Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:23 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема защо се получава таканови  
Автор HaдяИ ()
Публикувано19.02.11 23:14

Този ъгъл е бетонен, но отвън не е на открито, а е в остъклената тераса. Въпреки това зимата, като пусна парно и започва направо да тече.
За да избегна това, реших отвънщната страна да сложа изолация, въпреки че както казах е в остъклената тераса. И въпреки че сложих изолация - резултата е виден! Е, не тече, но пак има мокро петно! Как мога да го избегна това и защо се получава така ? (ако това е от значение и терасата отгоре и терасата отдолу също са остъклени)

Редактирано от HaдяИ на 19.02.11 23:16.

Тема Re: защо се получава таканови [re: HaдяИ]  
Автор roum ()
Публикувано19.02.11 23:21

Проветрявай поне два пъти на ден по около 5 мин. Ако пак се получава така, тогава пак питай.

Тема Re: защо се получава таканови [re: roum]  
Автор HaдяИ ()
Публикувано20.02.11 14:18

Правя го редовно и то не за по 5 мин, а доста повече

Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано20.02.11 15:10

Хм...
Единственото явно е това, че в този горен ъгъл на стаята ти е възможно най-студеното място в стаята и там закономерно се получава влага във вид на конденз, причинен от разлика в температурите - ниската външна и по-високата вътрешна.
Единственото друго разумно обяснение е, че отгоре имаш съседи, които имат мивка или баня и оттам се просмуква вода.

Най-разумният съвет е да проветряваш често, но ти казваш, че го правиш и това не помага.

Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано20.02.11 17:38

Ако парното го държиш спряно цял ден и го пускащ като само вечер ще получаваш кондез. Рецептата е добра изолация(остъкляването върши незначителна работа поне 5 см а желателно и повече, но имай си предвид че ако там има плочата на балкона по нея се просмукава студа, а за проветряването са ти писали.

Тема Re: защо се получава таканови [re: _Mepakлия_]  
Автор HaдяИ ()
Публикувано20.02.11 22:42

Парното го държа включено, дограмата ми е хубава, имам и външна изолация - 8 см. Както казах терасата ми е остъклена, остъклени са и тази над мен и под мен. И както казах - сложих и на тази стена изолация това лято, нищо че стената не е външна, а е към терасата!

Автор Lenor (Прасето)
Публикувано21.02.11 00:40

Може ли да снимаш и от вън?
Възможно е да не се върти въздуха в тази част на стаята .Пробвала ли си да отвориш точно този прозорец до петното в дясно(с пердето),няколко дни и да видиш дали не намалява?

Тема Re: защо се получава така [re: Lenor]  
Автор expert /ne vinagi / (новак)
Публикувано21.02.11 10:45

Странично външно тавана на твоята тераса /т.е. пода на терасата на съседа отгоре/ какво представлява ? Ако частта, изнесена извън стената на сградата не е изолирана, не очаквай друго...

Тема Re: защо се получава така [re: expert /ne vinagi /]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано21.02.11 12:48

Определено е така.

Тема Re: защо се получава така [re: expert /ne vinagi /]  
Автор HaдяИ ()
Публикувано21.02.11 21:55

Както казах, терасата над мен също е остъклена и също с външна изолация. Но какво има на пода - не знам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.