Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:20 08.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво да правя?нови  
АвторHaдя (Нерегистриран)
Публикувано27.01.07 19:14

От вчера полудявам.
Бях на гинеколог.Бременна съм.
Имам хепатит С с норми над 3 пъти нормалните.Вземам медикаменти за поддържане.След спиране на Ревията влизам на интерферон.
На Ревия съм от 3 месеца.Не вземам.Бях 1 година на хероин.
Приятеля ми също е с хепатит С.
Помогнете.Какво да правя?

Тема Re: Какво да правя?нови [re: Haдя]  
Публикувано28.01.07 18:09

Няма ли кой да каже нещо?

Авторmomi4eto (Нерегистриран)
Публикувано28.01.07 21:52

otidi vednaga v Sheinovo-poslushai me ,lelia mi tam izrajda beb4eta i se grijat za maiki s takiva problemi,tam se rajdat i vsi4ki metadonovi bebeta,moje i da se naloji da se otkajesh ot nego-no ne ti go pojelavam.Xubavo e da mu dadesh jivot.Xapatita mislia ,4e se prenasia,no moje da ne e fatalno,vsi4ki se sehstat da se lekuvat ama kasno,ili ako me pitash mne,spri vsi4ki xapove,edva li shte ti stane neshto,ako poobstinirash malko,po dobre oba4e na metadon,de da znam.Otidi vednaga-poslushai me

Тема Re: Какво да правя?нови [re: momi4eto]  
Публикувано28.01.07 22:00

Не разбрах за какъв метадон става въпрос?Сега съм на Ревия.
Интересува ме струва ли си с този хепатит да давам живот на едно невинно същество?

Автор дмa (новак)
Публикувано29.01.07 00:42

Защо мислиш, че не би си струвало? Заради това че ти си болна или че има риск бебето да се зарази?

Първо за това, че ти си болна. Със сегашното лечение около 60% от хората се водят за излекувани, а с някои генотипи е до 80%. В момента се тества върху хора ново лечение, при което този процент скача до 90% от отговарящите на лечението. Никой не знае какво ще излезе след 10 години, а и не знаеш как ще протече болестта. По принцип няма причина да се притесняваш, освен ако не си вече с много напреднали вреди- цирози и т.н.

За бебето, там е малко по-притеснително наистина. Има риск да се зарази бебето по време на раждането. Много са редки случаите, но става. По принцип, ако те следва добър екип и са подготвени, шансът е доста малък.

Защо не говориш с лекаря си и с някои гинеколог, който е добър специалист в областта? По принцип в България са малко дървени още на тази тема. Навремето като разбраха, че живея с болент от хепатит ц, едва ли не ме вкараха мен в гроба до едно има-няма 20 години.

В интернет има страшно много информация, прочети, помисли и после реши. А това за изоставяне на бебета.. хич дори не искам да го коментирам. Не се притеснявай. Просто трябва да прочетеш за рисковете за пренасяне при раждане и да прецениш колко си готова за да ги поемеш.

Само да ти кажа, едно приятелско семейство и двамата с хепатит ц си имат сега живо и здраво бебе, като тя дори не каза на лекаря си, че е болна. Това е малко екстремно според мен, но просто давам пример. Аз лично бих била много по-внимателна, ама то си е до човек- ти си реши спрямо твоя случай, ама не вярвай само на една дума. Чети, питай, чети, питай и пак чети преди да вземеш решение.

Тема Re: Какво да правя? [re: дмa]  
Публикувано29.01.07 09:09

Наистина се мъча да събера информация и да реша.Но го има и другия фактор-на Ревия съм поне още 3 месеца.Това за мене също е много притеснително,при положение,че никой не казва какво може да стане от приема на Ревията.
Ето защо ми е много трудно.
Помагайте...

Авторabc (Нерегистриран)
Публикувано29.01.07 11:31

a ti za kvo izob6to q pie6 taq revia nali si 4ista.Nali se se6ta6 4e taq revia kakto i vsqko edno lekarstvo ima malko ili mnogo toksi4no deistvie.Do kolkto znam reviata e bloker na opioidnite receptori nai prosto kazano.

Автор дмa (новак)
Публикувано29.01.07 12:05

За жалост, няма как да помогне някой тук. В смисъл.. надали някой е минавал по твоя път, иначе щеше да си каже. А пък на чужд гръб съвети лесно се дават. щ

Това което аз мога да ти кажа, е това което знам от лекаря си и от интернет. Рискът да се предаде хепатита на бебето е по-малък или равен на 5%, а Ревиа-та не е тествана върху бременни жени. Това което са правили явно е само върху животни и там над дадени дози ревия, са наблюдавали увеличен риск от помятане.

Най-добре, търси в интернет. После поговори с приятеля ти и вземете решение. Има два изхода, важното е да решите кой от двата можете да поемете като отговорност спрямо дадената ситуация. И двата могат да завършат сравнително неприятно или пък без НИКАКЪВ допълнителен проблем..

Успех и ако се сетиш, като решите нещо, пиши тук- може други жени в бъдеще да търсят също съвет.

Тема Re: Какво да правя?нови [re: дмa]  
Авторthe EXPLOlTED (Нерегистриран)
Публикувано04.02.07 22:49

Nai dobre q spri taq revia to s neq ili bez neq vse taq no ti si bremena a reviqta e kofti hap az q pih godina i ne6to i kato q sprqh ne po4uvstvah nikakva razlika.Za teb 6te e po dobre da ne q pie6 o6te pove4e 4e si s hepatit tq mnoo vredi na 4erniq drob pone moq lekar taka razpravq6e pak i si bremena...USPEH!

Тема надявай сенови [re: the EXPLOlTED]  
Автормaймyняk (Нерегистриран)
Публикувано05.02.07 12:54

нали си "Надежда"...
надявай се , че това малко същество в теб ще ти прости това, което ВЕЧЕ си му направила, и това, което тепърва можеш да му направиш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.