Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:17 14.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема хероин след метадоннови  
Авторask (Нерегистриран)
Публикувано11.06.09 14:19

хора,искам да попитам някой,който знае,колко време точно след като съм спрял метадона(пия го от 1 година всеки ден в програма),хероина ще може да ме хваща нормално?тъй като сега е 3-тия ден от коийто съм спрял,инжектирах си една 20-ка от същия матерял,който преди използвах,но усетих единствено сърбежа,нито кик,нито КАКВОТО и да било носене после:(( моля някой да ми отговори??

Тема Re: хероин след метадоннови [re: ask]  
Автор xexo (член)
Публикувано11.06.09 15:05

Човек. За 3 дена почти половината от метадона е все още в тялото ти (малко по-малко де). Полу живота на метадона е между 24 и 36 часа в зависимост от хората. За разлика от хероина които има полу-живот от 4 часа (ако не се лъжа). Тоест, твоите 3 дена без метадон се равняват на 12 часа без хероин. Прави си сметката дали за 12 часа толеранса ти ще е паднал.

Ще ти се наложи да изчакаш няколко седмици преди да ти падне толеранса. Зависи и от дозата метадон на която си бил де.

Другия вариант е да вдигнеш дозата хероин - в един момент ще те хване, но го прави постепенно и внимавай.

Най добрия вариант е да се върнеш обратно на метадон. За какво ще го спираш ако пак започваш с хероина в крайна сметка ?

Тема Re: хероин след метадоннови [re: xexo]  
Авторprincipe (Нерегистриран)
Публикувано11.06.09 19:15

Какъв е този метадон,който пиете в Бг?

Аз живея в Италия в момента пия метадон.Веднъж след 3мес. никакво пипане на материла, взех по0малко от петичка, след това нямам спомен от вечерта.

А исках ида попитам, колко максимум мг. можеш да пиеш?

Тема Re: хероин след метадоннови [re: principe]  
Автор xexo (член)
Публикувано11.06.09 20:19

Няма максимум при повечето опияти. Всичко зависи от твоя толеранс. При всеки е различно. Между другото, опиятите са едни от малкото вещества които позволяват почти безкрайно увеличаване на дозата (стига да се прави плавно).

Човек който никога не е взимал опияти може да се гътне от 30мг метадон. Човек с висок толеранс може да пие и по 500мг (чувал съм за такива случаи).

Дозата хероин която трябва да вземеш за да те хване зависи от толеранса ти. При това при някои хора има по малък cross-tolerance от колкото при други (оди го разбери).

В Италия как ви го предписват - по програми или при нормални лекари - в аптеките ?

На колко мг си ?

Редактирано от xexo на 11.06.09 20:21.

Публикувано11.06.09 21:56

По-програма. Отиваш и след малко интервю ти дават запечатен плик с рецепта и отиваш в болницата.Обикновено в големите билници който са ти за квартала.
Държа да отбележа,че е безплатно. Могат да се записват и чужденци,не се искат документи.
В момента съм на 7мг и продължавам да свалям всеки месец по 1мг

Автор xexo (член)
Публикувано11.06.09 22:04

Хаха, аз съм на 5мг. Колкото по-надолу, толкова по-трудно ми става май.

При мен също е безплатно, което аз смятам за безмислица защото самия метадон струва жълти стотинки. По добре да е платен като цяло и да е безплатен единствено за тези които не могат да си го платят. Мен лично не ме притеснява да плащам, но някой нещастник който живее на улицата може и да не успее.

За радост няма клиники, болници и диспансери. ЖП-то изписва една синя рецепта, метадона се взима от аптеката, за две седмици напред (максимум). За щастие мойто ЖП прави едни комбинации за да ми предписва за по месец-два напред (пише по-висока доза).

Публикувано12.06.09 09:53

Не ми говори за това намаляване,че съм почнала да го свалям от момента в който спрях.До 20мг нямах проблеми, обаче след това...

Тук от това нещо има хора който правя доста пари.
Имам позната,която има 2деца и не иска да се запише в пограмата, защото ще трябва всяка седмица да дава урина.Ако не го прави цоциалните ще и вземат децата.
За уриата е трудно да излъжеш, защото в банята има 3 камери и от вън те гледат.

Публикувано12.06.09 09:57

Забравих да попитам.Казваш,че метад. не струва нищо,и вече аз съм чувала,че метадона струва 200лв месечно,вярно ли е?

Автор xexo (член)
Публикувано12.06.09 10:37

Дори не е до лъгането толкова ами до унижението ...

Де да знам - аз май 2 - 3 пъти съм давал урина, през 2000-та някъде, но лекаря изрично ме предупреди че не е за да ме следи ами за да ми нагласи дозата метадон. За щастие от тогава не ми се е налагало, но е изключително унизително да се отнасят с теб като с дете. После се изисква от наркоманите да живеят отговорно - каква отговорност като има такова отношение - не е възможно. Като се отнасят с теб като с дете не могат да очакват друго от теб освен детска безотговорност.

Автор xexo (член)
Публикувано12.06.09 10:43

Не съм в БГ, не знам.

Самият метадон - като вещество е изключително евтин. Но клиниките се възползват - освен веществото предлагат всякакъв вид "услуги" - пикаене, психиатри, медицински сестри, лекари и всякакви други екстри. И в крайна сметка цялото лечение излиза скъпо въпреки че метадона е евтино вещество.

Това е вклиниките. Иначе тук в аптеките реалната цена е доста ниска - на времето две опаковки (25 по 5мг) излизаха май около 5 - 6 Евро. преди да стане напълно безплатно за всички (ходи разбери).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.