Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:43 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Стабилизатор на напрежениенови  
Автор stivox (непознат )
Публикувано03.11.11 17:16

Имам проблем с напрежението на ел.мрежата на вилата. В почивни дни, когато повече хора са там, напрежението пада до 150 V и вече ми изгоря един хладилник, помпата не ще да вади вода от сондата а лампите светят едва-едва. Някой да може да ми предложи схема на стабилизатор, който може да захранва поне хладилника и помпата-тя е 650 W, а хладилника е Мраз 250, не знам каква му е мощността, но едва ли е повече от колкото на помпата.

Тема Re: Стабилизатор на напрежениенови [re: stivox]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано03.11.11 17:30

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор mitaka.19 ()
Публикувано03.11.11 19:06

Виж

...по-надолу в "Стабилизатор за променлив ток"

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано03.11.11 21:40

150 волта са прекалено малко за стабилизиране, ако имаш 170 става...
Всичко става с пари, няма какво да се лъжем:

Първо си изясни каква е мощността, какво точно ще включваш (като мощност), после го напиши тук... и тогава може да ти се отговори какво точно ти трябва да не вземеш нещо което е евтино ама не върши работа.

Ако искаш може да минеш и през Бриколаж и Практикер, продават същите простотии... само дето са на лъскави лавици и със хубави цени. Ако започнеш да го "правиш сам" ще ти излезе в пъти в повече. Просто ти давам най-ниските оферти за момента. Имат си и кофти черти ама... първи кажи какво искаш

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Стабилизатор на напрежениенови [re: Диaн]  
Автор mitaka.19 ()
Публикувано03.11.11 23:16

Схемата,която я давам в предния си пост е произвеждано устройство в БГ...мисля,че беше в Монтана...ако не се лъжа..и това устройство го имаше на пазара на много прилична цена...някъде около 40 лв.Познавам човек,който с такъв стабилизатор гледа телевизия на вилата си и също е включил хладилник към него....без стабилизатора иначе не тръгва нищо.Чува се едно щракане от релетата,защото мрежовото напрежение в този район много "играе" явно,но го ползва от доста време с успех.
Това е за евтиния вариант....друго.....

Тема Re: Стабилизатор на напрежениенови [re: mitaka.19]  
Автор Timo ()
Публикувано03.11.11 23:46

И по-евтино може

Принципът е един и същ.

Тема Re: Стабилизатор на напрежениенови [re: Timo]  
Автор mitaka.19 ()
Публикувано04.11.11 00:10

Не е един и същ...ама карай..

Редактирано от mitaka.19 на 04.11.11 00:12.

Тема Re: Стабилизатор на напрежениенови [re: Timo]  
Автор expert /ne vinagi / (член)
Публикувано04.11.11 00:11

И къде е гаранцията, че напрежението няма да пада и доста под 150 V ?
В местното Енерго знаят ли за проблема ?
Иначе за хладилник имаш решение - намираш един стар Мраз 80 или подобен с нагревател, а не с компресор и няма да му дреме фатално колко е напрежението - е, ще изстудява по-слабо.

Тема Re: Стабилизатор на напрежение [re: expert /ne vinagi /]  
Автор mitaka.19 ()
Публикувано04.11.11 00:14

Е...че има ли още от тях...Мраз80....щото за нагревателя... за него съм насреща

Редактирано от mitaka.19 на 04.11.11 00:22.

Тема Re: Мраз 80 [re: mitaka.19]  
Автор expert /ne vinagi / (член)
Публикувано04.11.11 00:27

Ми има ! На мойто ранчо съм с такъв- на практика са вечни, гние им само ламарината. То имаше май и Мраз 90, Мраз 110 - все с нагреватели. При отказ-обръщане за 2 ч. надолу с главата и проработваха

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.