Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:59 08.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Антидепресантинови  
Автор pancake lizard ()
Публикувано07.04.11 22:40

Значи тва мислех да го пратя на Diamorph като лично съобщение за да избегна Ивчовците и Аз-овете, но реших, че тва е форум все пак, а тези... същества не заслужават такова внимание :D.
Та имам приятел който беше супер добре. Но му се случиха някви кофти неща и сега депресията го изяжда отвътре. Казва, че като остане сам и тегавите мисли издухват съзнанието му. Ходи на всякви доктори и му казваха, че е ОК. Отиде, обаче на психиатър който му каза, че хипофизната му жлеза е спряла да работи и му предписали Ксенакс и Ципралекс. Та понеже ми е приятел от детството исках да ви попитам това ли е най-правилното лечение и най-вече ибогата няма ли да помогне повече отколкото хапчетата?

Тема Re: Антидепресантинови [re: pancake lizard]  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано07.04.11 23:33

интересно как така е детерминирал, че хипофизата му е спряла да работи.

не за друго, ми щото няма хуманен начин да се определи такова нещо.

макар че надали е имал предвид, че НАЙСТИНА хипофизата му е спряла, but i digress.

ксанакса, бензо, ще го държи спокоен, нема лошо.
и на мен ми се случва чат пат да пия бензота, като се изпилят нервите до степен до която усещам, че май съм на ръба да извърша някое злодеяние. :)

ама all in all, няма да му "излекуват" депресията тия неща, тва е ясно на всички.
идеята е, че депресията е преходно състояние, и барем да се не мъчиш докато трае, пък квото времето покаже нали.

ибогата и ред други триптамини и фенетиламини са си, квото и да си говорим, лечебни инструменти. ама излекуването не е безболезнен процес. почват да изплуват коренните причини за 'патологията' с пълна сила. кой го избива на объркано отчаяние, кой на агресии, ревове, че и самоубииства. в началната фаза. аз лично на психеделици съм изревал няколко цистерни сигурно. човек трябва да е наясно с тая подробност. no pain, no gain. that said, ибогата би му помогнала, че и оправила най-вероятно. ако микродозира първите дни може да му е тегаво. сегашната му депресия x 3. а може и да не е така. но при всички положения след 2-3 дена ще почне да се чувства осезаемо по-добре, и все по-добре с всеки следващ. един наводняващ бомбардмент би спестил и това.

но приказвам общо, щото няма как иначе да приказвам.
нито го познавам твоя приятел, нито знам обстоятелствените подробности покрай случая му.

но комбото от xanax и cipralex сигурно ще му се отрази добре докато го пие.
като го спре може да му е минала депресията, а може и съвсем биохимията му да е станала каша. щото тия медикаменти са 'сребърни коршуми'. натисне някъде, преебе баланса другаде.

голямата ми сестра я на времето я познавах, че пие cipralex по леко маниакалните й пристъпи.

кво да ти кажа.
комплексни са нещата. :)

he who packs your capsules controls your destiny.

Тема Re: Антидепресантинови [re: pancake lizard]  
Автор Ив Д (аз)
Публикувано08.04.11 02:05

Ако не ме беше споменал нямаше да се намеся! Имай предвид, само едно състоянието на твоя приятел е сериозно, и в нек'в форум да питаш някакви непознати, включително и себе си слагам, братко мой е мисля несериозно. И питаш, кой някой лекар? Специалист в дадена област ли?
И нищо не си казал освен една....
Ако хипофизата спре работата си...
БоЖе-БоЖе-БоЖе, не зная, пишеш аз какъв съм бил, но братко мой, най добронамерено - знаеш ли изобщо за функциите на хипофизната жлеза!? Нещо причина да спре да ба4ка? Получила се е аторофя ли, какво?

"...депресията го изяжда отвътре. Казва, че като остане сам и тегавите мисли издухват съзнанието му. Ходи на всякви доктори и му казваха, че е ОК. Отиде, обаче на психиатър който му каза, че хипофизната му жлеза е спряла да работи и му предписали Ксенакс и Ципралекс!"
Ако хипофизата спре работата си... Братко извинявай мене ме изкара еди какъв си съм бил ама имаш ли идея що е "Хипофизна Жлеза", какви са и функцииките и колко хормона произвежда? Тя е основния ендокринен орган при човека! Никой лекар не може да каже подобна идиотщина!
Или давай Ибога...Тя всичко опарва, щом наркоманите също пият ксанакс и им помага(?), и за Хипофизната Жлеза помага!
Приятеля Ти може да има тежка депресия - ОК, лекувай си го с Ибогаин - ОК, но недей да критикуваш, когато си толкоз невеж...Еее много сте смешни по-неуките (да не кажа по-голяма обида, а не искам, тъй като не всеки може да е висшист). Та чуе простио българин за нещо - е на комшията, на любовницата, на една бивша студентка, мъжът и му било помогнало за нещо си като го заболяло, и давай сега всеки като го наболи нещо и да пие същото...
Колкото за ибогата...Тя е проучвана, изследвана и има гугъл - който се интересува да прочете!
Затова Бг има толкоз висока смъртност и сме на едно от последните места в Европа по навременна диагностика - поради нашенския си подход за самолекуване.
Питат ме нали4ни защо се хабя с разни... Ето отговарям не зная, по някой път и аз не виждам смисъл, когато прочета, да не ми се обръщало внимание, от някой нищо не разбиращ. Те не могат да осъзнаят, 4е аз за такива като тях го правя, да им поотворя о4ите, да им обясня, как еди-кой си иска да се възползва от по-високото си интелектуално ниво, и...абе а между другото и вярно защо го правя??? Аз нали знам за мене си... Е оправяйте се бе - нека ви лъжат, мамят, въртят.... лекувайте спряла хипофиза, заради която е настъпила депресия ако щете и с магарешки бодил все ми е едно...И бодила е билка...И хипофизата ще тръгне наново, няма се плашиш.

Тема Re: Антидепресантинови [re: diamorph]  
Автор klerfe1 ()
Публикувано08.04.11 08:10

абе не мисля,че депресията е преходно състояние,жена ми ми е обяснявала,че има състояние депресия и болест депресия.И това са съвсем различни неща.Ама аз не съм специалист по тези неща.Ще я пусна да пише от мое име тук.На нея пък и казаха,че нещо в мозъка и не произвежда необходимите вещества и затова е в такова състояние.Абе понякога си мисля,че това е по-гадно от наркоманията.Все съм се друсал друсал,ама като гледам жена ми когато е в криза и се разбивам

Тема Депресиянови [re: klerfe1]  
Автор Ив Д (аз)
Публикувано08.04.11 08:45

Да умно казано, но айде малко да видим кое какво е...
Депресия!
Какво е депресия?
Когато лекарите говорят за депресия, те имат предвид комбинация от симптоми:
лошо настроение, което е постоянно и съществено намалява способността за работа, сън, хранене и получаване на удоволствие от ежедневните дейности. Такива периоди на депресия могат да настъпят веднъж, два или повече пъти в живота. Ако не се лекуват, епизодите обикновено продължават между 6 месеца и година.
Жените боледуват два пъти по-често.
Няма единна причина за депресията. Различни психологически, биологични и външни фактори могат да окажат влияние.
Депресията е свързана с неравновесие на три вида химични съединения в мозъка (норепинефрин, серотонин и допамин), които предават сигнали между клетките и това затруднява комуникацията между невроните. Депресията може да е свързана с различни събития в живота като смърт на близък или загуба на работа. Приемането на определени медикаменти или алкохол също може да отключи депресията. Това състояние не се предизвиква от слабост на характера, мързеливост или липса на воля и много често възниква спонтанно, без да е отключено от събитие или болест.
Колко дълго продължава депресията?
Зависи от навременността на лечението. Ако не се лекува една депресия може да продължи седмици, медици, години. Основният риск при липсата на лечение е възможността за самоубийство.
Как се лекува депресията?
Депресията обикновено може да се лекува амбулаторно. Постъпването в болница се налага при крайно-тежки състояния. Въпреки, че тежката депресия е изключително тежка заболяване, то много добре се подава на лечение. Между 80 и 90 процента от пациентите с тежка депресия могат да бъдат лекувани ефективно и да се върнат към нормалните си дейности и активности. Има много типове терапия, и изборът зависи от индивидаулното протичане на болестта и нейната тежест.
Има три основни метода на лечение на депресията:
1.лекарства
Съществуват четири основни групи антидепресанти:
#Трициклични антидепресанти – използват се широко за тежка депресия. Водят до повишение на настроеноието, възстановяване на нормалния сън, апетита и енергичността, трябват три - четири седмици, за да се получи повлияване.
#Моноаминооксидазни инхибитори (МАО – инхибитори) – често са ефективни при пациенти, които не се повлияват от други медикаменти или имат "атипична" депресия с повишена тревожност, изразена сънливост, раздразнителност, хипохондрия или фобийни елементи.
#Селективни инхибитори на серотониновото обратно захващане (SSRIs) – подходящи са за първо лечение на пациенти, които за пръв път приемат антидепресанти или за хора, които не са били повлияни от други медикаменти. Най-общо SSRIs предизвикват по-малко странични ефекти от първите две категории.
#Селективни инхибитори на серотониновото и норепинефриновото обратно захващане (SNRIs) - подходящи са за първо лечение на пациенти, които за пръв път приемат антидепресанти или за хора, които не са били повлияни от други медикаменти.И те като SSRIs предизвикват по-малко странични ефекти в сравнение с първите две групи.
2.психотерапия
За тежката депресия се приема, че най ефективна е комбинацията на медикамент с психотерапия.
Съществуват когнитивно-поведенческа терапия и
междуличностова терапия.
3.електроконвулсивна терапия.
Електроконвулсивната терапия е високо ефективно лечение за тежките периоди на депресията.
В случаите когато психотерапията, медикаментиe или комбинацията от двете са неефективни или действат твърде бавно следва да се обмисли електроконвулсивна терапия.
Електроконвулсивна терапия трябва да се има предвид в случаите когато поради различни причини приемът на антидепресанти е невъзможен.

Тема Re: Депресиянови [re: Ив Д]  
Автор xexo (beast)
Публикувано08.04.11 10:49

Теорията че дисбаланс в моноамините предизвиква депресивните състояния е все повече оспорвана. По-скоро дисбаланса е ефект от а не причина за депресивните състояния.

Не е зле да се наблегне на разчупване на схеми на мислене, автоматизмите които сме си изработили и които ни връщат в онова познато, топло и сигурно състояние наречено депресия.

Психеделиците може да помогнат за ускоряване на този процес ...

I need no meaning

Тема Re: Антидепресанти [re: Ив Д]  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано08.04.11 11:50

не мислиш ли, че е крайно време вече да се пре-регистрираш наново и да се пробваш да поизфабрикуваш друг подход на изказ?

btw обещавам ти, че няма по-невеж пост в тоя thread.

и имам чувството, че стила ти на писане деградира все повече с всеки изминал пост, вече звучиш като 10 годишен хидроцефалик.

he who packs your capsules controls your destiny.

Тема Re: Антидепресантинови [re: diamorph]  
Автор clovenhoof ()
Публикувано08.04.11 13:41

Аз също пия ципралекс, вече повече от година, в комбинация с флуанксол. Последното не ми е много ясно защо го пия. Обясняваха че имал леко седативен ефект.
За сега не мога да кажа нещо лошо за ципралекса. Може би когато спра да го пия ...

Тема Re: Антидепресантинови [re: clovenhoof]  
Автор qrj (scumfuck)
Публикувано08.04.11 14:06

усещаш ли да ти влияе благотворно?

всеки път, когато са ми предписвали антидепресанти или не са действали (явно неподходящи за ситуацията) или са ме карали да се чувствам като някакъв индивид, който въобще не съм аз.
последно рязко спрях приема на коаксил и две седмици бях тотално out of my mind. така че наистина тези лекарства трябва да се спират с предхождащо намаляване.

forget your life. it's nothing.

Тема Re: Антидепресантинови [re: qrj]  
Автор clovenhoof ()
Публикувано08.04.11 14:34

Почнах да го пия с идеята да спра ривотрила към който бях закачен от 4 години.
Застъпиха се абстиненцията от ривотрила и приема на нов медикамент.
Доста объркан бях, смесени усещания.
Незнам доколко е вярно, но при мен се получи нещо като заместител на ривотрила.
По-скоро психотерапията ми влияе благотворно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.