Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:15 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Подвижен душнови  
Автор HA-KOЙ-MУ-ПУKA™ (Жега)
Публикувано10.09.13 09:44

Първо да ви призная, че съм абсолютно бос и гол по темата, затова Моля ви за помощ относно следното:
В банята имам от старите, неподвижни душове-тръби; смесителите-също стари. Искам да си сложа подвижен душ. Лесно е да го купя измежду хилядите варианти на пазара, въпросът ми е обаче за монтажа. Как да го монтирам, и въобще ще мога ли – или трябва целия смесител да сменя? Не знам дали съм ясен, ако трябва и снимков материал ще приложа.

Благодаря ви предварително!

Тема Re: Подвижен душнови [re: HA-KOЙ-MУ-ПУKA™]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано10.09.13 19:41

Демонтираш търбата и на нейно място монтираш маркуча на слушалката. Но си мисля, че е редно да платиш на някого

Автор zvetarkata (минаващ)
Публикувано10.09.13 21:39

Не е много ясен въпроса.
Искаш да махнеш неподвижния душ,или да добавиш подвижен?
Ако махаш стария душ ти трябва преходник.
Ако искаш да добавиш,трябва да имаш отдолу чучур и превключвател и пак преходник.
Ако батерията е само с тръба нагоре-няма да стане без смяна на цялата батерия.
Ако пък наличната ти батерия е много стар модел няма да минеш без помощ от специалист.

Автор Pioneer® ()
Публикувано11.09.13 01:16

Ако качиш една снимка на сегашния смесител, ще е по-лесно да ти бъде обяснено.
Иначе са ти написали вече - сваляш тръбата на стария душ. Тя обикновено е закрепена в долния си край към смесителя с фасонна гайка и уплътнение вътре. Ако е ползван дълго време душът, свързващата гайка е спечена от варовика и ще трябва да напънеш с тръбен ключ за да я отвиеш. След като развиеш гайката нацяло, изхлузваш я нагоре по тръбата на душа и пак в посока нагоре отделяш тръбата от смесителя. Вероятно горе тръбата е захваната с конзола, но тя няма да пречи да приплъзнеш нагоре душа. Пък ако пречи - сваляш конзолата. Тя обикновено е захваната с два винта към стената. След като си свалил душа заедно с тръбата и гайката, сваляш гайката (нагоре, към питата на душа, като сваляш и питата за да излезе гайката).
И с тази гайка отиваш в магазина. Това ще ориентира теб и продавача каква резба е на смесителя и какъв подвижен душ ще стане без доработки. Трябва да съобразиш дължината на маркуча на новия душ. Това в случай, че сложиш нова стойка за душа на мястото на старата горна конзола. Така ще можеш да закачаш "слушалката" и да ползваш и като неподвижен душ. Откачаш - подвижен душ.
Ако пък ти е по джоба, препоръчвам ти керамичен смесител:

Повечето модели са окомплектовани и с подвижен душ, стойки и всичко останало. Забравяш за дълго за проблеми с уплътнения, течове и т.н. Ако вземеш нещо наистина качествено, забравяш за проблеми завинаги.
Но при този вариант е желателно да ти го монтира майстор или някой, който знае как да го направи.

Тема именно!нови [re: ha!]  
Публикувано11.09.13 09:17

Не се скръндя да платя, въпросът ми обаче е - при избора на душ хубаво ли е с мен да има водопроводчик, респ. човек който разбира, за да не се окаже, че....който плаща зле плаща 2 пъти

Тема Re: Подвижен душнови [re: zvetarkata]  
Публикувано11.09.13 09:18

Привет!
Искам да махна стационарния, стар душ, и да сложа нов, подвижен.... без да махам смесителя (ако е възможно). Батерията е само с тръба нагоре...

Тема Re: Подвижен душ [re: Pioneer®]  
Публикувано11.09.13 09:18

Благодаря! Наистина довечера ще взема да кача една снимка.

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано11.09.13 16:25

Батерията е само с тръба нагоре. Без чучур?

Автор Timo (собствен ник )
Публикувано11.09.13 20:12

Да, качи снимка!
Ако съм те разбрал правилно, номера става но ти трябва преход задължително.Преди година две направих това но за преход ползвах от кранчетата за радиаторите и стана като оригинална окомплектовка.

Успехът се гради на знания и собствена религия!

Тема Re: Подвижен душнови [re: ha!]  
Публикувано11.09.13 20:28

ъмм, с чучур, да, и отгоре тръба-душ, демек, неподвижен

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.