм бил зависим на едното или другото. Искам да кажа за тревата, че е болкоуспокояващо, преписват марихуана на много болни от рак и др. подобни болести на които симптомите са постояяни болки. Още като бях наркоман много пъти е имало дни в които съм оставал в кризи и съм пушил да мога да искарам до другия ден, още от тогава знам че помага. Мене кризите много ме удрят в краката и ставите (някои в краста, други в рацете, гърбът..) и ме боляха яко, докато от тревата доста ме поотпускаха. Друг ефект е че много успокоява и разкарва мрачните мисли от главата. Друго.. тревата има и стягащ ефект, които облечкава корема при острата диария от кризите. От тревата няма как да се придобие физическа зависимост, тя е природна билка дадена от Бога, използвана още преди хиляди години от различни племена и култури. Казвам го от опит. Вече карам 21 ден от както спрях да пия нацяло.От самото начало пуша всеки ден. Още съм в кризи, но от ден два осещам как вече почжам да се оправям, още имам разстройство и не мога да спя както трябва, но най-лошото мина. Вчера и днеска нарочно не съм пушил джонга да видя ако не пуша как ще съм, тъй като през цялото време пуших. Мога да кажа, че няма разлика от предните дни когато пуших. Ако не беше треволяка в най-тежките ми дни незнам как щях да издаржа, наистина. На мене най-големия и непоносим проблем ми беше болката в краката и ставите. Както знаят тея дето са карали кризи тя е постоянна и много усилна. Не можеш да стоиш и 1мин в една поза. От тревата болката значително намаляваше и доста те успокоява. Сигурен съм че и тука има наркомани които тай или иначе пушат и съм сигурен че в един такав тежък момент тва ще им помогне и облекчи както при мен. Естествено моите кризи не бяха от най-силните вазможни все пак накрая бях на 2.5к, друго е ако си на 5, да не говорим за 10. Но колкото и силни кризи да имате тревата е научно доказао болкоуспокояващо и успокоително които няма как да нямат ефект. Дори и за 2 часа да ви успокои болките си заслужава. Аз пуших от парвия ден до 20тия през 4 часа. Единствения недостатък е че е нелегална и не може да си я купиш от аптеката, а от дилър. Друг недостатък е че е малко скъпа - 1гр струва между 15-20лв като някои дилари намалят цената за грам ако купите повече. В моя случаи си взех 20гр. и се бях договорил на 12лв./гр. и още имам (21ден)
Така... тревата е само малка част която може да ви помогне в най-черните ви дни. Все пак кризите са си кризи. Трябва много силна воля и стискане на зъби. В темата "Хероин/Метадон Пътят към свобода" съм описал на дълго и широко целия ми процес на детоксикация както и преди това. Там съм написал и много други неща които ми помогнаха и които могат да помогнат и на вас. Които иска може да прочете.

Тема Re: Тревата облекчава кризите. Факт. [re: FreeWill]  
Авторsprtp (Нерегистриран)
Публикувано09.11.12 15:47

аз като излизах от тежък амфетаминов период също ползвах марихуаната като лекарство. интуитивно. за депресията, която беше доста дълга.
и на мен ми помогна. докато взимах амфетамини избягвах да пуша, понеже ме сваляше, а това беше най-лошото, което можеше да ми се случи. ама, като заспирах и наблегнах на нея. още си пуша, де.
но предивд ценоразписа, все по рядко, за съжаление. lol.

Автор joell (Papaver )
Публикувано09.11.12 22:52

Точно за опиев детокс,тревата ще докара допълнителни главоболия на борещия се с емоционалните и физически състояния на отнемане(освен ако не си я комбинирал с куп медикаменти),защо и как предпочитам да си спестя обясненията,но в добра душевна и физическа кондиция,тревата е блаженство за душата и съзнанието,има сортове които влияят макар и не коствено на болката,по скоро за справяне на дълбоки депресивни състояния,но не и за тежките симптоми на отнемане от опиати.

Публикувано10.11.12 08:57

@joell
Аха!Само дето така си мислиш.Ти бил ли си в кризи? Проблал ли си да пушиш трева и да осетиш действието и в такова състояние? Предполагам, не. Тогава не говори. Днеска съм 22ри ден. Отново съм по добре от вчера, осещам как вече малко по-алко кризите изчезват. Както казах през цялото време (до 20тия ден) пуших през 4 часа, като от 2 дена не съм пушил за да видя как ще съм ако не пуша. Казвам, няма разлика. Освен трева не съм взимал абсолютно нищо. Говори квото искаш пич, аз съм го изпитал на гърбът си + че е научно доказано (прочети някаде) марихуаната има силен болкоуспокояващ ефект (не случайно го предписват на болни от рак и др. тежки болести сапътствани от постоянни силни болки). Казвам го искренно няма смисъл да се правя на интересен, тревата много ми помогна, ако не беше тя незнам как щях да издържа. Както писах преди това мене кризата ме удря яко в краката и ставите. Постоянни болки, много усилно, направо се побъркваш, които е имал кризи от мед знае за кво говора. От тревата чувствах значително облекчение. Както писах в първия пост, не е само това плюса. Помагаше и на корема ми, при острата диария която имах. Облечкава корема и има стягащо действие. Както вече писах аз пуша трева от преди да стана наркоман (повече от 10год) и съм пушил през цялото това време до ден днешен. Много пъти съм карал кризи когато е имало дни дето съм оставал на сухо и съм пушил да мога да искарам до другия ден. Говори (мисли) квото искаш от тогава още съм усетил,че облекчава и знам,че помага. Друг голям + (поне при мен) беше че още като бях наркоман всеки път като се напушвах почвах да се сдухвам че съм наркоман, пълен боклук който не прави нищо смислено и т.н. Тревата изигра много важна роля в това да се озъзная и сега да съм чист вече 22 дена и знам че за в бъдеще тревата ще ме държи далеч от мислите за хероин и метадон. Така че поне тези които тъй или иначе пушат нищо не им коства като отстанат някои път на сухо да пробват да искарат до другия ден с треволяк, дори и за 2 часа да получите облекчение си струва. Казвам го съвсем съзнателно и отговорно (от пресен опит) ако не беше джонгата в най-тежките ми моменти (особенно пика между 10-15 ден) нямаше да издаржа нито психически нито физически. Който да го разбира както си иска. И последно... тревата облечкава до някаде, но кризите са си кризи, майката си ебало, има си един пиков момент на абстиненция дето е върхов и няма повече на каде да ви става по-зле. Тогава тревата може единствено да облекчи, пак казвам тъй или иначе по-зле няма как да ви стане. През целия период на детоксикация вече 4та седмица почва, не съм усетил да ми е станало по-лош от тревата или да получа някакъв дискомфорт в следсвие от тревата. Казвам ви хора, заклевам се (за тея които им се струва съмнителна тая история) няма защо да се прая на интересен, казвам го единствено с целта някои прочел да го пробва и току виж му помогнало и на него. И моля хора които мислят (а не знаят, не са пробвали) да не пишат, че не помагало. Нека само хора с опит, които са били в кризи и са пробвали да пушат, да пишат как им действа, защото така хората които четат могат да останат с грешно впечатление. И пак казвам за последно,тревата дава леко временно облекчение, не решава проблема. Трябва си яко воля и яко стискане на зъби, това е.

Автор joell (Papaver )
Публикувано10.11.12 13:54

Прекалено си малък и неопитен за да предполагаш какво съм пробвал и какво не,мисля че в момента си емоционално нестабилен по разбираеми причини,спри да бълваш глупости с километричните си писания.
Eдин съвет от мен,престани да броиш минутите от последният ти прием,това ми говори че все още си много далеч от поставената цел.
Пожелавам ти успех!

Редактирано от joell на 10.11.12 14:09.

Тема Re: Тревата облекчава кризите. Факт. [re: joell]  
Публикувано10.11.12 15:56

Това, кой колко е малак или голям, опитен или неопитен, няма нищо общо с тва което казвам. Просто изпитах нещо което казвам с надеждата, че някои може да го пробва и да му помогне и на него. Ако си карал кризи от мед знаеш, че в такъв момент всичко което искаш е поне за миг да ти стане малко по-добре. Аз просто казах, че аз в тези моменти намирах леко облекчение като пуших трева, тва е. Незнам ти къв проблем имаш с тва и от каде си сигурен че не е така. Ти си бил в метадонови кризи, пушил си трева и след тва ти ставаше още по лошо? Така ли? Кажи, сподели. За тва е тая тема.
п.с. А моят съвет братленце е, че кой колко е голям и опитен не определяш ти. Явно имаш голямо самочувсвие, което не е лоша черта, по принцип. Ти ако си голям и опитен (сперед теб, щото според някои друг може да си пълен боклук) предай опита си на другите и не бъди хейтър.

АвторTrickster (Нерегистриран)
Публикувано11.11.12 18:36

"батенце", уважавам желанието ти да споделиш опита си, но и според мен се изхвърляш.

като цяло на повечето хора тревата в кризи е a big no-no! най-малкото е индивидуално. хубаво че на теб ти помага, но не навирай мнението си в лицето на хората, джанките сме малко чувствителни, както се сещаш.

недей да подскачаш толкова... не си първия свръхосвободен пич на метадон.
карай го по-споко и добре дошъл. като се позавъртиш наоколо ще видиш какви готини хора сме :)

Тема Re: Тревата облекчава кризите. Факт. [re: Trickster]  
Авторmarassi (Нерегистриран)
Публикувано11.11.12 21:16

Тревата лично на мен също ми е от голяма полза в момента почти месец и половина след спирането на метадона ...най-вече ,като превенция срещу един евентуален релапс ,тъй като депресията и безсънието без нея се съмнявам ,че щях да ги издържа ...но да я пуша ,когато съм във физически кризи абсурд ,става 3 пъти по-зле ,колкото пъти и да съм пробвал преди....не се съмнявам ,че има и хора ,които я пушат ,като са в кризи и им помага ,но са малцинство ...иначе за справяне с PAWS поне за мен е много добро решение ...много по-добро от бензота ,антидепресанти ,зетки и т.н.

Тема Re: Тревата облекчава кризите. Факт.нови [re: marassi]  
Автор ARlZE (Nachtmahr)
Публикувано12.11.12 11:02

Айде, тревата може би както и да е...
Но има хора, които се наливат до безпаметност с алкохол, докато са в кризи. Аз ей това не мога да го разбера.

Success is the sole earthly
judge of right and wrong.

Тема Re: Тревата облекчава кризите. Факт.нови [re: FreeWill]  
Автор БГ_нapkoмaнka! (вечно спираща)
Публикувано12.11.12 16:22

Аз също съм карала метадонови кризи,за хероинови да не говорим и винаги когато съм пушила марихуана , по време на физическата абстиненция,ми е ставало доста по-зле.Не искам да споря с никой,не искам и да налагам мнението си ,просто споделям,въздействието й върху моя организъм.Според мен, дали помага или не тревата, по време на абстиненция е строго индивидуално за всеки.Обичам да пуша ,помагало ми е много,наистина,но определено не и докато избивам кризи.За мен специално ....трева по време на абсти е табу.става ми в три пъти по-зле .Със сигурност има и хора,на които помага в този период,даже познавам такива ,които са избивали кризи само с трева и много ги е облекчавала,но в случая,специално за мен,ако пуша ,докато ми е лошо ,имам чувството,че ще умра и за това просто избягвам употребата на марихуана,точно когато ми е зле,за разлика от времето когато не ми е .Джойнта е нещо много хубаво и полезно,природна билка,безценен дар от Майката Природа и пафкането,много пъти ми е помагало да не изпадна в депресия.За това разбирам,защо толкова яростно защитаваш ползата от нея,но влиянието й ,според мен е много различна,и мисля че си е въпрос на организъм.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.