Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:43 03.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Някой спомня ли си за това същество?нови  
Автор фю ()
Публикувано28.04.10 10:40

Кой уби Том Арая?

ИВО БАЛЕВ

Казваше се Деси, но всички й викаха Том Арая заради приликата с вокала на Slayer. Беше черна и грозна като него, със същия огромен нос, на който беше забучила цели три обици: халка и топче в една дупка на лявата ноздра и топче на дясната. Често можеше да я види човек с пусната пред лицето коса (черна, мазна, сплъстена), пред която стърчеше огромният й нос. Изглеждаше като да е била дебела някога, но от наркотиците се беше спихнала, кожите й висяха без месо; приличаше...на нищо не приличаше.
Май не беше циганка - тогава още нямаше цигани наркомани (тук не броим лепиларите, това е съвсем друга бира; лепилото е висша материя) - заразата плъзна към техните квартали няколко години по-късно; във всеки случай не се афишираше като циганка и дружеше с българи. Всъщност дружба не е точната дума - при хероиновите наркомани няма другаруване, а клубове по интереси, където всеки гледа да прецака другия. Приятелство без доверие има, но това не е другарство.
По него време аз жулех паркизан на поразия - невероятно тъпа дрога, но тогава ми харесваше. Ние, паркизанджиите, не се смятахме за наркомани и весело се подигравахме на стаферите: вие сте наркомани, а ние се забавляваме; вие ще умрете бързо, а ние няма да умрем никога; вие абстинирате, на нас просто ни се иска. Имаше и такава заблуда - че към паркизана не се развива абстиненция, а това изобщо не е вярно. Абстиненция към паркизана се придобива по-трудно и далеч по-бавно от хероиновата (около 2 години редовна употреба), но е много по-болезнена и не се избива така бързо като хероиновата. Тъй като тогава нямаше кой да ни каже тези неща, нито пък имаше къде да ги прочетем, добивахме знанията си по емпиричен път - ние бяхме пионерите, ние бяхме първооткривателите.
Том Арая друсаше и хероин, и паркизан; също така пийваше и попушваше... Употребяваше от всичко по много.
Един ден, не знам защо (всъщност знам - паркизан), бях си втълпил, че има рожден ден и отидох у тях. Там се бяха насъбрали хора, но не защото тя наистина празнуваше рожден ден, а защото такъв й беше апартаментът - всякаква сган се мъкнеше вътре, родителите й бяха някъде в чужбина, а тя беше лекомислена.
Когато отидох, вече се бях подредил, но тя си беше наумила да ме довърши. Взе да измъква кой знае откога скрити хапчета от най-невероятни места. Отвори секцията, извади една детска количка, отвори багажника й и - хоп! - бутна едно хапче в устата ми.
След половин час повтори процедурата като този път измъкна хапчето от химикал без пълнител, който се валяше по пода наред с толкова други предмети... Истинска загадка е как човек с такъв начин на живот можеше да скрие и (по-важното!) да запомни местата на всичките тези "кашета". Известно е какво се случва с паметта на тези, които системно приемат наркотици.
След още половин час (много коварна система) тя отново ми напъха в устата една таблетка:
- Хайде, мойто момче...
Заприличах на нищо. Отидох в другата стая, защото ми стана малко зле, но и защото исках да се скрия от останалите и да се потопя в чудовищния свят, който се беше разгърнал пред мен. Твърде интересно преживяване впрочем, мисля че това беше едно от най-интересните ми "пътувания", но за жалост нямам конкретен спомен.
По едно време в цялата работа се завъртя думата, а по-късно и явлението "секс". (Това също беше своего рода куриоз - паркизанджиите са меки пишки и онова нещо не го могат.) В леглото ми се изреждаха известни по онова време звезди от световния шоубизнес, бях неизразимо горд със себе си: такива известни жени - и всичките се катерят по стълба ми. Знаменитостите сменяха лицата и телата си без да слизат от мен. Това не ми се струваше невъзможно - изобщо не си задавах въпроси, само гърдите и стълбът ми се изпълваха с гордост: олимпийски шампион!
Лека-полека, изразходвайки енергия, започнах да изтрезнявам и да осъзнавам, че това, което става не е точно такова, каквото го виждам. Секс има, но не с тези жени, които виждах до преди малко, някоя друга беше, по-възможна, но коя? Взирах се в лицето на Том Арая и не можех да го схвана в тъмното и в паркизанената мъгла. Когато дойде взривът, изведнъж прогледнах и я видях. Откритието дойде с остра болка в корема и слабините...
Дрън-дрън. Така го разказах 1500 пъти на приятелите си, но това е абсолютна лъжа. Истината е, че изпитах върховно, непознато дотогава усещане, което никога вече не се повтори. Плачех от благодарност и не вярвах, че всичко това е възможно. Болка имаше - но това беше болката по отлитащия миг. Само че, да си спал с Том Арая, не беше шик. Затова разказвах историята с черен финал - един вид... абе никакъв вид, просто срамота и толкова.
После Том Арая влезе в затвора за някаква глупост. Лежа две години и излезе оттам страшно отракана - перчеше се на всеки и разправяше колко се страхували от нея другите пандизчийки. Макар да й се подигравахме тайно, никой не се осмеляваше да й се изсмее в лицето. Беше истински бандит.
Когато я арестуваха и работата отиваше към нова ефективна присъда, чухме, че се е обесила в ареста.
Не че усещам някаква вина, но понякога се питам: кой все пак уби Том Арая?

Тема Re: Някой спомня ли си за това същество?нови [re: фю]  
Авторxexo (Нерегистриран)
Публикувано28.04.10 21:03

И аз си я спомням. Още от преди да друса хероин ... Том Арая ... Циклопа ... Деси.

И апартамента и си спомням, и паркезана, диазепама, и спластената коса.

Тъпо ако наистина се е самоубила.

Автор(Нерегистриран)
Публикувано28.04.10 22:52

наркотиците са я убили

Тема Re: Някой спомня ли си за това същество? [re: xexo]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано28.04.10 22:57

"Известно е какво се случва с паметта на тези, които системно приемат наркотици"

Тема Re: Някой спомня ли си за това същество?нови [re: aз]  
Автор xexo (ентусиаст)
Публикувано28.04.10 23:25

Този страничен ефект е особено изразен при алкохола.

Тема Re: Някой спомня ли си за това същество?нови [re: aз]  
Автор xexo (ентусиаст)
Публикувано28.04.10 23:26

И ?

Автор Etnesba ()
Публикувано29.04.10 14:10

в кои години се развива действието?

Тема Re: Някой спомня ли си за това същество?нови [re: Etnesba]  
Авторxexo (Нерегистриран)
Публикувано29.04.10 20:48

Не знам за коя година става въпрос в текста, лично аз за последно май "92 - "93-а го видях това същество ... още не друсаше хероин.

И не, не съм спал с нея !

Автор klerfe1 ()
Публикувано29.04.10 21:48

"това същество" което е написало тази гадория всъщност познава Деси много много повърхностно.Вярно беше наркоманка,беше черна и т.н.Ама не беше лош човек.Познавам я отпреди да се подкараме...Мамка му,стана ми много кофти...........

Тема Re: Някой спомня ли си за това същество?нови [re: klerfe1]  
Авторabv (Нерегистриран)
Публикувано30.04.10 11:16

Щом прякорът й е такъв... сигурно наистина е била много грозна...
сериозно, не мога да разбера, защо всички наркомани от едно време се "идеализират" едва ли не канонизират. еба си тъпите джанки. скоро пак гледах Реми по некаква телевизия. И той, разбираш ли, стихове пише, поет станал... а всъщност си е едно глупаво леке. сигурен съм и да не се друсаше пак щеше да си е тъпо леке.
ми това е:()))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.