Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:56 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Микротомнови  
Автор wolfensteins ()
Публикувано29.01.11 21:27

Имате ли идея как мога да си режа мноого тънки срези от тъкани със бръснарско ножче примерно. Как да го закрепя така че да се получи нещо като това

Редактирано от Xeлинa на 30.01.11 04:12.

Тема Re: Микротомнови [re: wolfensteins]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано29.01.11 23:13

Микротомът работи на друг принцип, не като с бръснарско ножче... Ножовете на микротома приличат по-скоро на стругарски нож, заточен под лек наклон и се използва само режещият му ръб. Обикновено тези тъкани, от които искаш да направиш срезОВЕ (не срезИ) се замразяват при изключително ниски температури (ако това е възможно).

Редактирано от Sapiens на 29.01.11 23:17.

Тема Re: Микротомнови [re: Sapiens]  
Автор wolfensteins ()
Публикувано30.01.11 00:42

Да или се парафинират ,но проблема е как по дяволите да го направя достатъчно тънък ,че да се види нещо с микроскоп - преди си спомням в училище сме гледали разни тъкани ,но не си спомням как сме ги рязали

Автор бaбa 3aйka ((бившия Заек))
Публикувано30.01.11 07:50

На ръка сме си ги рязали , как иначе . Ако е до дебелина 2-3 милиметра и с малка ножичка или прословутото бръснарско ножче става , но за по - тънко незнам .За какво ти е тая щуротия ? Искаш да си припомниш ученическите години ?

Тема Re: Микротомнови [re: бaбa 3aйka]  
Автор wolfensteins ()
Публикувано30.01.11 12:37

Еми да ,също ще кандидатствам медицина тая година и е нещо като част от подготовката ми

Автор ha! (дрисльо)
Публикувано30.01.11 15:53

Бабо Зайке, вземи измери и виж колко много са 2-3 милиметра. Суджук с обикновен нож се реже под милиметър.
Питащия - не питай преди да си пробвал. Щом в 6ти клас сме го правили, значи не е чак трудно.
За кандидатстване ли ти трябва? Намери ник Orcad, пише в клуб на разведените. Ще те светне и ще ти покаже

Редактирано от ha! на 30.01.11 15:57.

Тема Re: Микротомнови [re: ha!]  
Автор wolfensteins ()
Публикувано30.01.11 19:34

Ам аз доста опити съм правил да отрежа или в някой случай даже да одера много тънък срез но под микроскоп просто не се вижда нищо .То не ми е задължително да ги правя но проста така от интерес - все пак да си го видиш на практика това което учиш е много добре. Ще го намеря той е писал и в ''Химия'' доколкото си спомням

Тема Re: Микротом [re: wolfensteins]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано30.01.11 22:54

Хм... по спомени тъканта или каквото е там се "консервира" за да се стегне във восък или пластмаса (полимер) за да се стегне (не съм сигурен дали нямаше вакумна обработка за да запълни всички кухини) и след това като се стегне и стане на блокче се пристъпва към дадената машина за да се "отцепят" или остържат достатъчно тънки образци с въпросната машина за преглед под микроскоп.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Микротомнови [re: Диaн]  
Автор wolfensteins ()
Публикувано31.01.11 00:53

Да да то си има там престой в различни разтворители и накрая се потапя в разтопен парафин ,но стигам до това прословуто блокче и това е ,дали в някой клинични лаборатории където правят хистологични изследвания не биха ми го резнали ?!

Автор koza42 (непознат )
Публикувано31.01.11 12:06

ами поне пиши на каква светлина ще го гледаш-преминала или отразена все някой може да се сети нещо,а и ти ако си разчовъркаш мозъка може да измислиш нещо,носи мисля че бръснарското ножче е най неудачния инструмент,има и други инструменти за бръснене

Редактирано от koza42 на 31.01.11 12:10.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.