Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:42 03.05.26 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "ДМТ. Молекулата на духа."нови  
Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано14.11.04 23:45

От няколко седмици по книжарници и сергии се наблюдава ново издание по любимата тема:
"ДМТ. Молекулата на духа." - автор Рик Страсман, издателство НСМ Медиа, цена 12 лв.

Авторът (

) е провел уникално изследване, в което (след като минава през всички кръгове на ада - FDA/NDCP/DEA/NIDA/NIH) дава на около 60 доброволци ДМТ. Венозно! В големи дози!! По няколко пъти на ден!!!

И... успява да разбере каква е връзката между епифизата, сънищата, раждането, смъртта, тибетската книга на мъртвите, елфите, паралелните вселени, отвличанията от извънземни и още, и още...

И така: кратка история на психеделичните изследвания, малко химия, малко анатомия и физиология, един лабиринт с хепиенд, една масонска ложа и един зен-будистки манастир, трип репорти от опитни юзъри, въпроси и отговори, откровения, коментари и анализи, добри трипове, лоши трипове, ентусиазъм и обезсърчаване, просветление и идеи за размисъл...

Любими цитати:

За да не пренебрегна нито един възможен проблем ... прочетох всеки текст, описващ подобни отрицателни взаимодействия.

За мен най-сериозният проблем е да потърсим приложение на психеделичните дроги за благото на хората, а не само за де покажем колко сме умни. Знанието как се стига до просветление, ... не е толкова важно, ако не се научим на мъдрост и състрадание. Иначе казано, биомедицинският модел с неговото "Да го разделим на части и да видим как работи" може и да противоречи на най-плодотворното приложение на психеделичните дроги.

Само не знам защо са ни спестили оригиналната корица - Алекс Грей, предполагам. () Поне има една негова скица на формулата на ДМТ.

Но за сметка на това - прекрасен превод на Владимир Зарков, каква приятна изненада!

... Можете да използвате МЕТА ЕЗИК...

Редактирано от -Gligi- на 15.11.04 00:06.

Тема Re: "ДМТ. Молекулата на духа."нови [re: -Gligi-]  
Автор the_bomb (mad scientist)
Публикувано15.11.04 10:25

чудесно!

ще си купя тази книга!

btw, наскоро излезе и една друга, пак за психеделичния опит, само че в момента съм забравил автор и заглавие.

от друга страна, мисля си, че една яка доза ДМТ ще ми отвори очите повече, отколкото всички книги на света по темата... искааам!

куче влачи рейс

Тема Re: "ДМТ. Молекулата на духа."нови [re: the_bomb]  
Авторивaн (Нерегистриран)
Публикувано15.11.04 14:00

Книжката малко куца от към научна гледна точка, но иначе е написана доста достоверно и увлекателно; заслужава си четенето ...

Тема Re: "ДМТ. Молекулата на духа."нови [re: the_bomb]  
Авторpurist (Нерегистриран)
Публикувано17.11.04 07:01

с тия работи шега не бива. Имал съм около 100мг 5-мео-ДМТ от около 8 месеца и още не съм пробвал над 2мг - просто не съм готов. За всичко си има време, а и тия работи не изфирясват. Най-вероятно ще го пробвам като стана на 30-40.

Тема Re: "ДМТ. Молекулата на духа."нови [re: purist]  
Автор the_bomb (mad scientist)
Публикувано17.11.04 09:57

знам, че с тия работи шега не бива, но все някога и отнякъде трябва да се почне, пък после човек сам си преценява доколко навътре е готов да стигне.

куче влачи рейс

Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано17.11.04 12:15

за 5-мео не знам, но за ДМТ-то са ми казвали, че не трае дълго ако не е в разтвор, предполагам става въпрос за free base в НПР...

Тема Re: "ДМТ. Молекулата на духа."нови [re: -Gligi-]  
Авторpurist (Нерегистриран)
Публикувано17.11.04 17:32

и двете се пушат или шмъркат - но шмъркането е нечовешко щото трае прекалено дълго. То не че времето има значение веднъж тресне ли те.

Мен ДПТ ме научи че времето няма значение. Дали ще го пробвам сега или след 20 години е абсолютно все тая. Имайки предвед че ДМТ е още по, а 5-мео-ДМТ е още-още-по, изобщо нямам намерение да избързвам.

Автор synaesthasia (psychonaut)
Публикувано17.11.04 19:26

не бих казал че 5-MeO-DMT e по по от N,N-DMT

Автор -Gligi- (свободен)
Публикувано18.11.04 00:05

не трае в смисъл че няма трайност; разлага се; окислява се или каквото там му става когато се съхранява във вид, удобен за употреба, наместо във разтвор (с антиоскидант примерно, но тук вече импровизирам)

Тема Re: "ДМТ. Молекулата на духа." [re: -Gligi-]  
Автор purist (тъпист)
Публикувано18.11.04 01:54

а виж сега за интересни работи почнахме да говорим.. я като разбираш от химия проучи моля те как точно трябва да се съхраняват тия работи щото аз дмт-то искам да си го имам поне още 10 години. За награда ще ти дам малко като се появя в бг (ако успея да го промъкна през границата, което не съм сигурен че ще стане де)

"The more you debug it, the more it bugs" - аз

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.