Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:04 14.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Тема запечатано опак. шише мет:въпрос?нови  
Автор gerapa (непознат )
Публикувано05.12.10 01:15

Здравейте!
Появява се шише, за което се знае:
Пълно е и е запечатано фабрично 21008г., не е отваряно; В оригиналната си картонена опаковка е (вкл. пипетата и листовката); Знае се от коя програма е 'изникнало' на улицата запечатано шише (това е напълно противозаконно, съвсем не просто противоетично.
ВЪПРОС: Може ли МЗ (Мин. на Здравеопазването) да определи КАТЕГОРИЧНО, че въпросното шише е било дадено на Конкретната Метадонова програма, а не на друга?
Цел на питането: ако е възможно такова доказване (логично е да се води строг отчет) то то може ли да се използва в игра тип "притежателят иска безплатно лечение или пресата (която знае с цел защита на личността) може да бъде уведомена, че притежателят е съгласен на журналистическо разследване. доколко е опасно ?

Тема Re: запечатано опак. шише мет:въпрос?нови [re: gerapa]  
Автор endish (изпусната)
Публикувано05.12.10 02:05

всяка опакова Метадон (или което и да е друго лекарство) има (трябва да има!!!) конкретен номер на партидата, с която е излязло от фабриката (това с цел да може да се проследи всяко едно шише и при някакъв проблем с въпросната партида тя цялата да бъде изтеглена от пазара)..
МЗ от своя страна би трябвало да следи коя партида в коя Програма бива доставена..

и сега като юрист да изкажа моето мнение по въпроса - лицето да НЕ се занимава с глупости!..

първо - изнудването подлежи на наказателна отговорност и е сериозно престъпление, чийто състав предполага 1 до 6 години

второ - няма как да се докаже, че това шише е изпълзяло, избягало, изпуснато, пуснато или ако щеш продавано от Програмата на улицата, или че тя е допуснала то да се озове там.. ако се пробва да се тръгне по тоя път, според мен ще се стигне до абсолютно никъде

трето - надали някой журналист, или поне значителен такъв в широко обществена медия, ще си направи труда, а труда няма да е малко, че даже ще е и безрезултатен най-вероятно, да 'разследва' подобна история само на 'честна дума' и едно шише Метадон, което може да се е 'появило' по мнооого различни начини, не задължително незаконни...
та те направиха репортажи, статии, филми за Метадона на черно и Програмите и всичко, и пак едно голямо нищо накрая...

не ангажирам никой с мнението си, просто съвет - безплатно лечение, от което Програмата ще загуби по 200-300лв месечно от някой (като може да ги вземе), няма да се случи, най-много да стане някой 'инцидент' с изнудващия 'играч', или да му теглят една майна, или да си извикат полиция, или каквото там още може да измислят..

..не си струва мисля аз.

Sabbath Bloody Sabbath

Тема Re: запечатано опак. шише мет:въпрос? [re: gerapa]  
Автор Etnesba ()
Публикувано07.12.10 20:20

edin vupros kum endish izvan temata , no na pravna tema;;;; kum koi organi na reda tryabva da se oburna ako iskam da podam jalba za tormoz ot saseda mi,,, kum policiyata?? No v sluchaya stava vupros za chovek koito ne e dobre mentalno,,, sledovatelno kum nyakoya klinika za psihichno bolni??? Shte sum ti blagodarna ako mi dadesh savet che sum bosa v tiay vodi.

I'd rather be hated for who I am , than loved for who I am not.

Тема Re: запечатано опак. шише мет:въпрос?нови [re: Etnesba]  
Автор endish (изпусната)
Публикувано14.12.10 17:40

са ще те "обуем" набързичко..
в БГ законодателството такава жалба се подава чрез Прокуратурата и по принцип тия лудите ги прибират веднага за лечение..

но в случая сме в друга държава, сиреч Франция, където по случайност съм запозната с този процес:

трябва да напишеш най-напред нещо като молба/жалба до Домоуправителя на вашия вход, описвайки какво те притеснява, кой, по какъв начин това пречи на ежедневието ти и т.н... той съотнася искането ти до Управителния съвет на сградата (това може да е УС и на няколко сгради, не само на вашата примерно) - той е нещо като контролно/консултативен орган, който трябва да направи нещо по въпроса, нещо, каквото и да е..
вече ако те нищо не свършат, се пише жалба до Полицията - което обаче е много голям *уй, защото те му казват (на въпросния луд) кой го е изтропал, кой е подал сигнала и в много от случаите тези ненормалници почват да правят страшни мизерии на тоя, дето ги е издал.. разбирай подпалване на изтривалки, заливане с препарати по терасите, крясъци, караници.. всичко, квото един луд може да измисли..

моят съвет е да си "опипаш почвата" преди да правиш каквото и да е, така със съседи ако трябва се съберете и обсъдете, бъди мила, притеснена и не се заяждай(!) за да нямаш повече проблеми, отколкото сега!

и ми пиши на лични ако нещо още ти трябва хелп.
поздрави и целувки

Sabbath Bloody Sabbath

Редактирано от endish на 14.12.10 17:41.

Тема Re: запечатано опак. шише мет:въпрос?нови [re: endish]  
Автор Etnesba ()
Публикувано14.12.10 22:14

abe to veche stanaha edni, priyatelya mi go prebi i razbi vratata , koyato vuprosniya lud beshe zakliuchil, v sluchaya na kenefa, sega razkazvah an Seekera prostotiite. To nyamame domoupravitel, zashtoto jiveem na edin tavan s oshte nyakolko arabi i dvama hiparya. No shte preveda vsichko tova koeto si mi napisala i shte go pratya na hazaikata v e-mail, zashtoto tya milata neshte da si mrudne prusta, ta dano kato go prochete reshi da se razmurda malko, shtoto inache nyama da si vidi naema za dekemvri. Mersi ti mnogo che si oburnala vnimanie i vreme , adski shte mi e polezno tova koeto si dala kato info, za da moga da si postavya dobre iskaniyata pred vuprosnata sudurjatelka :)))) Sorry za lipsata na kirilica, zabravih saita s kirilicata deto nyakoi mi beshe pratil :(((

Тема Re: запечатано опак. шише мет:въпрос?нови [re: Etnesba]  
Автор endish (изпусната)
Публикувано14.12.10 22:37

да, добре ме подсети - Жалбата до въпросния домоуправителен съвет трябва да си е от хазяйката ви, нали собственичката на апартамента е тя в крайна сметка..

иначе споко, няма проблем, с каквото мога ще помагам, не се притеснявай винаги, когато имаш нужда от нещо, стига да ми е по силите и знанията :)

Sabbath Bloody Sabbath

Тема Re: запечатано опак. шише мет:въпрос?нови [re: endish]  
Автор Etnesba ()
Публикувано14.12.10 22:46

ami super vsichko i napisah doslovno prevedeno, i che tryabva da e ot neya, normalno, tya taa ofca neshte da si mrudne ^prusta, samo mi vika che ne go poznava e toya, epa to i az ne go poznavam , ebati ofcata

Aide mila maham se veche che navurtyah mnogo pari , v kluba. Nadyavam se da namerish vr. da se vidim v sf :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.