Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:12 10.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема МОЛЯ! СПЕШНО!нови  
Автор Je_suis_saint_Esprit (straNger)
Публикувано20.01.05 06:45

Здравейте, пак съм аз и пак съм с проблеми...
Приятелят ми е в пайонното, с изглед да стои там до другата седмица...
А е абстинентен...
А сега накъде?
Майка му вчера му е дала един субститол, надявам се до днес още да го държи.
А после?
Трябват му някакви хапчета за облекчаване на кризата, а няма как да вкарам такива. Там им дават янкакви си диазепами, но той ги пие с опаковки...
Да не говорим, че аз имам достъп единствено до ривотрил, а няма да му помогне - пие по 6-7 минимум по три пъти дневно.
От къде да му намеря хапчета?
И как да ги вкарам?
Техните тотално са вдигнали ръце от него - да влиза в затвора - какво? Точно ще си реши проблемите с друсането, а и те ще си стъпят на краката за година - две...
А не схващат, че той прави всичко това само и само, за да не изнася от вкъщи.
Или не помнят годините преди това, когато годишно са били с 15 000 лева назад?
какво да правя?
И как да се справя с такива животни като неговите родители...
Много е лесно да вдигнеш ръце и да кажеш, че няма смисъл, че всичко е както преди и няма да се оправи, преди да си опитал всичко.
Много е ласно да кажеш - а, аз тези неща съм ги гледала с години, няма оправяне, единственото решение е да влезе в комуна или в затвора.
ЗА БОГА, РОДИТЕЛИ!
Какви ги вършите????
Някои хора имат нужда от вашата подкрепа...

...........

Преди да е станало толкова късно, че да не можем да плачем...

...........

Lay your hands, your healing hands... Upon my flesh, my sinful flesh...

Тема Re: МОЛЯ! СПЕШНО!нови [re: Je_suis_saint_Esprit]  
Автор 3ъл_Дyx (вестоносец)
Публикувано20.01.05 21:51

Медикамнти да внесеш.....ти какво...искаш да седиш при него в ареста ли????
Виж сега,първо кажи къде е твоя човек точно.Една седмица в ареста на райинното е малко несериозно.В много малко районни има условия да стои човек там една седмица.Не са пригодени за това.Но има и направени.
Преди полицията рискуваше не осигурява лекар на хора,дето имат нужда от помощ,но от доста години вече не смеят да го правят.Последствията са лоши и полицията си го знае.
Друг е въпроса дали ще тръгне някой да вика лекари за наркоман.И дали лекаря ще идва всеки път като го повикат.Все пак виж какво мисли управата на районното по въпроса.

Логиката е проста-наркоман или не,крадеца си е крадец и мястото му е в затвора.Това,че е наркоман,според сега действащите закони у нас няма значение,както и няма значение в каква програма и къде е влкючен.Принцип,който аз лично подкрепям съвсем еднозначно.Крадеца е преди всичко крадец,а след това наркоман.Преди да е крадец,обаче,е човек.И като такъв има право на медицинска помощ,ако се нуждае от нея.И полицейските власти са длъжни да я осигуряват.Проблемът е,че наркоманите са на ръба на режима и често ги оставят така-ако оцелее,оцелее,ако не-значи така е трябвало.Подхода не е правилен,но не пречи да е широко разпространен.И не чакай доктора да се занимава с него,ако състоянието му не заплашва живота му.Има и ентусиасти,дето се ззанимават,но са рядко явление.

А относно смисъла...ами това и друг път е говорено и тук,и на други места...насила на никого не можеш да помогнеш.И по тая причина често наистина няма смисъл.Въпрос на избор и стечение на обстоятелствата.И преди се е случвало.

Тема Re: МОЛЯ! СПЕШНО!нови [re: 3ъл_Дyx]  
Публикувано21.01.05 00:20

"А относно смисъла...ами това и друг път е говорено и тук,и на други места...насила на никого не можеш да помогнеш."
А когато някой те моли за тази помощ?
И ти правиш всичко възможно, рискувайки взаимоотношенията си със семейството си, приятелите си, рискуваш да загубиш една година в образованието си... И то не защото се правиш на нечий спасител, а защото го обичаш... И искрено вярваш в това, което ви свързва.
А от другата страна - какво?
Прекалено лесно е да обвиняваш някого за нещо.
ДА, НАРКОМАН Е.
ДА, ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА.
Но каквото е зависело и зависи от мен, аз го правя.
Спирам да говоря, тук няма да намеря разбиране. Не срещам такова и навън.

Тема в този ред на мисли...нови [re: Je_suis_saint_Esprit]  
Автор HellМодератор (слънце с носле)
Публикувано21.01.05 01:25

не ти ли хрумва, че кризата е последния му проблем?
И че тепърва го чакат далеч по-големи гадости?

"Но каквото е зависело и зависи от мен, аз го правя."

Виж... "разбирането" е мисловен процес, не само емоционален. От позиция на емоциите много добре те разбирам, на мен също ми се е случвало да правя всичко, което зависи от мен за някой друг. Всичко, което аз съм си представяла, че е правилно.
От позиция на логиката - явно ти правиш нещо погрешно.
Иначе нямаше да се стигне до ситуацията приятелят ти да го грози опасността да прекара ен на брой години в затвора.

Така или иначе си се примирила с ролята на пасивен наблюдател. Просто продължи да наблюдаваш и се постарай да завършиш образованието си и т.н.
Нещо, което поне изцяло зависи от теб.

Абе не ти се карам, нито се заяждам.
Просто... тя лодката потъва, ти се косиш, че пътниците ще си намокрят обувките.
Ще я преживее тази седмица приятеля ти, не бой се.

Тема Re: в този ред на мисли...нови [re: Hell]  
Публикувано21.01.05 08:06

Добре, в криза си.
Всичко те боли, изнервен си...
Защото принципно даваш по 50 или 60 лева дневно за хероин.
Издивяваш и леко буташ някой полицай (напълно възможно, нали?), после това е представено като опит за бягство или използване на сила срещу някой. Ти си бит, но полицаите са прави.
Особено, ако ти си сам, а те са 5-6.
Иди после да разправяш, че имаш кризи.
А аз исках просто по някакъв начин на вкарам субститол. Защото последният път, когато майка му е опитала (с говорене с полицаи, с рецептата за лекарството и т.н.), не е станало.
Да, кризата може и да е последният му проблем, но след като аз мога да му помогна за разрешаването му, по какъвто и да е начин, поне бих опитала.
Но може и да сте прави и на мен да не ми пука, да съм се примирила, да съм пасивен наблюдател или просто поредния глупак, които се опитва да направи нещо. Не мислете, че искам да го друсам с хапчета. Ако исках, щях да вкарам хероин в районното... Не е трудно.
Аз искам просто да му се дадат шибаните субститоли.
Както и да е.
Така или иначе ще си избие абстиненцията.
Въпросът е в това, че можеше да е много по лесно.
Повече не намирам смисъл да говоря.

Тема Re: в този ред на мисли...нови [re: Je_suis_saint_Esprit]  
Автор mitrich (the same)
Публикувано21.01.05 12:03

разбирам те...и не знам защо са тези назидания, като че ли любимият ти не е сред банда малоумници, като че ли нещо друго освен низвергнатите ти чувства има в момента значение, когато не можеш да направиш елементарното , и зъл дух да ми се отваря с неговото еднозначно отношение - след като медицинската помощ е бутафория като всичко останало. при мисълта, че всяко мангизлийско леке би се измъкнало като от киносалон от подобна ситуация, ме вбесява. не разбираш ли, че в бутафорните постановки трябва именно да ти е по-трудно, иначе как ще вземем приза.

Тема Re: в този ред на мисли...нови [re: mitrich]  
Публикувано22.01.05 00:54

Е, малко е късно - днес го осъдиха на 2,5 години.
Право.
Какво общо има правото с хората?
Обектът х е извършил деянието у, за което трябва да лежи n години в затвора.
Не ме допуснаха до съдебната зала, майка му беше спокойна и сякаш не я засягаше много-много.
Две години и половина. Ако е на по-лек режим и работи, може да излезе след около година и осем-девет месеца.
Но тогава ще е на 26...
Едно е да влезеш в затвора на 18, почти нищо не губиш и можеш да се адаптираш много по-лесно след като излезеш...
А сега?
Господи, това са 2,5 години...

Тема Re: в този ред на мисли...нови [re: Je_suis_saint_Esprit]  
Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано22.01.05 04:27

1. Познавайте си правата. Арестът означава ограничаване правото на придвижване. Ограничаването на каквито и да е други права, особено на правото на медицинска помощ, е на практика протвоконституционно и е много добър повод да се обжалва арестът, процесът и присъдата. За целта има едни такива работи дето се викат адвокати и верно зимат по доста, но все пак по-малко от дилърите. Както казва един познат: "Не се притеснявайте да съдите държавата, това е единственият начин да я накараме да работи по-добре." А едноседмичен престой в РАЙОННО е директно за информиране на съответните органи на ЕС.

2. От хероинова абстиненция никой не е умрял. Обратното можеш даго чуеш от дилъри, мутри, политици, лекари, журналисти и аптекари. Не им вярвай - общото между тях е, че от този мит извличат печалби.

3. В затвора проблемът с друсането на се решава, а даже напротив - хероинът там е още повече.

4. Няма по-важни и по-маловажни години от живота на човек.

Между другото, къде става това, т.е. в кой град?

... Можете да използвате МЕТА ЕЗИК...

Тема Еххх...нови [re: -Gligi-]  
Публикувано22.01.05 10:31

Това за "другата седмица" излезе постановка от страна на родителите му. Разбрах за неговото задържане на другия ден вечерта и то случайно, въпреки, че говорих с майка му и тя спокойно ми обясни, че го няма и е "излязъл сутринта". Да не говорим за това, че за делото разбрах в четвъртък вечерта, при положение, че то се гледа в петък на обяд.
Тея хора упорито се опитват да отдалечат хората, които му оказват каквато и да е подкрепа.
А до последно нямаха адвокат, защото СЛЕДОВАТЕЛКАТА ИМ КАЗАЛА ТАКА.
И затова им се ядосвам...
Агххх...
ще избия цялото семейство...
А това за друсането в затвора - кажи го на родителите му. Абсолютно убедени са, че там ще се ЛЕКУВА и когато излезе след n брой години, проблемът ще е РЕШЕН.
Наех адвокат и смятам да обжалвам.
Когато родителите вдигат ръце е по-добре някой друг да поеме решаването на проблемите.

Тема Е, да, то се видя...нови [re: -Gligi-]  
Публикувано22.01.05 10:35

че ми е изпържен мозъкът, но...
ЗАБРАВИХ.
Пловдив.
"Вие гледахте 2378 епизод на българския сериен филм..."

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.