|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Да питам за смъртността
|
|
Автор |
uв (непознат
) |
Публикувано | 12.03.12 21:40 |
|
ЗДравейте,
чета откакто загубих познат. Не съм знаела, че преди много години е бил зависим на хероин, изчистил се е без програма. Минали са две години чисти. Прибрахме се в БГ септември, всичко си беше нормално. После се скрахме и той се прибра за около седмица у тях. На 10.11.2011 ми се обадиха да ми кажат,че е починал. В смъртния акт пише белодробна и сърдечна недостатъчност, а от експертизата приятелката му ми каза, че са открили концентрация като за 30 кубика метадон и 0.5 промила алкохол. Повърнал в съня си и се задушил. Четох де каквото има, така било. Но тази доза не е ли твърде голяма и дали при човек никога не употребявал метадон е задължително да е летално такова количество.
Приятелката му твърди, че са се чули предната вечер и че е взел метадона, за да си овладее абстиненцията, което според мен е меко казано налудничаво. Нали уж няма хероин - тогава каква ти абстиненция, а с мен е бил чист. Само се хвалеше с разни амфетамини и екстазита.
Направих си разследване, от което се оказа, че сутрин рано (както казва на свой приятел) ходи в Надежда 1 част, за да си взима. От други, с които споделих случилото се пък чувам, че може нарочно да са го наляли, за да го убият. А пък аз се чудя как човек, който знаеше много добре действието на всякакъв вид наркотици прави комбинация от най-тъпите - алкохол + метадон, все едно се самоубива. Вече мина 4 месеца, но аз не мога да си го побера в акъла.
Някой да сподели нещо, защото колкото повече чета, толкова повече не мога да проумея...
| |
Тема
|
Re: Да питам за смъртността
[re: uв]
|
|
Автор |
Ko3yHak (наивняк) |
Публикувано | 13.03.12 02:02 |
|
ми не допускаш ли, че мож да му е писнало и да е искал да се разцепи за последно и всичко да свърши. Или пък просто да е искал яката да се надруса и да е осрал нещата от прекомерна лакомия. Не виждам нищо странно в случката. 30 кубика метадон биха убили и кон.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kвaнтoв oбekт (серотропосер) |
Публикувано | 13.03.12 08:12 |
|
Ако е така както си го описала, тогава не комбинацията алкохол+метадон е била летална. Причината е в задушаването от повръщане, вярно едвали е щял да повърне без описания коктеил, но сам по себе си не е смъртоносен. Познавам хора на по 100 кубика дневно, и са си добре. Едва ли някой го е убил нарочно, дилърите не избиват клиентите си , няма смисъл. Съчувствам ти за загубата, ако те интересуват подробнасти пиши, ще се радвам да помогна.
Бай Лази, лази на талази, да те полази бай ти Лази ,дето на талази лази...
| |
|
ха добро утро!
Познавам хора на по 100 кубика дневно, и са си добре.
...............................
Да, бе, да...
100 кубика..? Сериозно ли говориш?
| |
Тема
|
[re: ARlZE]
|
|
Автор |
xexo (beast) |
Публикувано | 13.03.12 08:51 |
|
Има случаи с хора на по толкова ... 1000мг.
Само където, при метадона и при другите опиати всичко е въпрос на толеранс.
30-40мг могат да убият човек без никакъв толеранс. За това пък ако си с толеранс - можеш да вдигаш почти безкрай.
В случая човека е бил с нисък толеранс (не е друсал редовно), метадона го е приспал, а и е притъпил инстинкта за повръщане и рефлекса за дишане. Тялото се е опитало да изхвърли алкохола от корема, но поради горе-посочените причини всичко е влезнало в белите дробове.
Почти всички смъртни случаи от натравяне с опиати са при смесване с някакво друго вещество. Сравнително рядко се случва някой да умре единствено от употреба на опиати.
Някой да го е натровил е малко вероятно. Ако никога не е бил пил метадон е вероятно да не е бил запознат с дозировките. Пък може би наистина е искал да се самоубие ?
Shit happensРедактирано от xexo на 13.03.12 08:54.
| |
Тема
|
[re: xexo]
|
|
Автор |
uв (непознат
) |
Публикувано | 13.03.12 10:51 |
|
За съжаление може би сте прави. КОлкото и не ми се е искало да го чуя, сигурно има нещо такова. Остават по-вероятни двата сценария с толеранса и самоубийството. Много тъпо наистина...
| |
|
100 kubika = 1 litar ???????? WTF?????????
| |
Тема
|
[re: Ko3yHak]
|
|
Автор |
acroo (Liria) |
Публикувано | 13.03.12 20:47 |
|
100 кубика са 100 милилитра
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Etiii () |
Публикувано | 14.03.12 11:37 |
|
Щом е ходил сутрин да си взима, значи не е бил чист, а вече закачен. на мен лично не ми се връзва в главата така организирана работата - купува голямо количество мед, за да се самоубие и вместо да изпие цяла бутилка алкохол или поне по-голямо количество, пие едно малко или една бира?! Няма ли някакво писмо, смс-и, мейли, тази явно новата приятелка - тя какво казва? Ако не можеш да го приемеш за нещастен случай и толкова те терзае, продължавай да търсиш и да разпитваш. Материал ли е взимал или само мед, с кого се е виждал в този ден - може би е видял някой познат и са обърнали по една бира, а това през нощта си е чист нещастен инцидент.. Това количество алкохол, според мен, въобще не може да бъде решаващо при подобна инициатива.
Обсъждали сме го с козуначето това гадно купуване на мед от улицата - той може да си е купил уж 50 кубика, примерно за цялата седмица /аз така правех навремето, за да не търча от бачкането си всеки ден/. След това да е пил и да не го усеща и да взима още. От личен опит го споделям - изгълтвала съм неимоверни количества, купени от улицата именно заради тази несигурност - ".. уж купих 10, но не ме оправят, май пък малко ме оправят, я да взема още два, после още два и т.н.." - имай предвид този факт.. А и как точно определиха концентрацията - на нас в програмата ни казваха, че такава машина за определяне концентрацията на плазмено ниво струвала сто хиляди, затова нямаме в програмата, че с меда не можело да се определи така прецизно концентрацията, както при алкохола примерно, заради удълженото освобождаване, заради дългия полу-живот на веществото.. Има ли подобна истина, Хехо?
Редактирано от Etiii на 14.03.12 11:44.
| |
Тема
|
[re: Etiii]
|
|
Автор |
xexo (beast) |
Публикувано | 14.03.12 12:52 |
|
Да, сложно е тъй като се трупа в масните тъкани и от там се отпуска бавно в кръвта. Зависи от много фактори - от хранене, до метаболизма на човек. Възможно е да пиеш 20мг и почти да не ги усетиш, на следващия път да пиеш още 20мг и да те трупясат.
Колкото до аутопсията, предполагам че не са правили пълни изследвания - заключението 30мл метадон не може да е резултат на кръвни изследвания. По-скоро са видели шишенцата и са си направили набързо заключения.
Повечето предозирания са комбинация от вещества, въпреки че рядко се прави пълна картина. За какво да се мъчат да правят изследвания и проучвания ако могат просто да напишат в доклада "предозиране с метадон".
Shit happens
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|