Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:36 03.07.25 
Здравна
   >> За наркотиците
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос...  
Автор peacemaker (минаващ)
Публикувано01.03.02 20:32

Исакм да ви питам, как се извлича опиум от мак....някой ше ме светне ли....

Тема Re: Въпрос...нови [re: peacemaker]  
Автор screamBoy (затревен)
Публикувано01.03.02 22:00

Доколкото знам е в самия цвят, главичката, но преди да разцъфне. Стъблото, листата и корените са безполезни. Не съм много сигурен, но май се изстискваше като портокал или като лимон ... аве никак не съм сигурен. Сигурен съм че от едно растение се получава нищожно количество, но - капка по капка вир :)))
Друго ми се мотае че трябва да е бяла течност ... аве дано има кой да ти помогне както трябва :)))
Айде ~~~

<..

..>

Тема Ми опит за отговор :)нови [re: screamBoy]  
Автор Hell (az)
Публикувано01.03.02 23:25

Значи наистина номера е в главичката на мака, т.е в семенцата. Докато са още зелени се правят разрези на капсулката, в която се намират и тя изпуска капки бяла течност, която почернява на въздуха. Тази смола е суровия опиум, който след това трябва да се пречисти (имало различни начини - пресоване например, но било важно да се направи, иначе е тежък за приемане).

Само толкова си спомням... май за 1 кг опиум ти трябват около 2000 главички или нещо подобно като цифра.

Таковата... къде ще го сееш мака? :))))))))) Щото май и сорта има значение... климата не чак толкова :)))

www.wotgamebg.org

Тема Да.нови [re: Hell]  
Автор Koпpинa_И_XлopoфopмМодератор (амбивалентна)
Публикувано02.03.02 20:17

Ама да добавя, че няма да стане с тоя червения мак, дето го има навсякъде. Сънотворния (Papaver somniferum, така ли беше, Gucci?) е друго.

Тема Re: Да.нови [re: Koпpинa_И_Xлopoфopм]  
Публикувано02.03.02 23:56

да бе, и аз така знам...:) ама само ми беше интересно...щпто вчера гледах едни поляни със такъв специален в един филм,..и се чудех какво ли ще го правят..:)
е благодаря ви все пак:)

с поздравче:)

Тема Re: Да.нови [re: peacemaker]  
Публикувано03.03.02 06:23

некой шъ гу гази валяка ...

<..

..>

Тема Тцтцтц :)))))))))нови [re: peacemaker]  
Автор Hell (az)
Публикувано03.03.02 12:05

ние тука да си напрягаме мозъчните тъкани и да ти вадим рецепти с надеждата да намажем нещо от реколтата, а то какво излиза... човека филмчета гледал :))))))))))))))))))))))))))))))))

такова... майтап де

www.wotgamebg.org

Тема Re: Тцтцтцнови [re: Hell]  
Публикувано05.03.02 00:13

неве, идеята е че като е видял на филма полетата и като иде там и като се размаже и ... така де ...

<..

..>

Тема eeeeee makarenaнови [re: screamBoy]  
АвторGucci (Нерегистриран)
Публикувано05.03.02 17:44

da papaver somniferum e!!!

abe extrakta ne se pravi s nikakva presa(kakvato niakoi po-gore spomenaha)!zatova sum siguren!ima mnojestvo nachini da se izvleche osnovnia princip no zavisi kakvo iskash da pravish s nego!
koito pitashe da kaje za da mu kaja niakoi nachini,ama to ne stava ei taka rejesh bluskash i gultash!:))

shte triabva da si kupish niakolko himichni sustavki i shte si po-dobre

Тема Re: eeeeee makarenaнови [re: Gucci]  
Публикувано08.03.02 22:47

абе, жие сте готини хора..:)
нище сериозно..просто така си питам:)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.