Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:12 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема механизъм за балконски сенникнови  
Автор rapraмeл ()
Публикувано13.03.11 20:55

Здравейте, имам голяма западна тераса и лятото там е нетърпим пек и мисля най на края да си монтирам балконски сенник - нещо като това

.Чудя се ако намеря вносителя на механизма (гугъла не помогна) и си го направя сам дали ще спестя нещо или да си го поръчам и да не се занимавам.Проблема че са ми бая парите идва около 1000 лв. за 2 сенника по 3 метра ширина.Гледам много фирми предлагат сенници все отнякъде ги купуват тия механизми??? що не намерих нищо не знам поне да разбера колко струват.

Тема Re: механизъм за балконски сенник [re: rapraмeл]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано13.03.11 21:50

Аз не мога да ти помогна със съвет и чертеж на механизма, но искам да споделя, че този модел, който си избрал аз никога не бих сложил на балкона си, никак не ми хареса с тези грозни водещи тръби, които отнемат от въздушната площ на балкона. Когато тентата е прибрана, тръбите ще стоят ужасно грозно. Макар, че, това решение е най-стабилно при вятър и покрива голяма площ.
Но това си е лично мое мнение, извинявай.
Според мене всеки достатъчно интелигентен техник и майстор ще ти спести поне 2/3 от стойността на механизма, стига да намериш такъв...

"Страхотната интуиция на жените се е развила благодарение на векове немислене..."

Тема Re: механизъм за балконски сенникнови [re: Sapiens]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано14.03.11 08:06

На Метро ги дават по 300лв.

Тема Re: механизъм за балконски сенникнови [re: rapraмeл]  
Автор rapraмeл ()
Публикувано14.03.11 19:54

Избрах този вариант именно за ветроустойчивостта.Според мен не е чак толкова грозен, комшийте под нас са със същия.За съжаление в Метро май няма да свърша работа защото те са стандартни с 2м водачи, а на мен ми трябва около 2.5м понеже съм на последен етаж и над мен няма тераса.Сенника ще трябва да се захване на стрехата която е по-високо от плочата.

Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано14.03.11 20:19

М-да-а, а на най-високото и най-много духа... Че и най-много грее...
Не можеш ли да го хванеш в плочата? Хем ще стане максимално здраво.

"Страхотната интуиция на жените се е развила благодарение на векове немислене..."

Автор roum ()
Публикувано15.03.11 21:09

Сам няма да се справиш, защото има един спец. вал който навива тентата.Профила му е различен и редукторите и тапите са пригодени за него. Ако все пак си решил да пробваш пиши на лични, може и да ти намеря нещо, ама без да обещавам на 100%.

Тема Re: механизъм за балконски сенникнови [re: ha!]  
Автор koza42 (непознат )
Публикувано31.03.11 19:41

заради теб се регистрирах иначе минавам като вятър,че то няма къде да ти се закачи окото,но виждаш ли след теб на какво заприлича най интересният форум, а ако не си ти инициатора,който го е измислил това със смяната ти,нека види какво и колко му ражда кратуната-нищо че ще трябва пак да се регистрирам наново.

Тема Re: механизъм за балконски сенникнови [re: koza42]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано02.04.11 02:19

М?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.