|
|
|
Тема
|
Как да гледам 6 телевизора?
|
|
| Автор |
TEP (новак) |
| Публикувано | 17.03.11 16:45 |
|
|
Ето ви историята . Ползвам булсатком като доставчик на тв , имам 3 телевизора плащам някъде около 35 лева. Местя се на горния етаж и тав искам да имам още 3 апарата , но мога да имам само още един с доплащане около 6 лева.Така общата ми сума става около 40 ...но съм с 2 телевизора по малко.Знам че мога да си плата за още една чиния ма неща да давам още един пълен абонамент.Не питайте що са ми толкова апарати...няма да ги гледам едновременно обещавам...иначе планетата ще загине
Тука е кв Сеславци на София и няма кабелна ,иначе и баба знае.Знам и че не мога да разклоня сигнала щото единия апарат само ще определя програмите.
Няма ли някаква джаджа която да мога да купя еднократно.....?
| |
|
Тема
|
Re: Как да гледам 6 телевизора?
[re: TEP]
|
|
| Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
| Публикувано | 18.03.11 09:19 |
|
|
Знам и че не мога да разклоня сигнала щото единия апарат само ще определя програмите.
Това не е вярно.Питай чичо Гугъл.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
| Автор |
Blake (ветеран) |
| Публикувано | 18.03.11 13:11 |
|
|
Ама четете Фнимателно, става въпрос за булсатком - сателитка. За всеки телевизор трябва тунер, е става само със сплитер.
| |
|
Тема
|
[re: TEP]
|
|
| Автор |
Pioneer® () |
| Публикувано | 19.03.11 02:53 |
|
|
Ако тези 6 телевизора са ти важни наистина и се предполага, че ще се гледат дълго време, се налага да инвестираш в изграждането на домашната ти ТВ система.
В Интернет има няколко специализирани български форума за цифрова и сателитна ТВ и въпроса е обсъждан на дълго и широко.
Един от начините да гледаш с една легална карта на няколко приемника едновременно и всеки от тях да е независим, е да използваш за основен приемник такъв, който има т.нар. кардшеринг. След като избереш приемника (трябва да е съвместим с картата на доставчика и да може да "поеме" бъдещи промени) ще знаеш и каква мрежа поддъжа. Тоест как да се свърже с останалите приемници и телевизори. Накои от приемниците вървят със схема и описание на останалите компоненти, които са нужни. Мрежата може да е LAN, през RS232 и т.н. Не съм сигурен, но мисля, че има и безжични варианти.
Прецени си силите, преди да се захванеш. Дори и някой спец да ти направи системата, след време ще се наложи да се пипне тук-там за да продължи да работи всичко. Все пак задачата на доставчика е да те затруднява непрекъснато. И е в правото си, защото подписвайки договор с него, се задължаваш да спазваш правилата и да си плащаш.
Иначе и приемника с шеринг и останалите неща се намират лесно. Има ги във всеки магазин за сателитна телевизионна техника и оборудване.
| |
|
|
|
|