|
Тема
|
Превозване на фризер
|
|
Автор |
batDancho (самият той) |
Публикувано | 30.11.11 15:35 |
|
Купих си фризер за вилата. Ракла. Обаче прав не се събира отзад в джипа, но ако го сложа да легне по гръб, ще се събере. Дали ще му навреди, ако го транспортирам така ?
Пътят е около 30 километра - половин час.
| |
Тема
|
Re: Превозване на фризер
[re: batDancho]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 30.11.11 16:19 |
|
Вероятно ДА!
Има тънкости при превоз на фризери и хладилници.Трябва да се возят в изправено положение.Има капилярни тръби и ако попадне масло в тях се запушват.по малко от минута е достатъччна да стане белята.Не рискувай.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 03.12.11 12:43 |
|
Пренесе ли го??
Няма проблем да го легнеш (ако не бива, то си го пише изрично в документите му). Задължително го пускаш чак 24 часа след последно местене
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
koza42 (новак) |
Публикувано | 11.12.11 18:39 |
|
предполагам че вече си го напълнил,но щом е ракла той задължителоно си стои легнал и така се транспортира
| |
Тема
|
[re: koza42]
|
|
Автор |
batDancho (самият той) |
Публикувано | 12.12.11 09:45 |
|
Не съм го напълнил още, ама един глиган обикаля около вилата и имам мерак да му отворя капака да скочи вътре .
Засега отложих преместването, напролет ще търся ремарке и ще го превозвам прав, реших да не правя експерименти, защото най-вероятно ще са с фатален край /за фризера /
| |
Тема
|
[re: koza42]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 12.12.11 13:27 |
|
Да бе, ама може да легне на тъй, може на инак
Бат Данчо, първо да се почерпите с ветеринаря, после ми пиши да намина да видя камината, че ми е мерак от години ;-)))
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
batDancho (самият той) |
Публикувано | 13.12.11 08:50 |
|
Ама то си има технология
Първо запалвам пещта, дето толкова много ме оплюваха в този клуб, че няма да мога да си я направя сам, после, като светне хубаво, слагам го вътре да поседи два-три часа, след това на масата и каквото остане / ако остане / във фризера. След три часа в пещта всички видове трихинелози са годни за консумация.
Не че не го проверява ветеринаря всеки път, де.
ПП Ама и те ветеринарите се увълчиха на последък - искат задния бут, малко вратни пържоли и едната рибица за проверка
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 13.12.11 16:16 |
|
Тогаз друга стратегия :-) Викни ме заедно с ветеринаря ;-)
| |
|
|
|
|