|
Тема
|
скърцащ стол
|
|
Автор |
landing () |
Публикувано | 03.06.11 09:20 |
|
Здравейте, от няколко дни въртящият ми стол на работа скърца неприятно. Някой има ли идея дали мога да го смажа, без да разглобявам? Имам предчувствие, че няма да се справя с разглобяването му. Пробвах да го обърна и да накапя масло, там където влиза крака, но има едни пластмасови неща, които пречат. Дано някой е имал такъв проблем, благодаря.
| |
Тема
|
Re: скърцащ стол
[re: landing]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 03.06.11 09:36 |
|
И с масло ще скърца - тънко е, стича се и за нула време го няма. По принцип се смазва със сапун. А дали ще успееш да сложиш смазката, си зависи от модела стол. Имах всякакви...
Аз като имам работа не чувам скърцането, като нямам работа, търся какво да разглобя.
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
landing () |
Публикувано | 03.06.11 10:05 |
|
Не знам дали е тънко, но нямам нищо против да го смазвам и на две седмици, примерно. Просто подозирам, че не съм нацелила мястото, което трябва да смажа, защото продължава да скърца. Всичко е скрито и май трябва да се отдели крака от стола, за да има видимост отгоре. Проблема е, че е закрепен с някакви неща, които нито са гайки, нито болтове, едни такива с издълбани дупки, в които се пъха нещо, с което се развива и което аз не притежавам. А за сапуна зная, смазвам редовно пантите с веро. Днес помъкнах от вкъщи някакво масло, което мирише ужасно, дори след измиване на ръцете, омазала съм всичко с него и няма резултат, вече леко откачам. Баси, две години го имам тоя стол и се разскърца точно когато мъжа ми замина, ква съм късметлийка! Обичам Мърфи и законите му!!
| |
Тема
|
[re: landing]
|
|
Автор |
ha! (дрисльо) |
Публикувано | 03.06.11 14:54 |
|
Не закачай мърфи, много ми е близък.
Снимай го тоя стол..
Ако 2 години експлоатация и чак сега се разскърцва, значи не е проблем във смазване, а нещо му се е изтрило/счупило и ще купуваш нов.Редактирано от ha! на 03.06.11 15:13.
| |
|
стола се смазва с густо масло, за да има по прудулжителен ефект. Смазването се прави като се вдигне нагоре палмасовите декоративни предпазители и там където влиза оста(лъскава) в делбелата чатс. Слага се обулно масло, след което човек започва да ся да и става пак аче пружината на стора да се нарага( дализа надоли и нагоре) тази процедура се прави едновременно с въртене. След 10 секунди стола е смазан.
| |
|
Ти го изкара това 1/2 *бане бе.....
| |
|
Моето мнение е ,че точно тези неща с дупки,това са болтове с вътрешни шестогранни стени или "еврейска звезда"са се разхлабили и затова скърца.Намери от познат ,занимаващ се с монтьорство подходящия размер и форма на ключ с който да ги стегнеш или друг да ги стегне и може би ще спре скърцането.
| |
|
Здравейте, аз без да искам съм последвала съвета ти. Нещо подобно на това цветно описано упражнение направих и се справих май. Сега е добре. Ама и ти си направил едно описание...
Благодаря на всички! Хубав ден!
| |
|
|
|
|