|
Тема
|
Пирацетам?
|
|
Автор |
nobledeath (непознат) |
Публикувано | 27.08.06 19:57 |
|
Има ли Пирацетам в България и под какво име
| |
Тема
|
Re: Пирацетам?
[re: nobledeath]
|
|
Автор | дpyc4o (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.08.06 01:19 |
|
Има. "Пирамем"
не знам дали е с рецепта или не, пият го бабите и студентите по медицина преди изпити,
а дали наистина подобрява паметта, не знам, не съм го пил
| |
Тема
|
[re: дpyc4o]
|
|
Автор | изтpeщял (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.08.06 06:13 |
|
това е гадно, пил съм го когато имах комоцио, абе pyramem, tygretol, на никой не препоръчвам, стига да не са по лекарско предписание, а дори и тогава, да не пият и ден повече от предписаното
| |
|
не е с рецепта естествено
За млад неувреден мозък се предполата да няма голям ефект. Странични ефекти не са известни, нито ЛД. Затова не се продава в САЩ например.
най-малкото плацебо ефектът действа на 100% - като знаеш че си взел мерки, за да помниш по-добре, то така и става.
Редактирано от -Gligi- на 29.08.06 02:17.
| |
Тема
|
[re: nobledeath]
|
|
Автор | 123 (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.08.06 11:27 |
|
Има го, както вече са ти казали във форума.
Има доста странични ефекти, ако прочетеш листовката - ще видиш. Много от тях са неприятни, но не всички се проявяват при всеки. Познавам хора, които не са забелязали нито един, познавам хора, при които се проявяват по 2-3 наведнаж. Ако решиш да го употребяваш, ще трябва да чакаш 3-4 седмици за положителен ефект. И то, ако го взимаш редовно. Не е лошо преди да го вземеш да си изясниш каква е причината за оплакването ти. Пирамемът не лекува всичко.
По принцип се пие от хора, прекарали мозъчна травма, или такива със силна умствена преумора. Говоря за млади хора. (При старите хора се налага да се взима, когато има начало на демеция. Там вече лекарите имат думата.)
Ако имаш проблеми с бъбреците, не е желателно да го взимаш.
| |
|
|
|
|