|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
имитатор на присъствие
|
|
| Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
| Публикувано | 11.07.11 17:31 |
|
|
През летния сезон много хора са отпуска и това е златно време за крадците.
С един обикновен домакински програмируем таймер включвам няколко лампи в различни часове на денонощието,така,че да се имитира присъствие в апартамента.За целта осветлението трябва да е на отделен кръг.Подавам чрез таймера фаза от кръга за контакти на фазовия проводник на кръга за осветление,като при това ключовете на няколко лампи са включени,а предпазителя на кръга за осветление е изключен.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Тема
|
Re: имитатор на присъствие
[re: Xoлдън]
|
|
| Автор |
Silverado (HIмана) |
| Публикувано | 11.07.11 17:44 |
|
|
миналото лято ме обраха. И нямаше как да сработи твоето предложение, понеже беше посред бял ден. Полицаите откриха следа от ухо на вратата - звъннали са и са слушали дали шава някой вътре. Някакъв дългуч е бил.
Та, да те допълня, де. Някакво устройство с лай на куче или пък издаващо някакъв друг битов шум, знам ли.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
V-6O (К.К.) |
| Публикувано | 12.07.11 09:55 |
|
|
Сложи си на вратата табела с надпис:
инж. Иван Иванов
Консултант по
охранителни системи
видеонаблюдение
антитероризъм
...................
....бе нещо в тоя смисъл и като го допълниш с някакъв датчик присъствие пред вратата със звукова или светлинна сигнализация много от мераклиите бая ще се замислят дали да влязат.
| |
|
|
|
Като за парите си тези таймери са добро решение за някакво начално ниво на защита - 20 лв.
Някои модели от тях, обаче, са много чувствителни към смущения при комутация на индуктивни товари - напр. дросел на луминесцент и при всяко превключване настройките се променят произволно. Отдавна ми се е налагало, но по спомен кондензатор 10 nF/300 V паралелно на контакта на изходното реле оправяше нещата.
| |
|
|
|
Естествено съм взел и др.мерки.Решетки на прозорците,патрон на входната врата защитен от разпробиване и др.
Естествено за професионалисти това не е проблем.Патроните се цепят с течен азот.
Но професионалистите ходят там,където има голяма плячка.А при мен освен компа няма какво да вземат.А той е портативен и като пътувам е с мен.
| |
|
|
|
цъкни
| |
|
Тема
|
[re: mitaka.19]
|
|
| Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
| Публикувано | 13.07.11 10:55 |
|
|
Защо да се занимавам като има готови програмируеми таймери за по 15 лв.
На млади години кати нямаше нищо по магазините съм правил доста електронни прибори.Но сега при тия ниски цени е безсмислено.
Вече и телевизионните техници останаха без хляб.Всичко се прави с висока надеждност.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Диaн (uguoT) |
| Публикувано | 13.07.11 12:01 |
|
|
Преди време го видях на едно място - касата разпробита отгоре и поставен подходящо засенчен пир-датчик (само датчика) мисля че беше нещо такова:
А вътре беше закачена електрониката на някаква детска играчка куче когато наближиш и минеш на 50 см от вратата и влезеш в обсега на датчика и това включваше играчката а има ли куче... значи има и стопанин.
Е, всичко това е в рамките на "да стреснем случайния аматьор" защото ако те е набелязал някой - ще сложи "капан" да провери кога си си у дома.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
|
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
| Автор |
npubem (:-) |
| Публикувано | 13.07.11 12:34 |
|
|
Когато отсъстваме от къщи - оставям кучето (да лае)
и тъщата (да плаши) - може и обратно.
Схемата работи с два недостатъка:
- намирам хладилника празен като се върна;
- имам проблеми с връщането на тъщата у тях.
Опит е името, с което хората наричат грешките си. О.Уайлд
| |
|
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
| Автор |
Orcad (регистриран) |
| Публикувано | 13.07.11 14:38 |
|
|
даа...
абсолютно решение с ПИР датчика и детската играчка
има такива играчки,
ама и малко да се поусили с усилвателче
съвсем се е утепало
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|