Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:01 29.03.26 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Сериозна тема!нови  
Автор Rapid_Fire ()
Публикувано17.01.05 02:38

Не знам дали тук изобщо има някой, който наистина злоупотребява с наркотици (канабиса не се брои). Четах някои от темите и ми се струва, че тук повечето са разни скучаещи хора, които искат да се правят на интересни. Например едно момиченце в една от темите обяснява как взима хем хероин, хем кокаин, хем антидепресанти, хем трева, хем пие всеки ден, та чак и кале диша... е това звучи меко казано несериозно!
Ако все пак тук има някой, който наистина има проблем с наркотиците, то редно е да знае, че има само едно-единствено решение - веднага да отиде до областния психодиспансер (за там вече не се иска направление от личен лекар). За София адреса е: ул. Екзарх Йосиф 59 (голяма сива сграда). Познавам някои от специалистите работещи там и ви ги препоръчвам горещо! За другите градове не знам адреси, но от най-близката до вас поликлиника ще ви дадат!
При наркотиците няма такова нещо като "взаимопомощ", няма "само-лечение". Не се залъгвайте с глупости! Необходима е квалифицирана медицинска помощ, която само професионалист психиатър специалист в областта на наркоманиите може да ви даде! Не ходете сами в комуни. Нека от диспансера ви насочат към такава комуна, която е на отчет към Министерство на Здравеопазването. Има такива комуни, но в тях се постъпва само след детоксикация в лечебното заведение!
А на тия, които идват тук само за да говорят глупости искам да каже, че е супер комплексарско да се шегуваш с нещастието на хората!

You'd better run from the Devil's gun!

Редактирано от Rapid_Fire на 17.01.05 02:43.

Тема Re: Сериозна тема!нови [re: Rapid_Fire]  
Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано17.01.05 08:56

На времето имаше един такъв виц:
- Какво трябва да прави съветският солдат при ядрена заплаха?
- Естествено, не да се залъгва с глупости, а да се увие в бял чаршаф и да тръгне към гробището, за да улесни разчистването на труповете.

Предимства: не се иска направление от личен лекар.

... Можете да използвате МЕТА ЕЗИК...

Тема Re: Сериозна тема!нови [re: -Gligi-]  
Автор the_bomb (няма пък)
Публикувано17.01.05 11:14

е ти пък сега!

сериозно: има хора, включително и от четящите и пишещите тук, които наистина се борят. нека не ги отчайваме, демотивираме и деморализираме.
познавам лично двама отказали се, на които при това, ако не ми бяха казали, че едно време са се друсали, изобщо не им личи.

my soul swims gently in her pool

Редактирано от the_bomb на 17.01.05 11:15.

Тема Re:Шшшшшшшшшшшшш отворкооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!нови [re: Rapid_Fire]  
Автор R.l.P. (пънкарка)
Публикувано17.01.05 18:05

Що ш са обиждаме ся???Първо никъде не съм писала че вземам кокаин!!!Второ в момента не съм херо-зависима.Употребявам рядко.Нещо като спряла съм..Хапове пия всеки ден щот ми ги предписва доктор-Психиятър.Няма как да не ги пия!!!Алкохол пия всеки ден щот съм алкохоличка(млада)
Кое от това ти звучи невъзможно и фантастично???
Не съм дошла тук да цивря за помощ.Просто тук не е мястото където мога да я получа.Това е интернет, Буратино никой наркоман в спешна нужда няма да седне да пише на компа че умира от кризи!!!!!! Не се ебавам с нещастието на хората защото знам какво е и съжалявам че тъй го разбираш.

Болката е най-добрият учител

Тема Re: Сериозна тема!нови [re: the_bomb]  
Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано17.01.05 23:48

Мислех, че е било ясно - бъзиках се с рекламата на психодиспансера, не с идеята за отказване*. Което е само и единствено в главата на отказващия се, даже не в главата, а в съзнанието.

А всичко останало - доктори, комуни, хапове и други чикии са само като патериците за куция - може да му помагат да ходи, но самите те не могат да проходят вместо него. И не трябва да се забравя, че винаги има друг вариант - някой да му каже "хвърли патериците, стани и ходи" и той да го направи.

Или да не чака някой да му каже какво да прави, или да си го каже сам, а за това не трябват лекари. Ама от тях няма да го чуеш, нали трябва да смучкат от нещастни родители и да им обясняват колко бавен и скъп процес е отказването.

Така че ще продължавам да се гавря с рекламите на секти, трудови концлагери, бензодиазепини, синтетични опиоиди и всичката подобна жмел, която се сипе тука, влошава отношението сигнал/шум и ни разсейва от сериозните теми за фракталната същност на транцеденталната реалност и природата на чистата светлина.

-------
* и моите познати спряха отдавна, ама им останаха доста белези - зъбите си ги направиха с протези и металокерамика; дупките по вените зарастват, но тези в душата - остават.

Тема Re: Сериозна тема!нови [re: -Gligi-]  
Публикувано18.01.05 10:56

да, до голяма степен си прав.

и все пак, някои хора не са настроени точно като мен или теб.

за различно настроени хора различни неща помагат - труд, религия, хапове... (изброявам в градация към най-вредното).

и все пак, колкото и опасности да носи едно нещо само по себе си, ако то ти помага да се откачиш от стафа, си струва да се опита.

не живеем в най-идеалния възможен свят и животът ни винаги е избор на по-малкото зло.

а чистата фрактална същност на Вселената може да се наблюдава само в отделни моменти - и слава богу, че не е непрекъснато, защото иначе няма да можем да се мобилизираме да отидем и до кенефа.

Тема ОффТопик фракталинови [re: the_bomb]  
Автор timmyyy (fr33r1d3r)
Публикувано18.01.05 11:50

Като споменахте фрактали ей

книга е чудесно четиво по темата (в момента я чета). Глиги, едно време дето предложи модела с фракталната карта на всичкото - туй нещо евентуално може да ти помогне да рафинираш идеите си. И пича, дето я е писал обяснява чудесно, като ползва максимално пестеливо математика (един вид те въвежда човешки в идеите, а не предполага, че си завършил математика). Жалко, че и тукашните университетски преподаватели (поне тия, дето съм виждал) не са такива пичове :(

Тема Re: Сериозна тема! [re: the_bomb]  
Автор HellМодератор (слънце с носле)
Публикувано18.01.05 23:14

то медала има и друга страна... ако имаш готина работа и добра заплата и зарежеш всичко това дори и за година-две, за да ходиш по психодиспансери, комуни и т.н. заведения.

Какво става после, когато "те излекуват" ми е интересно.
Как наваксваш пропуснатите години, какво обясняваш по интервютата за странното прекъсване в трудовия си стаж и т.н. И откъде, аджеба, ще намериш парите за цялата тази галимация с лечението, ако не бачкаш?
Това при условие, че си с изключително силна воля и мотивация и финансовите затруднения, както и факта, че вече си аут от бранша си няма да те накарат да теглиш една майна на всичко и да се върнеш към старите навици.

Питам си... интересува ме тоя аспект на нещата, ама ме мързи да пускам отделна тема за това.

Тема Re: Сериозна тема!нови [re: Hell]  
Публикувано19.01.05 09:09

ами предполагам, че хората, които имат готина работа и добра заплата, трудно биха могли да ги задържат, докато са на хероин. и в един момент се налага или да напуснат готината работа, или да направят едно прекъсване и да се излекуват.
във всеки случай, здравето - и физическото, и психическото - е по-важно отколкото някакви си работа и мангизи и си струва човек дори да ги жертва, за да се изчисти.

пък за това какво ще обясняваш по интервютата: много е жалко, че спрямо бившите наркомани има такива предразсъдъци. ако аз бях работодател, не бих се поколебал да наема излекувал се наркозависим, стига другите му качества да ми харесват. и няма да се налага нищо да ме лъже и да крие от мен.

но това последното вече е проблем на цялото общество, а не на тези, които се лекуват.

Тема Re: Сериозна тема! [re: the_bomb]  
Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано19.01.05 13:19

Не мога да разбера откъде идва тази митологема (дори и у хора, иначе не страдащи от предразсъдъци), че хероинът е някаква рафинирана квинтесенция на вселенското зло...
Всъщност той си е дрога като всички останали и зависимият от хероин може да се справя със служебните си задължения не по-зле от зависимият от никотин, а дори и по-добре, защото не му се налага да прекъсва толкова често извършваните действия. (Но от друга страна честите и кратки почивки за по цигара са по-разтоварващи и дори водят до увеличаване на КПД в някои случаи.)

Проблемите на хероиноманите са в същината си социални и всъщност много хора (в глобален мащаб) употребяват хероин без да имат запуснатия вид на изпаднали типове от гетото. Да го кажем по друг начин - дневната доза хероин в България струва по-малко от вечеря в приличен ресторант и ако някой може да си позволи последното без да посяга на чужда собственост, но предпочита първото, не виждам причина да променя ритъма си на живот. Що се отнася до увеличаването на дозата - то също е поредната митология, виж например потребителите на опиати с медицинска цел, които никога не увеличават дозата над нужното за успокоение на болката; а си имат зависимост, няма спор.

А здравните проблеми, свързани с тази зависимост, са по-скоро резултат от самия начин на употреба, ниската хигиена, примесите в уличния хероин, непълноценното хранене, липсата на витамини (както се получава и при алкохолиците) и т.н., а не толкова от ефектите на самата дрога.

Ако бях работодател, не бих се поколебал да наема и употребяващ хероиноман, естествено ако положеният труд съответства на финансовите му нужди, което всъщност важи и за не-наркомана.
Естествено пипне ли стоката или оборота - изхвърча, но това в крайна сметка няма нищо общо с употребата и важи в еднаква степен и за неупотребяващия каквито и да е дроги работник.
Всъщност това ме навежда на една много интересна идея, така че благодаря за подсещането, поклон и наздраве!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.