|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Да питам за еднократната...
|
|
Автор |
ABe (разсеян) |
Публикувано | 05.04.06 13:36 |
|
за еднократната доза.
Ето ви линк към едно мнение по въпроса: http://www.komentari.com/web/modules.php?name=News&file=article&sid=203
Това за еднократната доза толкова яко се лобира, че просто няма да можем да го спрем.
Аман от нашите политици!!!
Ако е поименно гласуването по въпроса, можем да проверим "нашият" нар. представител как е гласувал. Ако е гласувал "за", тогава можем да го известим в писмен вид, че сваляме доверието си от него. Както и да публикуваме това свое решение във вестниците. Ще стане чудесен скандал.
Същото става и като се видят резултатите коя политичска сила как е гласувала. Пак сваляме доверието си в "нашия" нар. представител, но въз основа на вота на парламентарната група.
И ще има интересен ефект, мисля...
Хъм... кога ще гласуват законоподобрата фекалия за "еднократната доза"?
И как, всъщност, можем да проверим как е гласувал "нашият" народен представител? А?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!Редактирано от ABe на 05.04.06 13:44.
| |
Тема
|
Re: Да питам за еднократната...
[re: ABe]
|
|
Автор | aнти-Дoбpи (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.06 14:09 |
|
Поредната феноменална глупост написана в "Коментари".
| |
Тема
|
Re: Да питам за еднократната...
|
|
Автор |
the_bomb (няма пък) |
Публикувано | 05.04.06 14:22 |
|
ша прощаваш, АВе, ама статията си е пълна популистка полюция, както и и въобще 99% от това т.нар. интернет-издание.
много повече ми харесва един от коментарите по-долу след самата статия:
Човек често чете неща, дето иначе не би слушал и 15 секунди. Добри, лоши, ченгета, пласьори, бате Бойко, зарибени подрастващи, марихуана, трева, овце, херо, касапски закони, едно прекрасно минало без - просто нещо ти хрумва и си го пишеш. Хората четат и се вълнуват, и те пишат, леко се замислят, попрепсуват. А в това време? По седем ченгета се маскират като минувачи и ловят един скучаещ с очила, обеци и различни панталони, вечер разпределят квото паднало, бият се по раменете със златни дебелаци и се молят да не се легализира нещо, че ще им дръпне от пачката. Млади костюмирани селяци, бивши дкмс, сега от нс, се чудят каква е връзката между ганджа и херо, краставици и ракия и как да се метнат у някоя фондация за или против, та да има повече за бело. Народа по страната се нокаутира с домашна от 17 годишен - ш'ко та праи - и се коля здраво, всяка вечер, между чалгата и слави. В телевизора зле гримиран интелект. елит говори неща, които в момента му минават през главата. Ееехеее...
Жени, идва лято, толкова е хубаво, я се отпусни назад...иди до морето - никой няма, няма и клавиатура - екстра е!
Поздрави
ако погледнем на въпроса малко по-сериозно:
1. всичко, съдържащо словосъчетанието "твърд закон", трябва да бъде гледано с подозрение. във въпросната статия това словосъчетание присъства още в подзаглавието.
2. дилърите на хероин се измъкват за това, защото ченгетата са подкупни, магистратите са подкупни, политиците са подкупни и цялата държавна машина е корумпирана. а не защото имало/нямало поправка за "еднократната доза". дори по времето, когато такава доза беше отменена, съм виждал богатско синче в заведение на масата до мен да си прави линии кока направо на плота.
3. в законодателствата на редица европейски страни (с които няма как ти да си си нямал работа) притежанието се третира различно от търговията и разпространението, и също така количествата се третират различно. за притежание в малки количества се полага глоба - така е във Франция, Италия, Испания, Австрия, Чехия. да не говорим, че австрийският закон прави разлика между вида на веществото, честотата на употреба и т.н. в UK също се прави разлика между веществата. в Белгия притежанието на канабис и хашиш до 3 гр. не се наказва, а над 3 гр. се наказва с глоба до 130 евро, наложена административно, а не чрез съд.
та, за какво реват тия от коментари.ком? 
Природата чука на мойта врата, с усмивка перверзна крилете ми вдига...
| |
Тема
|
В цивилизования свят има разрешени коли4ества
[re: the_bomb]
|
|
Автор | drus4o (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.06 15:15 |
|
4ието притежание НЕ Е наказуемо, за тревата са около 5-15 грама, за коката- половин-един грам, за екстазито- 1 бонбон и тн..
Ако един закон не прави разграни4ение между леки и тежки форми на едно и също нарушение, както и между маловажните и крупните слу4аи, тогава не е никакъв закон, а тоалетна хартия.
ве4е 2 години "еднократна" доза няма, и КВО??
вместо с по 3 грама си се разхождаме с по 300 грама и ве4е хи4 не ни пука.
Защото не могат вси4ки да ни затворят, твърде МНОГО сме.
ако става за въпрос, тревата не е опасна за живота и би следвало изобщо да не се преследва, ама това скоро може и да не го до4акаме.
Но поне да се прави разлика между 1 грам и 1 илограм - без това няма да ни пуснат в ЕС.
И ако става за въпрос, би следвало само разпространениетода е наказуемо, а не обикновеното притежание с цел ли4на употреба, в крайна сметка аз пуша по 3 кила трева на година.. ама не съм тръгнал да разцъквам, нали??
оба4е закона ме застрашава, и добре 4е съм хитър пертър, та не им се давам :)
| |
Тема
|
АВе, вземи се гръмни
|
|
Автор | пaтилaн42O (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.06 15:22 |
|
тука е форум "ЗА дрогата" , а не "против дрогата" и подкрепа за "твърдите" си идеи сред нас няма да намериш.
В България има 200 000 ПЪЛНОЛЕТНИ потребители на трева и поне 100 000 пълнолетни потребители на забранени стимуланти, и вси4ки ние се борим за либерализиране на закона . Но това не е вси4ко. Европейската тенденция е за декриминализиране на тревата и либерализиране на закона по отн на другите дроги, и в крайна сметкадопреди 50 години наркотиците, стимулантите и нищо не е било забранено и проблеми нее омало.
Проблемите идват от забраната, а не от веществата.
така 4е бегай легай :)
| |
Тема
|
Re: В цивилизования свят има разрешени коли4ества
[re: drus4o]
|
|
Автор |
enable secret (irq) |
Публикувано | 05.04.06 15:23 |
|
Проблемът е, че България е на светлинни години като обществено осъзнаване на проблемите с наркотиците. Това няма да се оправи по никакъв друг начин, освен с налагане на закони. Най-лошото е, че нямаме и елит, който да има достатъчно ум, да осъзнае, че с репресии не се постига нищо, а трябва програма, визия с десетилетия напред.
Много ми хареса мнението на НЕОН в коментарите след "статията".
| |
|
Абе аз що чух, че тая недомислица на "Новото време" я бяха разкарали? Един приятел твърди, че е гледал и по телевизията, че са им махнали закона от преди неколко години, ама незнам. Дано да е верно 
Daughter of the Night
| |
Тема
|
и аз така 4ух
[re: Лaнфeap]
|
|
Автор | дpyc4o (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.04.06 21:03 |
|
И един пи4 му прекратиха делото за грам и половина..
ениуей,
[img]http://img324.imageshack.us/img324/1288/vsepo3ag.jpg[/img]
| |
|
komentari.com откак нерегистриран(и) потребител(и) взеха за щяло и не щяло да препращат по форумите към негови статии. Така за кратко ще се вдитнат уникалните посещения, но няма има траен ефект.
По темата. Не съм пробвал нищо нито еднократно, нито многократно, с изключение на чай със сметана и червилото от устните на една хубавица. Но скандалното ми мнение е, че не трябва да се легализира еднократната доза. Трябва да се легализира всичко. Търговията, производството и употребата на всички треви и химикали, за които се сетите. Така държавата ще взима данъци, "потребителите" ще имат относително по-голяма гаранция за качество, а когато ми откраднат любимата четка за зъби полицията няма да се занимава с гонене на вятъра, а ще ми я търси.
| |
|
браво!
ей такова мнение най ми харесва, при това от човек, който не е "страна" по конфликта
Природата чука на мойта врата, с усмивка перверзна крилете ми вдига...Редактирано от the_bomb на 05.04.06 21:43.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|