Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:30 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема раздвижване на тротоарен краннови  
Автор sten1234 (непознат )
Публикувано10.08.12 10:32

Опитвам се да стегна една селска наследствена къща. Спирателния кран пред водомера не затваря добре и се опасявам, че през зимата, когато къщата не е обитаема може да стане беля. За да го оправя трябваше да спра водата от тротоарния кран, но той не е затварян от около 50 години и не мърда. Тръбата (около 70 см) в която е стеблото на крана завършващо с квадрат беше пълна с пръст и боклуци. Изчистих я, налях нафта и масло в нея и така стоя около месец, но крана не помръдва. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил моля да сподели опит. Ще съм благодарен за всички добри съвети.

Тема Re: раздвижване на тротоарен краннови [re: sten1234]  
Автор batDancho (самият той)
Публикувано10.08.12 13:22

Въобще не се мъчи да го раздвижваш.
Всичко преди водомера е собственост на ВИК и то е задължено да го поддържа. Обади се на ВИК да си оправят проблема. Ако самостоятелно се опиташ да оправиш нещата, може да имаш ядове с тях при евентуална авария по време на опитите си за раздвижване.

Подготви си и два нови крана, които да смениш в шахтата.

Съвет - след водомера си сложи кранче с канелка, за да можеш да източваш водата от тръбите. Като зазимяваш къщата, развиваш всички кранове и канелката и водата изтича. Подобна схема може да приложиш и за бойлера, ако имаш. Аз на моята вила така съм решил проблема.

Редактирано от batDancho на 10.08.12 13:32.

Тема Re: раздвижване на тротоарен кран [re: sten1234]  
Автор rapraмeл ()
Публикувано13.10.12 15:03

Имах подобен проблем, реших го сменяйки крана без да спирам водата.Трябва да си готов със всичко вкл. и сухи дрехи.Махаш водомера след това махаш крана и водата потича много сериозно навиваш калчища и взимаш приготвения кран монтираш го ОТВОРЕН за да не ти пречи налягането, след пръвите няколко оборота може да затвориш крана и си го навиваш.Може да приготвиш и помпа ако не се справиш бързо да отводниш шахтата.Тая операция я правих 2пъти пъвият път с помпа вторият път вече бях бърз и не ми потрябва.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.