Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:30 15.01.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Къде съм аз, кои са тези хора?!нови  
Автор Tanya20120219192252 (непознат )
Публикувано19.02.12 19:30

Здравейте!
От доста време следя темите, които обсъждате във форума, не веднъж това, което сте споделяли ми е било от полза...
Причината, поради която най-сетне се реших и аз да се включа е невъзможността ми да се справя със самотата и неразбирането, които ме заобикалят. Имам, за някои хора, не толкова дълго минало с различни опиати, но лично за мен достатъчно наситено за да съм изградила навика при най-малкият проблем да търся утеха именно в тяхната "милостива" прегръдка.
От известно време съм чиста и тепърва се сблъсквам с трудностите, които ясното ми съзнание разкрива пред мен. Сигурно на повечето от вас ви е познато усещането, че под въздействието на определени стимуланти и депресанти животът някак си протича по-лесно, с лекота се справяте с ежедневните задължения. Дори ако трябва да бъда напълно откровена на мен втората група винаги са ми въздействали по-благоприятно.
Та въпросът ми към вас е, ако преживявате или сте преживели подобно на моето състояние, как успяхте да запълните празнотата, кое беше или е нещото достатъчно красиво за да се сравни със забравата, която ти предоставят опиатите ... ?! Защото, колкото и да се заблуждавам всекидневно в търсенето на смисъл стигам до извода, че тази непрестанна борба, просто не си струва. Налегнала ме е непреодолима апатия към заобикалящият ме свят. Рядко се случва някой да разбуди любопитството ми, а и дори това да се случи, в следствие на безбройните разочарования предпочитам да не се впускам в начинания, които още преди започването ми се струват обречени. Факт е, че хората масово са клонирани и предвидими.
Напоследък дори се замислям просто да сложа край на всичко това ...
Предварително благодаря на всички достатъчно търпеливи за изчетат самосъжалителните ми откровения, а още повече на тези, които имат какво да споделят и ще го направят ...

I am as frustrated with society as a pyromaniac in a petrified forest.

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: Tanya20120219192252]  
Автор sprtp (член)
Публикувано19.02.12 19:59

ами според мен трябва да си намериш стимули за живот. :)
това може да е изкуство, спорт, наука, природа, общо взето всичко. каквото ти е интересно, влагай усилия, бори се и после ще ти е сладко. а, за да ти е по-сладко купувай си марихуана. или алкохол. не прекалявай. не се състезавай с хората, въпреки, че са скучни и предвидими радвай се. още малко ще сме тук. приеми философията на абсурда, помагай на родителите си. не знам, намери си стимули и пафкай коз, т'ва е, според мен.

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: sprtp]  
Автор Vlinderfly (непознат)
Публикувано19.02.12 20:52

Това с марихуаната не мисля, че ще проработи, понеже напоследък само на депресийки ме избива когато се напуша. Влизам си в некъв мой си филм и както съм си асоциална съвсем забравям да си говоря с хората.
А относно стимулите, аз съм ненадмината в съчиняването им. Вече толкова много съм опитала, но лошото е, че не за дълго успявам да им се насладя. Изпитвам непреодолима нужда да разнообразявам живота си, стимулите се сменят един след друг, но ефекта е нулев.
Знам, че е нужно да проявявам търпение, но се питам до кога ще я карам така?!

Е благодаря ти все пак

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: Tanya20120219192252]  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано19.02.12 22:55

...или просто ротирай наркОтиците, хаха.

днеска алкохол, утре ГБХ, другиден опиат..

чат пат като се почувстваш витален и психически и физически подготвен за нещо по-сериозно, после няколко седмици нямаш нужда от нищо.

малко усилия дока я докараш диетата, ама работи.

па който ми разправя колко бил 'high on life' лъже кат дърт циганин.

he who packs your capsules controls your destiny.

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: diamorph]  
Автор xexo (beast)
Публикувано20.02.12 10:48

Че то колко са хората които са 100% "чисти" и не уботребяват абсолютно никакви вещества ? Ако включим в сметката алкохола, цигарите, кафето, антидепресантите, успокоителните и всякакви други психотропни вещества, предполагам че ще я докараме до 99.99% от населението ...

Нещо не схващам идеята човек да е "чист" на всяка цена и да се гърчи в собствените си лайна цял живот. От какъв зор ?

От снощи се чудя какво да отговоря на OP-а. Така и не намерих съществен аргумент за въздържането.

Единственото което мога да дам като съвет е - употребявай умно, не компулсивно. Прецени си плюсовете и монусите, вземи решение какво, колко и как ще употребяваш и давай напред.

Shit happens

Редактирано от xexo на 20.02.12 10:50.

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: Vlinderfly]  
Автор acroo (Liria)
Публикувано20.02.12 12:14

"Изпитвам непреодолима нужда да разнообразявам живота си, стимулите се сменят един след друг, но ефекта е нулев. "

Какъв трябва да е ефекта? Ако целта е да не взима човек, дотук явно се справяш, което би трябвало да е чудесно, а всичко останало ми се струва супер нормално като размисли. Хората са предвидими до голяма степен, но какво е лошото в това? Те не живеят, за да ни правят разнообразно и да ни изненадват. Ако ние не можем сами да го правим, значи сме също толкова клонирани и предвидими като тях и от там насетне, не мисля че трябва да очакваме от другите нещо различно. Те го имат различното, защото колкото и да сме еднакви, все пак сме различни индивиди, но със сигурност не живеят, за да ни правят интересното по-лесно, нито да ни лекуват от разочарованията. Може би това което наричаш "депресийка" е от липсата на опиати, а може и да е от очакванията, които като не се изпълнят водят до разочарование?!

Не знам, какви точно са очакванията в случая? Мисля че това е основното като въпрос. Защо задължително трябва да си говориш с хората, ако те са клонирани и предвидими, пък и да не са, защо? И друг въпрос, защо трябва да е борба? Ако очакването наистина е да се намери заместител на опиатното усещане, това няма да стане без опиати си мисля, мозъците ни не работят така просто.

Всичко това в допълнение на казаното от diamorph и Хехо, те добре са казали някои неща мисля.

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: xexo]  
Публикувано20.02.12 12:48

Моята идея по принцип беше да получа съвет от хора, които някак си успяват да се въздържат от външни стимули и такива, които са намерили начин да се разровят вътре в себе си, успявайки да изкопаят притъпената си способност да изпитат удоволствие без то да е следствие от поредното надрусване, напиване и т.н.
Не ми се иска да приемам факта, че това не може да се случи по естествен начин...
Имам един въпрос - от всички вас, няма ли поне 1, който да не употребява наркотици, като в това число не включвам марихуаната, има си изграденият опит и адекватно мнение по въпроса и е склонен да го сподели??
На всички останали, взели участие в разискването до момента, благодаря ви!

А същественият аргумент за мен лично е, че искам да живея, колкото и изтъркано от употреба да е това понятие, здравословно. Искам за първи път до сега да си поставям градивни цели и да намирам сили да ги следвам. Желанието ми е да превъзмогна склонността си към саморазрушителни влечения и да започна да изграждам нещо, а не само да събарям всичко по пътя си...
Знам, че ви звучи утопично и на мен през повечето време, но има и дни като днешният, в които това ми се вижда възможно и лесно постижимо.
Преминах през ада на страстите си и мисля, че е време да продължа напред ...

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: Vlinderfly]  
Автор xexo (beast)
Публикувано20.02.12 12:59

В отговор на:

А същественият аргумент за мен лично е, че искам да живея, колкото и изтъркано от употреба да е това понятие, здравословно. Искам за първи път до сега да си поставям градивни цели и да намирам сили да ги следвам. Желанието ми е да превъзмогна склонността си към саморазрушителни влечения и да започна да изграждам нещо, а не само да събарям всичко по пътя си...

След като това желаеш, значи остава само и единствено да го направиш. Зависи само от теб, въпроса е до колко реално го желаеш ...

Колкото до здравословното ... ще се въздържа от коментар.

Shit happens

Редактирано от xexo на 20.02.12 13:00.

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: acroo]  
Публикувано20.02.12 13:07

Ефекта, който се опитвам да постигна е удовлетворение, но непостоянството ми при всяко едно начинание, не ми позволява да стигна до там, че да има ефект.
Да, лошо нещо са очакванията, но аз се стремя да не обременявам хората с тях,а да ги отправям главно към себе си.
Звучиш ми много познато... Срещнах преди време един човек, който до някъде разсъждаваше в твоят ред на мисли. Та бих искала да допълня, че се разочаровам не толкова от хората, колкото от собствената ми невъзможност да съжителствам с тях.
Грандоманията, която не спира да ме тресе, ме кара да търся неповторимото, уникалното, а не просто поредното "различно".
Както и да е, не това е , което исках да обсъждаме...
Дълго време съм прекарала в самота, неоспорим е факта, че това още повече ме потиска, но причината да пиша тук беше друга ..., ако намеря сили да се преборя с това нищо не ми пречи и самичка да си говоря

Тема Re: Къде съм аз, кои са тези хора?!нови [re: xexo]  
Публикувано20.02.12 13:08

Не, защо?!
Ще се радвам да споделиш мнението ти относно "здравословното"

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.