Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:17 13.11.25 
Музикални
   >> The Doors
*Кратък преглед

Тема Какво е взимал Джим?нови Отговор на мнението
Авторstranger (Нерегистриран)
Публикувано23.03.08 13:40

Вярно, че е взимал всичко, но ми е интересно какво точно му е било любимо и донякъде е повлияло на творчеството му? Това е може би е леко субективен въпрос защото трябва да попитам и за Рей, Роби, Джон, но за всеки си е инвидуално.

Тема Re: Какво е взимал Джим?нови [re: stranger] Отговор на мнението
Авторmodjo (Нерегистриран)
Публикувано24.03.08 19:23

LSD

Тема Халюциногени [re: stranger] Отговор на мнението
Автор Бoko ()
Публикувано15.07.08 12:27

LSD и мескалин. Познава се по музиката. По тяхно време това е било на мода, както и четенето на "Дверите на възприятието" от Олдъс Хъксли, експериментите на Тимъти Лиъри в университета и по-късно в Милбрук. Трупата "Мери Пранкстърс" начело с Кен Киси също здравата са разпространили ЛСД-то като начин за получване на просветление. Самият Кен Киси пише "Полет над кукувиче гнездо" след участието си в експеримент с ЛСД в една клиника (всичко е организрано от ЦРУ май) и от няколкодневния му престой там му идва идеята за книгата.
За халюциногени става дума и във филма ако може да се приеме за някакъв сигурен източник.
Възможно Джим Морисън да е взимал и салвия, но не съм сигурен.

Тема Re: Халюциногенинови [re: Бoko] Отговор на мнението
Авторnd (Нерегистриран)
Публикувано21.08.08 12:00

вземал е пейот :) хапвал си е от прослувутите пъпчици на кактуса :) който е чел Кастанеда ще разбере за какво говоря :)

Тема Re: Халюциногенинови [re: nd] Отговор на мнението
АвторLizard King (Нерегистриран)
Публикувано02.09.08 21:02

Именно пейот. (Чели сме Кастанеда...) Но и всичко друго е пробвал Морисън. От трева през кока до всевъзможни халюциногени (предимно LSD).

Тема Re: Какво е взимал Джим?нови [re: stranger] Отговор на мнението
Автор Bezbojnika (/( . )( . )\)
Публикувано24.11.08 18:13

Основно е наблягал на пиенето

Тема Re: Какво е взимал Джим?нови [re: Bezbojnika] Отговор на мнението
Автор JohnnyLover (rotten future.)
Публикувано29.03.09 17:28

И по мое сведение пейот и ЛСД, поне в книгата така пише

Аз съм твойта муха

Тема Re: Какво е взимал Джим?нови [re: JohnnyLover] Отговор на мнението
АвторLizard King (Нерегистриран)
Публикувано05.04.09 09:21

А всъщност няма особено значение какво е друсал, важни са резултатите - музиката, поезията, трснните филмчета на Джимбо и всичко останало.

Да, наистина явно предимно е пиел, най-вече към края си, но това донякъде вероятно е и заради опита му за промяна на имиджа - поет с огромна брада, не луд младеж с кожен панталон...

Тема Тъй, акохоланови [re: Lizard King] Отговор на мнението
Автор Бoko ()
Публикувано09.04.09 11:54

Алкохола не води до нищо добро. Ще зачекна една тема. Доста хора, които се изживяват като някакви творци у нас, си мислят, че като къркат безобразно и пушат още по-безобразно, някак си ще получат гениалността на Джимбо, Гоген или Франц Кафка. Джимбо си и е бил интелигентен тип, имал е дарба. Нямаш ли дарба и интелигентност, акохола и разните дроги ще ти влошат положението. Ако нямаш вдъхновение, постиженията на фармацията няма да ти помогнат.
През 60-те не са вземали халюциногените с оглед да си правят купон, идеята е била да потръсят познание за себе си и отваряне на съзнанието. Пак ще ви кажа, че ако поне малко не си предразположен към това, то колкото мескалин или ЛСД да вземаш, няма да ти се отвори съзнанието. Джимбо е бил в университет, четял е много книги, мислил е, писал и експериментирал. Мисля, че е имал и богат вътрешен свят, силни преживявания...
Как да е, нямам нищо против хората да приемат някакви вещества, дори според мен всичко трябва да е легално и да се продава в аптеките или да се отглежда в къщи. Идеята ми е, че човек трябва да има някаква по-голяма цел, дали ще е самопознание или отваряне на съзнанието, няма значение.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.