Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:16 12.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Нещо като консултация?нови  
Автор Бeзcъннa (далеч)
Публикувано18.11.03 15:05

Много моля за извинение, но не мога да изчета всички теми, а и линковете в заглавната. Питам само има ли препоръчителна храна за човек в абстиненция.

... изрязах слънчоглед в лицето си...

Тема Re: Нещо като консултация?нови [re: Бeзcъннa]  
Автор HellМодератор (слънце с носле)
Публикувано18.11.03 17:12

ще се зачета по-сериозно довечера, но това, което се сещам е - като за безнадеждно болните - всичко, което на човека му се прияде.
Идеята е, че ако изпита удоволствие от храната - това вече си е крачка напред :)
Храни, които регулират обмяната на веществата са за препоръчване, според мен.

Сериозен отговор по тази тема май лекар може да ти даде само, и то след уточняване на подробностите.
Пусни темата и в здравните клубове, ако вече не си го направила.

Тема Re: Нещо като консултация?нови [re: Hell]  
Автор Бeзcъннa (кихотица)
Публикувано19.11.03 18:45

Здравей. Няма теми да пускам, само исках да занеса нещо удачно за ядене. Вече се обадих където знам, че знаят. Поначало съм извън ситуацията, просто се притеснявах да не навредя с нещо неподходящо. Благодаря.

- - - -
Мърфи е късметлия. Марко Тотев - това е Класика!

Тема Re: Нещо като консултация?нови [re: Бeзcъннa]  
Автор 3ъл_Дyx (вестоносец)
Публикувано21.11.03 15:42

Ами...зависи от човека.Но как ще го накараш тоя човек да изяде храната,която му носиш...идея си нямам...

Тема Re: Нещо като консултация?нови [re: 3ъл_Дyx]  
Автор Galeon ( Zouave)
Публикувано24.11.03 12:46

Poveche sladki raboti , sokove shokoladi ei takiva neshta - biskviti -kakvo drugo a plodove - i tryabva da se piyat neprekasnato technosti a i zavisi kakva e abstinentsiyata - dali ya kara na studena ili na medikamentozno - abe obshto vzeto go otpishi ))

Merde !!! La Guard meurt mais elle ne se rend pas!! jamais!!

Тема А метадонът?нови [re: Hell]  
Публикувано26.11.03 11:16

Хел, какво е това? И щом "замества" по някакъв начин хероина, не се ли привиква също? Казаха ми, че има хора, които уж отказвайки се, с години си карат на метадон.

И още, обаче забравих името, ще трябва пак да питам. Ще ходи тоя човек в някаква комуна, обаче ми се препречка уточнението, че наблягали на християнската религия, пък аз като чуя религия, и си представям секта задължително, иначе каква връзка може да има, та да е нужно пък чак уточнение за религия, все едно мюсюлманин ако е момчето, няма да му помогнат! Уфф, ще питам как беше "организацията", нещо с четири букви, но ми се загуби, трябваше да си запиша май. Кажи за метадона, аз ще потърся за четене из нета, но не ми се занимава точно в момента, признавам си. Едната ми сестра ходи с тоя господин, чиста жалост, ако ме питаш, ноооо проблемът почва тежко лично да ме засяга.

- - - -

Тема Re: Нещо като консултация?нови [re: 3ъл_Дyx]  
Публикувано26.11.03 11:21

Абе ако не гледах да се държа настрана, щях да го накарам и още как. Ядял от време на време, та поне от глад май няма да умре.

- - - -

Тема Re: Нещо като консултация?нови [re: Galeon]  
Публикувано26.11.03 11:25

Аз съм МНОГО предубедена спрямо хора, които са пристрастени. Не че наистина с лека ръка бих отписала някого, но да се тъпчеш с отрова ми е толкова неестествено, че няма накъде. Храни се що-годе човекът. Благодаря за отговора.

- - - -

Тема гадост, ако питаш мен... [re: Бeзcъннa]  
Публикувано26.11.03 23:12

а ако питаш Галеон или пък един мой любим бивш колега - много успешно средство за лечение
Зависи от коя страна на барикадата си.

Сега фактите:
Метадона е синтетичен аналгетик, чиято формула наподобява тази на морфина, но е по-проста. Измислен е от немците по време на Втората световна, бтв... и още тогава техните медици са го отхвърлили като подходящо обезболяващо средство. Това би трябвало да е достатъчна червена лампичка :)
По-силен е от морфина, с по-нисък праг на сигурност, пребивава в организма по-дълго време от естествено получените си събратя (от 13 до 55 часа, докато за хероина и морфина е около 3 часа).
Продължителната употреба води до запек, жажда и напълняване и доколкото си спомням влияеше кофти на сексуалността. Към него също се създава зависимост. А... забравих за депресията, ама това май е най-малката болка.

Това са недостатъците, сега за предимствата: Добро болкоуспокояващо, приема се добре орално, въздействието му е почти 2 пъти по-дълго от това на морфина и херото. Почти не предизвиква сънливост (т.е. не пречи на работоспособността чак толкова). Не предизвиква еуфория и прекъсва абстиненцията от истинските опиати (за това се и използва като средство за терапия при хероинови наркомани). Със сигурност е по-безопасен от към вредни примеси от уличната дрога (логично).

Инфото ми за метадона е по памет, че съм си раздала пак литературата, но виж в сайта на

за повече и по-достоверна информация.
Ако проблемът наистина започва да става и твой - не е лошо да се снабдите със сестра ти с книгата на Юлиан Караджов - първата, в нея имаше за опиатите.

Колкото за комуните - почти всички наблягат я на религия, я на нещо такова. И това е съвсем логично - дрога се отказва само с по-силна дрога. А от религията по-силна... нали знаеш :)

Това накратко... ако хванеш тук някой от живите легенди за повече инфо... щото аз такова чудо не съм и мислила да опитвам. Четох и разпитвах на времето заради едно приятелче... пак на същия хал

Тема Re: Нещо като консултация? [re: Бeзcъннa]  
Публикувано26.11.03 23:33

ааа, идея нямаш колко неща са отрова на тоя свят :)
Номера е във вида отрова и в дозата.

За всякакво достоверно и от първа ръка инфо по темата можеш да разчиташ на Галеон. Когато благоволи да ни зарадва с присъствието си де

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.