|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Спасени злоупотребители
|
|
| Автор |
psyops (lockeron) |
| Публикувано | 18.02.11 10:59 |
|
|
С риск да предизвикам противоречиви коментари и да бъда banned ,ще споделя моето мнение.Забелязвам как масово се правят опити за спасяване на наркомани,ако не е поискана помощ тогава помоща е ненужна,а и спасяването на давещите е проблем на самите давещи.А ако някой бъде спасен,неговият избор е да започне "нормална работа"и да се възпроизвежда(все пак това е смисъла на живота на 95% от хората.Успех на хората които спасяват и биват спасяване-това е едно "благородно "дело,и имената са добре подбрани-нов живот,хоризонт-отличен пример за wishful thinking. Аз съм започнал съвсем съзнателно да (зло)употребявам,и от хедонистична гледна точка най-добрите ми преживявания са били на кетамин и киселина(by far),и моята трагедия е че в България няма реален пазар за качествена дрога.Надявам се да не съм засегнал някой.
| |
|
|
|
Приятно е когато още един човек мисли като една част от другите пишещи тук. Само ще добавя, че дори някой на думи да иска помощ, не е казано че наистина я иска.
Но каквото и да си говорим тук, борческите мании няма да спрат.
---------------------
евтино я давам
| |
|
|
|
Тая тема трябва да бъде сложена най-отгоре заедно с "Моя нов живот" и правилата, щото наистина е пълно с натрапчиви, нахални спасители, някои от които дори и изискват благодарности и уважение само заради факта, че са се декларирали като такива.
@ Душа - то не е трудно да познаеш кой иска помощ ей така , наизуст, по това, че иска да чуе магически съвет или действие с което от утре вече няма да е зависим и животът му ще е на 6.
| |
|
|
|
В отговор на:
Душа - то не е трудно да познаеш кой иска помощ ей така , наизуст, по това, че иска да чуе магически съвет или действие с което от утре вече няма да е зависим и животът му ще е на 6.
Не знам, идея нямам всъщност дали е лесно. Аз имам проблеми с познаването, затова предлагам помощ само за конкретни неща: да купя нещо, да ида до някъде, да дам мнение, да изслушам, дори и да си замълча понякога. Каква помощ може да се даде изобщо? Никой не може да влезе в главата на другия, да разбере всичко и да намери решение. Аз за себе си не намирам, та за някой друг ли. Вярно е че понякога отстрани се вижда по-лесно, но това е само при обсъждане на конкретни проблеми.
Това "давай да даваме" ме плаши. Да спасяваш, да се биеш.. Много хора не могат да откажат такава помощ и затова и моите трудности в разпознаването на искането. Дали първо е искането на помощ или даването? Аз знам едно нещо, това чувство е често нездрава основа в отношенията между хората и най-притеснителното не е търсещия, а предлагащия.
Има нещо гнило в тея неща
---------------------
евтино я давам
| |
|
|
|
Ми права си донякъде обаче, знаеш, всичко зависи и от конкретните хора, и от конкретната ситуация.
Определено е нездраво ако за помоща си очакваш отсреща нещо - каквото и да е то, та дори и благодарност - или помагаш без задни мисли, или сключваш сделка, ако искаш нещо отсреща в замяна на въпросната "помощ". Също така е важно и да формулираш съвсем точно докъде се простира тая помощ - т.е. какво включва, какво си готов да направиш, а не само общи приказки. С 2 думи да кажеш на човека: Мога да направя тва и тва по мои си причини, без да искам нещо от теб, пък ти ако искаш се възползвай.
| |
|
|
|
Мн яка тема. Не искам да ме спасяват от мен самата, за да започна да живея "нормален" живот и да се обвързвам и разплождам.
Суетата е смъртен грях. Като нищо ще ме умори някой ден.
| |
|
|
|
"...Дали първо е искането на помощ или даването? Аз знам едно нещо, това чувство е често нездрава основа в отношенията между хората и най-притеснителното не е търсещия, а предлагащия..."
Да, много си права...
Може би личности с тенденция - "искащ" и "даващ" се рапознават в пространството и оформят нездравите двойки. Такива двойки са и родител - дете, като по презумция родителя е в ролята на "даващ", а детето на "искащ".
По тая логика май не може да се каже кой е първи, кой втори, а по скоро подсъзнателно и двамата са наясно, че търсят всеки да задоволи собствената си потребност...
Защо според теб по-претеснителното е предлагащият?
Това, което не ни убива ни прави по-силни...
| |
|
|
|
Те може и да се разпознават, ама би трябвало и да имат акъл, за да си дадат сметка, поне ако претендират че имат акъл де.
В отговор на:
Защо според теб по-претеснителното е предлагащият?
Ако някой има проблем, то той поне си признава че има проблем. Даващия изобщо не си осъзнава проблемите повечето време- да не казвам изобщо, защото винаги трябва да се предполага, че има изключения.
---------------------
евтино я давам
| |
|
|
|
психонафт или любител си ?
| |
|
Тема
|
Re: Спасени злоупотребители
[re: psyops]
|
|
| Автор |
Eti.. () |
| Публикувано | 01.03.11 13:36 |
|
|
Вариация по темата..
Аз не започнах съзнателно.. Не продължих с желание.. Никакъв кеф след началния не можеше да компенсира страха, ужаса, безсилието..
И поисках помощ! И получих .. нещо.. И прозрях различната трактовка на думата.
Просто едно намигване към първия пост - вместо потърсената, ако можех тогава аз да получа, пък макар и непоискана, помощ от подходящите хора, с подходящото мислене, подходящото отношение..
Редактирано от Eti.. на 01.03.11 13:37.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|