Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:36 19.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема скърцащ столнови  
Автор landing ()
Публикувано03.06.11 09:20

Здравейте, от няколко дни въртящият ми стол на работа скърца неприятно. Някой има ли идея дали мога да го смажа, без да разглобявам? Имам предчувствие, че няма да се справя с разглобяването му. Пробвах да го обърна и да накапя масло, там където влиза крака, но има едни пластмасови неща, които пречат. Дано някой е имал такъв проблем, благодаря.

Тема Re: скърцащ столнови [re: landing]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано03.06.11 09:36

И с масло ще скърца - тънко е, стича се и за нула време го няма. По принцип се смазва със сапун. А дали ще успееш да сложиш смазката, си зависи от модела стол. Имах всякакви...
Аз като имам работа не чувам скърцането, като нямам работа, търся какво да разглобя.

Тема Re: скърцащ столнови [re: ha!]  
Автор landing ()
Публикувано03.06.11 10:05

Не знам дали е тънко, но нямам нищо против да го смазвам и на две седмици, примерно. Просто подозирам, че не съм нацелила мястото, което трябва да смажа, защото продължава да скърца. Всичко е скрито и май трябва да се отдели крака от стола, за да има видимост отгоре. Проблема е, че е закрепен с някакви неща, които нито са гайки, нито болтове, едни такива с издълбани дупки, в които се пъха нещо, с което се развива и което аз не притежавам. А за сапуна зная, смазвам редовно пантите с веро. Днес помъкнах от вкъщи някакво масло, което мирише ужасно, дори след измиване на ръцете, омазала съм всичко с него и няма резултат, вече леко откачам. Баси, две години го имам тоя стол и се разскърца точно когато мъжа ми замина, ква съм късметлийка! Обичам Мърфи и законите му!!

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано03.06.11 14:54

Не закачай мърфи, много ми е близък.
Снимай го тоя стол..

Ако 2 години експлоатация и чак сега се разскърцва, значи не е проблем във смазване, а нещо му се е изтрило/счупило и ще купуваш нов.

Редактирано от ha! на 03.06.11 15:13.

Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано05.06.11 10:02

стола се смазва с густо масло, за да има по прудулжителен ефект. Смазването се прави като се вдигне нагоре палмасовите декоративни предпазители и там където влиза оста(лъскава) в делбелата чатс. Слага се обулно масло, след което човек започва да ся да и става пак аче пружината на стора да се нарага( дализа надоли и нагоре) тази процедура се прави едновременно с въртене. След 10 секунди стола е смазан.

Тема Re: скърцащ стол [re: _Mepakлия_]  
Автор memezis (непознат )
Публикувано05.06.11 12:56

Ти го изкара това 1/2 *бане бе.....

Автор shotik (локодог)
Публикувано05.06.11 17:15

Моето мнение е ,че точно тези неща с дупки,това са болтове с вътрешни шестогранни стени или "еврейска звезда"са се разхлабили и затова скърца.Намери от познат ,занимаващ се с монтьорство подходящия размер и форма на ключ с който да ги стегнеш или друг да ги стегне и може би ще спре скърцането.

Тема Re: скърцащ столнови [re: _Mepakлия_]  
Автор landing ()
Публикувано06.06.11 09:38

Здравейте, аз без да искам съм последвала съвета ти. Нещо подобно на това цветно описано упражнение направих и се справих май. Сега е добре. Ама и ти си направил едно описание...

Благодаря на всички! Хубав ден!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.