|
Тема
|
почистване на охрастени ниви
|
|
Автор |
koza42 (непознат
) |
Публикувано | 05.04.11 18:38 |
|
за добро или зло наследих 40 дка. ниви в полупланински район.До тук добре но след няколко 4-5 години поникнаха едни шипкови храсти и стана храсталак да не можеш да минеш през него,та питането ми е може ли някой по грамотен от мен в тази област да ми даде акъл как да ги махна тези храсти и да ги залича нацяло от нивите.
Може да изглежда че темата не е за този форум,но целта ми е да се справя сам с тази напаст,ако изобщо е възможно.
| |
Тема
|
Re: почистване на охрастени ниви
[re: koza42]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 07.04.11 07:54 |
|
Препарата се казва "Руандъп".
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Не съм сигурен, че помага срещу храсти, все пак е за плевели.
Без изораване +хим. третиране добри резултати не се постигат.
Все пак тези 40 дка за какво ще ги ползваш ? Остави ги като резерват и проблемите отпадат
| |
|
Правили сме го.Но трябва всяка година да се обработва.Има тънкости по кое време на годината да се обработва.Но е доста скъпичко.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
Re: почистване на охрастени ниви
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
koza42 (непознат
) |
Публикувано | 09.04.11 16:06 |
|
знам че е скъпичко,а и се намира на 200 км от мястото където живея и ми става съвсем скъпо.Има вариант да е и печелившо,но съм се родил в неподходящата държава-ти поне сигурно си чувал за фотоволтаични елцентрали,но в БГ това не се получава без инвестиция без да вложиш инвестиция по милион на декар,а аз не съм човека който може да го направи по разбираеми причини,а и декарите могат да станат 100,с това отговаррям и на farmer дето не разбрах от кой клуб е.
| |
|
|
|
|