Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:02 26.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема нови кухненски мебелинови  
Автор rapraмeл ()
Публикувано08.06.11 20:44

Трябва да правя ремонт на кухнята.Обаче не искам мебелите да са от талашитени плоскости.Преди месец на съседите им протече водопровода и новите им мебелите са почти за боклука, талашита се разду.Чудя се дали е добра идея вътрешните части на мебелите (без вратите) да се изработят от водоустойчив шперплат.Как мислите подходящ ли е кофражния шперплат за тия цели.Какъва е разликата м-у водоустоичив и хидрофобен.

Тема Re: нови кухненски мебелинови [re: rapraмeл]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано09.06.11 11:49

Едно и също ознаава,но на различни езици.Водоустойчив е на български,а хидрофобен е с английски произход.хидро=вода,фобос=непоносимост.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано09.06.11 12:12

Не е добра идея. По другия въпрос вече са ти отговорили

Автор rapraмeл ()
Публикувано09.06.11 15:04

Благодаря за отговора Xoлдън и аз така мислех но понеже го пишат и по двата начина реших да няма някаква разлика.
Към Ха защо не е добра идея, и кое е добрата идея ако се случи изтичане на вода в кухнята.Водоустоичиви талашитени плоскости не знам да има.Дървените мебели също не са добра идея лака бързо се поврежда от честото пипане с мокри ръце и бърсане с влажни кърпи(от личен опит).
Чета и гледам из нета малко са такива мебели има много модерни и екстравагантни но няма масови тези дето ги има са предимно "направи си сам".Гледам и се чудя, не бързам до зимата трябва да съм готов.

Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано09.06.11 18:36

Идеята е добра.Стига да намериш количества и добър майстор,понеже трябва да се фурнирова за дизайн.Ако си от София ти препоръчвам добра фирма.Правил съм големи поръчки служебно.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор shotik (локодог)
Публикувано09.06.11 21:22

Кофражния шперплат е скъп/70-80 лв за плоскост 2440 Х 1220 мм/,дебел 27 мм и е тежък за мебели,ще е грозно.Обкова/панти сглобки и др / се правят за ПДЧ 18 - 20 мм дебели и може би ще има проблем .

Тема Re: нови кухненски мебелинови [re: shotik]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано09.06.11 22:08

Прав си, със сигурност ще има проблем с напасването на обкова...

Но съвсем няма да е грозно, защото всичко от водоустойчивия шперплат ще бъде скрито в конрукцията, а видими ще бъдат единствено вратичките, които и през ум да не му минава да бъдат от същия материал. Пък и вратички лесно се сменят, а точно те дават красотата на шкафчетата.
Лично аз не бих направил кухненските си шкафчета по този начин, презастраховайки се за евентуални случайности.
Много по-добре да си направи една застраховка от 1 лв. на месец за евентуални случки с мебелите му изобщо, застрахователните компании под дърво и камък търсят такива благодатни клиенти...
За мене такава идея е все едно да се си облицоваш къщата със метални плочки с презумпцията, че все някога в обозримото бъдеще до 100 години може да трясне светкавица...
Освен това фурнированите талашитни плоскости трябва да киснат часове, за да станат на нищо, само от едното намокряне и изсъхване едва ли ще им стане нещо.
Поне аз така мисля на базата на личния си опит.

Тема Re: нови кухненски мебели [re: rapraмeл]  
Автор V.Grig ()
Публикувано10.06.11 03:53

1. Виждал ли си кофражен шперплат след като е бил понарязан и оставен за 6 месеца на открито, колко приятно цъфва по срезовете? При това се предполага, че седейки на открито би трябвало да съхне ...

2. Качествените мебели не се правят от талашит а от МДФ, макар че не поръчаш ли изрично, конструкцията на шкафовете да ти се произведе от МДФ със сигурност фирмата производител ще оптимизира разходите и ще ползва ПДЧ. Идеята ми беше, че МДФ-а като че ли се раздува по-малко при намокряне.

3. В къщи имам кухненски шкаф от ПДЧ направен преди десетилетия. Не знам какво разбираш под "влажен парцал" но със сигурност мога да заявя, че шкафчето е мокрено значително повече отколкото влага побира парцал и не се е надул. АКо се подготвяш за наводнение продължаващо седмици ... мисля мога да ти препоръчам 1-2 италиански марки за кухненска мебел произвеждащи и само от неръждавейка. ИНОКС кухня има страхотен вид и страхотна цена. Но поне ще е трайна почти във вечността.

4. Защо реши, че дървото не е добро решение? Ползвай добър лак. Като си лакираш паркета, пада ли му покритието от влага?

Тема Re: нови кухненски мебелинови [re: shotik]  
Автор rapraмeл ()
Публикувано10.06.11 08:31

"Кофражния шперплат е скъп/70-80 лв за плоскост 2440 Х 1220 мм/,дебел 27 мм и е тежък за мебели,ще е грозно.Обкова/панти сглобки и др / се правят за ПДЧ 18 - 20 мм дебели и може би ще има проблем ."

Не са такива цените, един лист е около 40 - 45 лв а дебелините са различни има 20, 21 мм.
само за инфо.

Тема Re: нови кухненски мебелинови [re: Sapiens]  
Автор бaбa 3aйka ((бившия Заек))
Публикувано10.06.11 09:21

Сори майка , че се намесвам , ама вече взе да ми става весело . Аз съм родена да живея в апартамент , но да плувам в някой океан . За 25 години семеен стаж съм наводнявала апартамента хиляди пъти , е може и повече . Докато бяхме в гарсониерата винаги си създавах проблеми с пералнята и на всяко пране наводнявах кухнята. Обирам водата , подсушавам и толкоз . Със шкафовете по пода не съм имала никакви проблеми . Това са цели 4 години . Сега в този апартамент на всяко къпане наводнявам антрето , а там гардероба е дървен и точно до вратата на банята- близо 21 години. Ми нищо му няма .
То и от легирана стомана да направите шкафове пак няма да сте доволни като ви гледам .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.