|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Саморъчно
|
|
Автор |
moge () |
Публикувано | 20.09.99 15:57 |
|
Обичам да се барникам в двигатели (ДВГ). В момента си правя един мотоблок с двигател от ЯВА-175. Ако някой има идеи или въпроси в тази област, нека се обади.
| |
Тема
|
Саморъчно
[re: moge]
|
|
Автор |
floyd () |
Публикувано | 13.11.99 22:00 |
|
здрасти
ами помисли по проблема с охлаждането стхото не е малък.Аз имам такъв с двигател на "Ковровец" 175 направих го с въздусхно охлаждане и пак загрява много.
Дано успееш
| |
Тема
|
Саморъчно
[re: floyd]
|
|
Автор |
moge () |
Публикувано | 18.11.99 16:38 |
|
ами и моето охлаждане е въздушно, но проблеми няма никакви.
Вземам движението директно от коляновия вал и чрез ремък го предавам на трилопатна турбина с диаметър 200 мм. При мен обаче се поевява един друг проблем - не можах да намеря по големи запчатки за да намаля предавателното отношение и мотоблока се движи много бързо по време на оран.
| |
Тема
|
за мотоблоковете и орането
|
|
Автор |
фермер () |
Публикувано | 04.12.99 23:10 |
|
А бре хора кога ще пораснете. от тия мотоблокове фаида няма. за теглене на еднокорпусен плуг трябват поне 15 коня и добро сцепление.т.е.съответната маса по практично е да си направиш тронспортно средствоили мотофреза тя ти спестява достатъчно труд.
Между другото аз съм си земеделец и горе казаното е подкрепено с
опит.ЗА ОРАН ПОД 25см НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ
| |
Тема
|
за мотоблоковете и орането
[re: фермер]
|
|
Автор |
moge () |
Публикувано | 13.01.00 16:47 |
|
човеко, до някъде съм съгласен с теб, но до толкова, че найстина съществуват ( при оран ) проблеми по отношение на сцеплението. Но този въпрос се решава лесно ( виж, ако имаш възможност, железните колела на мотоблоковете на Husgvarna). А по - отношение на теглитлната сила ( да не даваме примера с дядо и магарето) нещата не стоят така, освен при положение, че искаш да изореш 10 и повече дка. при дълбочина на оранта 35 и нагоре. Е тогава няма да стане, най - малкото защото ти първи ще се скапиш :)))))))))) (от опит знам). А и това нещо което правя ( по точно вече го направих, и изпробвах, и върви отлично) е за личното стопанство (размер около 4 дка на куп), а и работи като много добра февза - просто му сменям колелата с чапи. Въпроса е друг - удоволствието да го направиш, а не по малко, парите (за справка: - виж цената на мотоблоковете/фрези в магазинната мрежа. Под 1000 лв. няма) и физическия труд които си спестих.
Чао, не се пъни а се радвай.
| |
|
приятелю, а какво е станало с явата, която си попилял, исках да кажа преработил? трябва ми едно-друго, а работя на село и мога да ти подаря някое нещо от ранчото.
| |
|
Kakwo ти трябва - казвай.
А иначе, не съм попилявал нищо. Просто така се случи работата. И аз съжалявам че не я въстанових като мотор, но когато започнах да човъркам бях около осми клас (а бе лапешка работа), но съм запазил доста части от нея.
| |
Тема
|
поправям си мотора
|
|
Автор |
ради () |
Публикувано | 17.02.00 22:23 |
|
моторът ми е в зимен ремонт и за да го доремонтирам ми трябва предпазител за веригата. трябва да видя какъв имаш и дали ще стане да го ползвам.
пиши от къде си, че да видим как ще стане това нещо-аз съм от варна.
и аз като разхвърлям нещо, не му запилявам частите. не се знае кога ще потрябва нещо. а ако искаш и ако ще ти е от полза, мога да ти препоръчам места за части и двигатели и прочие необходимости за възстановяване на мотор като твоя.
между другото, да имаш млад конструктор 6/87 г.?
хайде виж за предпазител, а лятото ще ти покажа мотора, масторе.
| |
Тема
|
поправям си мотора
[re: ради]
|
|
Автор |
moge () |
Публикувано | 28.02.00 16:59 |
|
и аз съм във Варна
а предпазител за верига имам, ламаринен, оргинален от
ЯВА - 175 (защото до колкото еазбирам имаш май някаква такава машина)
кажи за какъв мотор ти трябва, защото имам по нещо (части) от почти всичко което се произвеждаше в соц. държавите
| |
Тема
|
за ява 250 - от ради
|
|
Автор |
radi () |
Публикувано | 29.02.00 11:24 |
|
майсторе Може, имам ява 250. това, което имаш, май ми върши работа. телефона ми е 463 763. обади се или прати някакви координати по e-mail-а ми (radi@dir.bg). казвам се Ради и в къщи всички са наясно какво-що става с мотора - на който и да попаднеш, казвай каквото има.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|