Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:55 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Направи си сам
*Кратък преглед

Тема Отново за парното  
Автор 666666 (член)
Публикувано16.12.10 23:52

Моето локално парно е затворен тип - всичко работи ок при работно налягане около 1 атм.,но нещо странно има:за 2-3 дена налягането постепенно намалява до 0 и трябва да долея мъничко вода за да го вдигна отново.Единственото особено нещо при мен е че на мястото на един радиатор има ел.бойлер 2 кв.,който се включва когато температурата в системата падне под 30 градуса и поддържа такава температура в къщата колкото да не замръзне всичко.
Та значи - не си обяснявам къде се губи някакво количество вода след като няма никакви течове и максималната работна тепература е 60 градуса.

Тема Re: Отново за парнотонови [re: 666666]  
Автор 2N3O55 (непознат )
Публикувано17.12.10 21:02

Здравей,
при проблеми подобни на описания често се наблюдава интересен ефект - появява се фин теч на някоя сглобка само при работна температура, такъв че изтеклото количество течност се изпарява достатъчно бързо (пак заради малко по-високата температура) и не се забелязва.
В този случай за откриване и отстраняване на проблема може да се притегнат всички възможни сглобки или да се изолира (ако е възможно) клон след клон докато не се открие проблемния.

Редактирано от 2N3O55 на 17.12.10 21:04.

Тема Re: Отново за парнотонови [re: 2N3O55]  
Автор 666666 (член)
Публикувано20.12.10 21:28

Съгласен съм че теоретично това е възможно,но изрично уточних че работната температура е максимум 60 гр. и то при котлето,а радиаторите са около 40 гр.Нека уточня - бойлера е без серпентина и само върти водата от системата.Снадките ги гледам под лупа и не виждам теч.

Автор rapraмeл ()
Публикувано22.12.10 10:54

Имаш ли разширителен съд?Ако не е изправен налягането в системата пада много бързо при малки загуби.Например през обезвъздушители, сълзене вътре в котела(камината), друго не се сещам.

Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано12.01.11 07:01

И аз имам подобен проблем. Метанова инсталация за отопление и топла вода - губи по около 0,3 бара на денонощие, независимо дали работи или не. Вече се замислям за теч по тръбите, но още не съм на вариант изкъртване на плочки и прокарване на нови тръби.
По спецификация има някаква норма на загуби, но тя изглежда незначителна в сравнение с това, което се случва. Всъщност, реално се долива не повече от литър, при налягане, което е спаднало до 0,6 бара.

А най-лошото е, че миналата зима този проблем го нямаше.

Всякакви идеи и мнения ще са ми много полезни. Благодаря ви!

Редактирано от little_rabbit на 12.01.11 09:35.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.